Besin bakımından zengin toprakları seven şebboy çiçeği, 10 dereceye kadar dayanıklıdır. Aşırı soğuk havalara karşı ne yazık ki dayanıklı değildir.
Ilıman iklimleri tercih eden şebboy çiçeği için en uygun sıcaklık aralığı 16-22 °C civarıdır, ancak şebboy çiçeği çeşitli sıcaklık değişikliklerine ve aralıklarına oldukça dayanıklı bir bitkidir.
Şebboy Çiçeği'nin bakımı aslında oldukça kolaydır. İyi bakıldığı takdirde çok yıllık bir çiçektir ve ortalama 40-70 cm boylarına kadar ulaşır. İklim ayırt eder. Genellikle çok soğuk olmayan, ılıman bölgelerde yetiştirilir ve en erken çiçek veren çeşitler arasındadır Şebboy Çiçeği.
Tek bir sapında üst üste onlarca çiçek açtığı için görüntüsüyle de herkesin hayran kaldığı şebboy çiçeği, çok yıllık bir bitki olması ve önemli noktalara dikkat edildiği takdirde evde kolayca yetiştirilebiliyor olması sebebiyle de çok sevilen ve tercih edilen bahçe/balkon bitkilerinden biri oluyor.
Şebboy çiçeği Brassicaceae familyasına ait bir çiçek türüdür. Şebboy çiçeği aynı zamanda karanfile benzeyen bir yapıya sahiptir. 4 parçalı olarak açan şebboy çiçeği, beyaz, turuncu, pembe, mor ve sarı renklerde çiçeklere sahiptir. Yılın her mevsiminde bu çiçeği yetiştirmeniz mümkündür.
İlgili 29 soru bulundu
Yüksek sıcaklığı sevmezler ancak soğuğa karşı da dayanıklı bitkiler değildir. Kış aylarında ortalama 10 derece sıcaklık isteği vardır. Sera yetiştiriciliğinde bu sıcaklık ayarlanabilirse iyi bir sonuç elde edilebilir. Şebboy ışığı çok sever.
Çiçekler evin havasını değiştiren bitkilerdir. Şebboylar da bu bitki türlerinden biridir. Güzel olan kokusu, rengarenk görünümü ile hem bahçelerde hem de evlerde tercih edilir.
Genellikle 50 cm'e kadar boylanabilir ancak iyi bakılırsa boyu 80 cm'e kadar uzayabilir. Güneş alan, yarı gölgeli yerleri ve nemli toprağı sever. Çok soğuk ve çok sıcağı sevmez. Şebboy, yılın her mevsimi yetiştirilebilir.
Mor şebboy ise asaleti temsil eder ve özellikle saygı duyulan kimselere hem bu saygıyı hem de duyulan sevgiyi ifade edebilmesi açısından önem taşımaktadır.
Şebboy çiçeği (Matthiola incana), Brassicaceae familyasının Matthiola cinsine ait kırmızı, açık sarı ya da mor çiçekleri olan odunsu ve otsu bir bitkidir. Peyzaj bitkisi olarak dekoratif amaçlı kullanılan şebboy çiçeği aynı zamanda popüler bir kesme çiçek bitkisidir.
Şebboy çiçeği, oldukça hoş kokulu ve güzel çiçeklere sahip bir bitkidir. Çiçeklenme dönemi ilkbahar başlarından yaz sonuna kadar devam eden şebboy çiçekleri, kış aylarının çok soğuk geçmediği yerlerde çok yıllık olarak yetiştirilebilir.
Şebboy Çiçekleri pastel ve zarif tasarım ile yaratır. Ama en önemli özelliği parfüm gibi kokularıdır. Arıların aklını çok alan o parfümsü, tatlı-acı nektarlı lezzetini çok beğeneceksiniz.
Tohum kalınlığının 3 katı derinlikte ekim yapın. Fakat tohum paketlerinde yer alan ekim talimatlarını da okumayı unutmayın. Marul, maydanoz gibi tohumlar çimlenebilmek için ışığa ihtiyaç duyar bu yüzden toprak yüzeyinde durmalıdır.
Şebboy Çiçeği Nasıl Sulanır? Şebboy çiçeğini her mevsim sulamanız gerekmektedir. Özellikle yaz mevsiminde sulama işlemine daha fazla zaman ayırmalısınız. Yaz aylarında damlalama su yöntemini tercih ederek toprağın daima nemli olmasını sağlamalısınız.
Kentsel alanlarda süs bitkisi olarak kullanılan ''pelin otu, loğusa otu, pembe trompet, şimşir, şebboy, kasımpatı, gelin duvağı, kauçuk, lale ve siklemen'' gibi çiçeklerin meyve ve yumrularının zehirli olduğunu dile getiren Prof. Dr. Yücel, ''Baldıran, bir süs bitkisidir.
Bu nedenle iris çiçeği, ölümü de temsil ediyor. Olumsuz anlamlarına karşın Fransızlar çiçeği ülkelerinin sembolü olarak görmeye devam ediyor.
Çoğaltılması Bu çiçek tohumlarıyla çoğaltılır. Bitkinin tohumları ilkbahar mevsiminde ve havalar ısındığında bahçelerdeki yerine 20'şer cm. arayla ya da ilkbaharın başlarında sıcak yastıklara ekilir. Bitkinin çimlenmesi iki hafta içinde gerçekleşir.
Anavatanı Akdeniz ve Akdeniz havzası olan bu bitki hoş görünümü ve büyüleyici kokusuyla tanınmış bir bitkidir.
Şebboy çiçeği sevgiyi ve saflığı temsil eden çok güzel bir çiçektir. Kokusu adeta karanfili andıran bu çiçek, kokusu ve zarafetiyle herkesi büyüleyen muhteşem bir çiçektir.
Kışın rengârenk ve harika kokulu çiçekler yetiştirebilirsiniz. Peki, kış dönemi hangi çiçekleri ekebilirsiniz? Kışın solmadan dayanabilen bitkiler arasında kasımpatı, çuha çiçeği, kardelen, nergis, sıklamen, şebboy, yılbaşı çiçeği, sümbül, açelya ve orkide söylenebilir.
S: Şebboy çiçeği kokar mı? C: Şebboy çiçeği dillere destan bir kokuya sahiptir. Özellikle kokusu gece vakti daha da belirgin bir şekilde hissedilmektedir. Diğer taraftan kapalı ortamlarda bu çiçek kokusuyla tüm alanı etkisi altına almaktadır.
-Tohumlar toprağa çok gömülmemelidir, 1 cm kadar altına ekilmelidir. -Tohumlar 7-14 günde çimlenir.
Frezya çiçeği ilkbahar aylarında çıkmaya başlar ve çiçekçi dükkanlarında güzel, hoş kokularıyla tüm dikkatleri üzerine çeker. Güzel kokularından dolayı çokça tercih edilir. Buket ve aranjmanlarda sıkça kullanılır. Beyaz frezya: Umut anlamını ifade eder.
Yukarıda da değindiğimiz gibi çok hoş kokulu olan bu çiçekler mavi, pembe, mor, sarı, beyaz ya da gül rengindedir. Kokusu ve görünüşüyle çok güzel olan şebboylar, çiçek tarhlarının vazgeçilmez çiçeklerindendir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri