Benzersiz Tasarımlar İçin Soğuk Silikon Yapıştırıcı Bu ürünler kolay uygulama sayesinde saniyeler içerisinde dilediğiniz her noktada konforlu kullanım imkan tanır. Plastik, cam, seramik, ahşap gibi alanlarda bu ürünleri uygulayarak yapıştırma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Kağıt, karton, deri, ahşap, kumaş, metal, plastik ve porselen gibi materyallerde silikon tabancasını rahatlıkla kullanabiliriz. Silikon çok kısa sürede kuruduğu için işimizi diğer yapıştırıcılardan daha hızlı bitirebilirsiniz.
Çok amaçlı kullanıma sahip çekomastik silikonlar, cam, plastik gibi yüzey alanların yapıştırılması, gözenekli yüzeylerin doldurulması, seramik, doğrama ve çatı montajları gibi işlerde tercih edilmektedir. Sızdırmazlık özelliğine sahip çekomastik silikonlar izolazyon sağlamak için de kullanılmaktadır.
Özellikle PE ve PP gibi plastiklere silikonların güçlü yapışması mümkün değildir. Ancak PVC gibi plastiklere saf silikon kullanarak yapışma sağlamak mümkündür.
Silikon yapıştırıcılar üstün performans sergileyen malzemelerdir. Plastik, seramik, kumaş gibi yüzeyleri elastik biçimde yapıştıran malzemeler çok yönlü kullanılabilir.
İlgili 33 soru bulundu
Reçine ve sertleştiriciden oluşan epoksi yapıştırıcılar, plastik malzemelerin birleştirilmesinde en etkili yöntemlerden biridir. Epoksi yapıştırıcılar güçlü ve dayanıklı bir bağ oluşturarak malzemelerin sağlam bir şekilde tutunmasını sağlar.
Özellikle banyoda duşakabin, küvet, lavabo kenarına sızdırmazlık için kullanılmaktadır. Ayrıca cam doğrama, metal, fayans, pvc ve yapı elemanlarının dolgu ve yapıştırmalarında kullanılır. Hava koşullarına dayanıklıdır ve esnek oluşu sayesinde cam macunu yerine pencere ile kasa arasında kullanılabilmektedir.
Cam, ahşap, metal ve plastik gibi malzemelerin birleştirilmesinde uygulanır. Duvar, çatı ve zemin gibi yapı elemanlarının izolasyonunda kullanılır. Su sızıntısı olan boru ve çatıların tamirinde uygulanır. Elektrik kablolarının yalıtımında tercih edilir.
Özellikle sadece ahşap yüzeylerde değil kağıt, karton, deri, kumaş, metal, plastik ve porselen gibi pek çok materyalde üst düzey yapıştırma kabiliyeti sunan silikon tabancası, el işlerindeki işlevi sayesinde oldukça popülerdir.
Selsil Ultra Tack tek komponentli, nem ile 5 saniye içinde yüzey kuruması başlayan, yüksek mukavemetli hibrit bazlı mastiktir. Montaj yapıştırıcılar arasında en kuvvetli olanı, ayrıca çevre ve insan sağlığına zarar vermeyenidir.
Bu konuda silikonu ne kadar zaman içerisinde kuruması gerektiği ise merak edilen konular arasında yer alıyor. Silikon Kaç Saatte Kurur? Genel olarak silikon sürüldüğü yer itibariyle ortalama 4 saat içerisinde kurur. Ancak tamamen kuruması ve etkin hale gelebilmesi için 12 ya da 13 saatin geçmesi önemlidir.
Mum tabancanın arkasına konularak tabancanın tetiğine basılmasıyla sıcak olan iç kısma girer ve ucundan eriyerek çıkar. Bu sayede mum yapıştıma için gerekli sıcaklığa ulaşır. SICAK MUM SİLİKON TABANCALARI NERELERDE KULLANILABİLİR? Ahşap, metal, plastik (pvc v.b.) maddeler üzerinde kullanılabilir.
Raf Ömrü: Üretim tarihinden itibaren 12 ay.
Hızlı kürleşme özelliği sayesinde özellikle plastik materyallerin birbirine çok etkili bir şekilde tutunmasını sağlayan Mitreapel BK-555 süper yapıştırıcılar, en iyi plastik yapıştırıcı markaları arasında yer almaktadır.
Epoksi yapıştırıcılar pek çok farklı yüzey birbirine yapıştırabilirler fakat elinizdeki yüzeylerden biri sert ya da yumuşak plastiklerden yapıldıysa farklı ve bu iş için özel hazırlanmış bir yapıştırıcı tercih etmelisiniz. Selsil'in Plastic Welding isimli yapıştırıcısı bu işler için özel olarak üretilmiştir.
Silikon Ne Kadar Zamanda Kurur? Silikon yapıştırıcı uygulaması sonrası beklemek gereken süre genellikle 24 ila 48 saattir. Silikon yapıştırıcı uygularken bu süre boyunca yapıştırma işlemi tam olarak tamamlanmadığından, düzgün bir silikon yapıştırıcı için beklemek önemlidir.
japon yapıştırıcısı ve sigara külünü karıştır her 2 plastiğe de uygula ve sıkıva bastır plastikleri. daha sonra yandan taşan olursa temizlersin. Çekomastik kullan. Çift Taraflı bantların ikisinede güçlü yapıştırıcılar sür ve birbirine tuttur.
Özellikle duşakabin, lavabo kenarı, küvet gibi alanlarda sızdırmazlığı sağlamak için kullanılırlar. Dolgu sızdırmazlık, izolasyon ve yapıştırma işlemlerinde tercih edilirler. Ayrıca cam doğrama, PVC, metal fayans gibi yapı elemanlarının dolguları içinde ve yapıştırmada uygulanırlar.
4 - Uyguladığımız bazı silikonlar neden hiç kurumuyor ? Uyguladığınız silikon kurumuyorsa raf ömrü süresi bitmiş demektir. Silikonun içindeki formülasyonda kurumayı ve malzemenin donmasını sağlayan hardaner yani sertleştirici süresini doldurmuş, etkinliğini yitirmiş demektir.
Silikon, izolasyonda yapıştırma malzemesi olarak kullanılır. Silikonun su dayanımı yüksektir. Su gören yerlerde kullanılabilir ancak mastik hem dolgu hem izolasyon malzemesi olarak kullanıma daha uygundur.
Silikonize mastik Tuğla, beton ve ahşap gibi tam gözenekli yüzeylerde kullanılabilir. Uygulanması ve temizlenmesi kolaydır. İskelet tutkalı Ağaç, tahta kaplama, formika ve sunta gibi mlz. yapıştırılmasında kullanılır.
Kaporta ek yerleri saçların birleşim yerleri araçlardaki tüm metal ve plastik parçaların yapıştırmasın da çok yüksek verim alınır. Astarsız güçlü yapışkan özelliğini otomotiv,inşaat sektörü malzemesinde gösterir, cam, anod alüminyum, ahşap, metal, polyester, beton.
Hava Sızdırmazlık Ve Cam Uygulamaları İÇİn ÖZel Olarak Geliştirilmiş NÖTr Bir Silikon Mastiktir. Pencere Ve Bina Derzlerinde KÖTÜ Hava Koşullarına Karşı YÜKsek Dayanım Sağlayan Bir Yapı Oluşturur.
Yüzey her türlü toz ve kirden arındırılmış, kuru, temiz ve sağlam olmalıdır. Eğer yüzeyde daha önce uygulanmış silikon varsa mutlaka temizlenmelidir. Silikon üzerine silikon uygulaması yapılamaz.
Genel amaçlı kullanıma uygun olan sıvı silikon yapıştırıcı çeşitleri güçlü bir formüle sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Sadece 15 dakikada kuruyan bu özel yapıştırıcı suya dayanıklı olduğundan neme karşı da yüksek mukavemet özelliği sergileyebiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri