Derin Dondurucuda Şeftali Saklama Tarifi Nasıl Yapılır? Şeftalilerin kabuklarını soyunuz. İstediğiniz boyutta dilimleyiniz. Poşetlere koyup, derin dondurucuya koyunuz.
Kabuğunu soyup dilimledikten sonra kapalı kap ya da buzdolabı poşetlerinde derin dondurucuda sakladığınız şeftalilerden de komposto hazırlayabilirsiniz.Dondurulmuş şeftali kullanacaksanız buzunu çözdürmeden direkt olarak şerbet karışımına ekleyin.Dağılmaması için şeftalileri çok fazla kaynatmamaya dikkat edin, ...
Kışın buzluktan çıkarılan şeftali tencereye alınır. Üzerine şeker ve çok az su koyularak kaynatılır. Afiyetle yenir. Not-1: Şeftali çok erginse bu şekilde koymanızı önermem.
Meyveler: Ahududu meyvesi, çilek, yaban mersini, böğürtlen, kuş üzümü, kızılcık gibi meyveler buzlukta muhafaza edilebilir. Bu meyveler ile birlikte; muz, mango, ananas, şeftali, yeşil erik, kırmızı erik ve kiraz gibi sert çekirdekleri olan meyveler de derin dondurucuda muhafaza edilebilir.
İlgili 24 soru bulundu
Taze hasat edilmiş şeftalilerin 2.5 dakika süre ile 52 °C sıcaklıktaki suya daldırılmaları tavsiye edilen metotlar arasındadır. Kabuk sıcaktan zarar görebileceği için sıcaklık kontrolü önemlidir. Daha iyi olan bir metot ise 46 °C'de 100 ppm benomyl içeren suya 2.5 dakikalık daldırmadır.
Şeftalilerin kabuklarını soyup dilim dilim doğruyoruz, 1 lt lik kavanozlara ağzına kadar dolduruyoruz. Üzerine 4 yemek kaşığı şeker ekleyip suyunu dolduruyoruz. 10 kilo şeftaliden 10 kavanoz çıkıyor. Kavanozların kapağını sıkıca kapatıyoruz, tencerede suyu yarıya kadar su koyup kaynatıyoruz.
Şeftaliler olgunlaşana kadar oda ısısında bekletilir. Olgunlaştığında bir kase içerisine alınarak, üzeri streç filmle kapatılır ve buzdolabına yerleştirilir. Dilimlenmiş şeftalileri buzdolabında saklamak için çekirdeklerini çıkarın, çürümüş olanları ayırın ve kilitli poşete yerleştirerek havasını alın.
Kışın buzluktan çıkarılan şeftali tencereye alınır. Üzerine şeker ve çok az su koyularak kaynatılır. Afiyetle yenir.
Bunun için buzluktan çıkarılan şeftaliyi hiç bekletmeden hemen tencere içine koyun. Üzerine şeker ve suyunu ekleyip, kaynatın. İsteğe göre sos olarak hazırlayıp, tatlılarınızın üzerinde kullanabilirsiniz. Reçel ve marmelat olarak da hazırlayıp, tüketebilirsiniz.
Kestiğimiz yerden kabuklarına tutup kolaylıkla şeftalilerimizi soyalım. Soyduğumuz şeftalileri gelişigüzel doğradıktan sonra tencereye aktaralım. Üzerine 1 su bardağı su bir su bardağı şeker ilave ettikten sonra 20 – 25 dakika kaynatalım kaynattığımız şeftali püresini blendırdan çekelim.
Derin Dondurucuda Şeftali Saklama Tarifi Nasıl Yapılır? Şeftalilerin kabuklarını soyunuz. İstediğiniz boyutta dilimleyiniz. Poşetlere koyup, derin dondurucuya koyunuz.
Şeftalileri soyup küçük parçalara ayırın be pişirin sonra blender ile püre haline getirin. Buzluk poşetine koyup dondurmaya hazır.
Derin dondurucuda en uzun süre saklanabilenlerden olan şeftali ve elma gibi meyveler 5 ay korunurken, üzüm ve limonun derin dorucuda taze kalma süresi ise en fazla 3 aydır. Narenciye, kiraz, çilek, dut, armut, erik gibi meyveler derin dondurucuda 12 ay saklanabilir.
Uz, şeftali ve kavun kabuksuz vaziyette ve dilimlenmiş dondurulmalı, elma, armut gibi hızla kararan meyveler ise dondurmadan önce üzerine şeker dökülüp öyle dondurulmalıdır. Meyveler dondurulmadan önce limonlu veya şekerli suya daldırılırsa dondurucudaki ömrü 10-12 ay kadardır.
Nektarinin mevsimi ve saklanması
Nektarin saklanmak istendiğinde önce yıkanır ve kurulanır. İkiye bölünerek çekirdekleri çıkarılan meyve, küçük parçalar halinde dilimlenerek buzdolabı poşetlerine konur ve derin dondurucuda veya buzlukta saklanabilir.
Buzluğa girebilecek bir tepsiye yağlı kağıt veya streç serin ve dilimlediğiniz meyveleri tek kat olarak tepsiye dizin. Öylece dondurun, sonra donmuş meyveleri poşetlere aktarın, tekrar buzluğa koyun.
Taze fasulye konserveleri, bin bir çeşit domates sosları, köz patlıcanlar ise en leziz kış hazırlıklarındandır. Bamya sevenlere ise bamyanın dondurucuya atılmış hali mutlaka tavsiye edilir. Turşu, tarhana ve erişte ise hemen ilk akla gelen kış hazırlıklarındandır.
Salatalıkları tamamıyla soyuyoruz. Sonra küçük küçük doğruyoruz ve hepsini bir buzdolabı poşetine koyuyoruz. Ağzını sıkıca bağlayıp, dondurucuya yerleştiriyoruz.
➽ Derin dondurucuda parça etleri 6-12 ay, kıymayı 3-4 ay, sakatatları 2-3 ay, tavuk ve hindi etini 3 ay, sucuk ve sosisi 1-2 ay saklayabilirsiniz. ➽ Kullanmak için derin dondurucudan çıkardığınız eti oda sıcaklığında değil, buzdolabının alt raflarında bekletin. Çözünen etin 1-2 günde tüketilmesi gerekir.
2- Kızartma: Karnıyarık, imambayıldı, patlıcan oturtma, patlıcan musakka, islim kebabı ve kızartmalık olarak patlıcanları dondurucuda saklamakta bir başka yöntem. Patlıcanlar hangi yemekte kullanılacaksa o şekilde kızartılır. Soğuduktan sonra poşetlenip buzluğa atılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri