Seferihisar, Türkiye'nin İzmir ilinin bir ilçesidir. İlçenin kuzeyinde Urla, kuzeydoğusunda Güzelbahçe ve Karabağlar, doğusunda Menderes ilçeleri, güneyinde ve batısında Ege Denizi bulunmaktadır. Seferihisar, 1884 yılında ilçe olmuştur.
Seferihisar ilçe merkezinde Kurtulus Savasi'nda ve Cumhuriyet döneminde sehit düsenlere ait bir Sehitlik ile ilçe merkezi girisinde,Izmir Caddesi üzerinde Sehitler Çesmesi bulunmaktadir.
Seferihisar adının Romalı General Tysaferin'den geldiği, Selçuklulara kadar Tysaferin veya Tysaferinopolis olarak anıldığı, Anadolu'nun Türkleşmesi sırasında adına eklenen hisar kelimesiyle Tysaferinhisar'a dönüştüğü sanılmaktadır. Yüzyıllar boyunca kullanılan bu ad, bugün Seferihisar olarak karşımızdadır.
Seferihisar'da gezilecek birbirinden güzel yerler arasında; Sığacık Köyü, Pazarı ve Kalesi, Teos Antik Kenti, Papaz Boğazı Koyu, Turkuaz Koyu, Azmak Koyu, Taş Ada Koyu gibi Sığacık koyları, Teos Marina, Seferihisar Kültür Merkezi ve Anı Evi yer almaktadır.
İzmir - Seferihisar arası yaklaşık olarak 68 km'dir.
İlgili 29 soru bulundu
Seferihisar, İzmir`in batısında yer alır. İl merkezine uzaklığı 47 km`dir. Kuzeyde Urla, Doğuda Menderes, batı ve güneyde Ege Denizi ile çevrilidir.
İklim / Hava Durumu / Ne Zaman Gidilir
Deniz seviyesinden sadece 30 metre yükseklikte yer alan ilçe, yaz aylarından oldukça kalabalık oluyor, bu nedenle sessiz ve huzurlu bir atmosferde Seferihisar'ı gezmek istiyorsanız bahar ve kış aylarında ilçeye uğrayabilirsiniz.
Sakin doğası ve tertemiz, masmavi denizi ile bilinen Seferihisar ilçesinde denize girebileceğiniz halk plajı ve koyların yanı sıra, özel işletmelerde denize girebileceğiniz beach club gibi bazı seçenekler de mevcuttur.
Her yıl Seferihisar'a pek çok yabancı turist gelmekte ve burada yer alan konaklama ve tatil imkanlarından faydalanmaktadırlar. Seferihisar plajları oldukça temiz ve denizi oldukça duru plajlardır. Ege'nin tertemiz suyuna kendinizi bırakabileceğiniz bu plajlar ülkemizde de sevilen plajlar arasındadır.
Seferihisar ilçesi, Türkiye'nin ilk Cittaslow'u (sakin şehir) oldu. İtalya'da toplanan Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi toplantısına giden ve başvuru dosyasını sunan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilçenin Cittaslow başvurusunun kabul edildiğini ifade etti.
Seferihisar, şehir hayatından sıkılanların son zamanlarda en çok tercih ettiği yerlerden biri oldu. Yaşadığımız bu olağanüstü dönemden sonra da talepte düşüş beklenmiyor. Seferihisar'ı tercih edenler, bir yandan doğa ile iç içe yaşamanın keyfini sürerken, bir yandan da doğal tatların keyfini çıkarıyor.
Seferihisar'ın Beyler, Çamtepe, Düzce, Gödence, Gölcük, İhsaniye, Kavakdere, Orhanlı ve Turgut olmak üzere toplam 9 köyü ve Doğanbey ile Ürkmez beldeleri bulunmaktadır.
Müstakil ev, daire alırken ise gayrimenkulün kat mülkiyeti kurulmuş mu… Arsa üzerine yapılan müstakil ev ise cins değişikliği yapılmış mı, yapı kullanma belgesi alınmış mı; belediyeye sormak gerek. Bu işlemler yapıldıktan sonra gönül rahatlığıyla Seferihisar'da emlak sahibi olabilirsiniz.
Yüzölçümü bakımından en büyük ilçesi Bergama, en küçük ilçesi ise Balçova'dır. İzmir'deki ilçe sayısı 30, büyükşehir belediyesi hariç belediye sayısı 53 ve köy sayısı 597'dir.
İzmir'in merkeze en uzak ilçesi Kiraz'da düne kadar.
İzmir'in denize nazır ilçelerinden biri olan Seferihisar'da da kentte olduğu gibi turizm gelir kaynakları arasında yer alır ve. Turizmin dışında ilçenin en önemli kaynakları arasında tarımcılık yer alır. Bu sektörlerin yanı sıra balıkçılık, sanayi ve ticaret de Seferihisar'ın iş ağını oluşturur.
Denizi soğuk ama çok güzel. Plaj ince kum genellikle. Çok keyifli ve sakin vakit geçirebileceğiniz bir bölge.
Marsa Alam gerçekten büyüleyici bir cennet! Muhteşem mercan resiflerini ile ve dünyanın en sıcak denizi ile meşhur.
Yöresel Yemeklerin Adresi: Sefertası Lokantası
Baharın habercisi oğlak dolması, oklavadan sıyırma, yuvalaça, ekmek dolması, tatlı tarhana, lok lok, enginar dolması bunlardan sadece birkaçı.. Yemeklerden sonra ise keşkek, samsades tatlısı ve Seferihisar bahçelerinin mis kokulu mandalinasının lokumu da muhakkak yenmeli.
250 metre uzunluğunda sahil şeridine sahip olan plajın denizi mavi bayraklı olup sahil şeridi kumlu bir yapıya sahip. Yaz aylarında yerli ve yabancı turistler tarafından sıkça tercih edilen plajın denizi dalgalı olduğu için çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler tarafından tercih edilmiyor.
Seferihisar geze geze bitiremeyeceğiniz, tarihi dokusuyla, dar sokaklarıyla, doğal güzellikleriyle, sahilleri, plajları ve koylarıyla şehir hayatının tam zıttı niteliğinde bir huzur, ferahlık vaad ediyor. Bu yüzden, öncelikle söyleyebiliriz ki Seferihisar'da en çok yapılması gereken gezmek, bol bol gezmektir.
“Ege'de en sıcak deniz nerede?” diye soruyorsan hemen yanıtlayalım: İzmir Ilıca Plajı'nda! Denizinde termal suların bulunduğu bu plaj, ılık suyu ve berraklığı ile dikkat çekiyor.
Teos Antik Kenti, Sığacık Kalesi ve Marinası, Sığacık Pazarı mutlaka gezilmesi gerek yerleri. Denk gelirseniz Kale Meydanı'nda yazın konserler de oluyor. Ayrıca buraya kadar gelmişken Sığacık'a yarım saat uzaklıktaki Seferihisar Doğa Okulu'na bir uğrayın deriz.
Seferihisar - Bursa arası yaklaşık olarak 378 km'dir. Kamil Koç ile Seferihisar - Bursa seyahatiniz tahmini olarak en az 5 saat 15 dakika saat sürer. Bu durum hava ve trafik koşullarına bağlı olarak değişkenlik gösterebilmektedir.
Kamil Koç ile İstanbul - Seferihisar seyahatiniz tahmini olarak en az 7 saat 15 dakika saat sürer.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri