Derin Dondurucuda Şeftali Saklama Tarifi Nasıl Yapılır? Şeftalilerin kabuklarını soyunuz. İstediğiniz boyutta dilimleyiniz. Poşetlere koyup, derin dondurucuya koyunuz.
Şeftalileri dondurucuda 6-12 ay saklayın. Buzdolabı-dondurucu kombinasyonunuz varsa, şeftalileriniz 6 aya kadar taze kalmalıdır.
Kabuğunu soyup dilimledikten sonra kapalı kap ya da buzdolabı poşetlerinde derin dondurucuda sakladığınız şeftalilerden de komposto hazırlayabilirsiniz.Dondurulmuş şeftali kullanacaksanız buzunu çözdürmeden direkt olarak şerbet karışımına ekleyin.Dağılmaması için şeftalileri çok fazla kaynatmamaya dikkat edin, ...
Meyveler: Ahududu meyvesi, çilek, yaban mersini, böğürtlen, kuş üzümü, kızılcık gibi meyveler buzlukta muhafaza edilebilir. Bu meyveler ile birlikte; muz, mango, ananas, şeftali, yeşil erik, kırmızı erik ve kiraz gibi sert çekirdekleri olan meyveler de derin dondurucuda muhafaza edilebilir.
İlgili 40 soru bulundu
Taze fasulye konserveleri, bin bir çeşit domates sosları, köz patlıcanlar ise en leziz kış hazırlıklarındandır. Bamya sevenlere ise bamyanın dondurucuya atılmış hali mutlaka tavsiye edilir. Turşu, tarhana ve erişte ise hemen ilk akla gelen kış hazırlıklarındandır.
Salatalıkları tamamıyla soyuyoruz. Sonra küçük küçük doğruyoruz ve hepsini bir buzdolabı poşetine koyuyoruz. Ağzını sıkıca bağlayıp, dondurucuya yerleştiriyoruz.
Şeftalilerin kabuklarını soyunuz. İstediğiniz boyutta dilimleyiniz. Poşetlere koyup, derin dondurucuya koyunuz. Üzerine tarih yazmayı unutmayınız.
Çekirdekleri çıkartılır, ince ince dilimlenir. Buzluğa girebilecek bir tepsiye yağlı kağıt veya streç serin ve dilimlediğiniz meyveleri tek kat olarak tepsiye dizin. Öylece dondurun, sonra donmuş meyveleri poşetlere aktarın, tekrar buzluğa koyun.
Kompostoluk Şeftali Tarifi Nasıl Yapılır? Kışın buzluktan çıkarılan şeftali tencereye alınır. Üzerine şeker ve çok az su koyularak kaynatılır. Afiyetle yenir.
Buzluktan çıkan şeftali ile komposto yapabilirsiniz. Bunun için buzluktan çıkarılan şeftaliyi hiç bekletmeden hemen tencere içine koyun. Üzerine şeker ve suyunu ekleyip, kaynatın.
Taze hasat edilmiş şeftalilerin 2.5 dakika süre ile 52 °C sıcaklıktaki suya daldırılmaları tavsiye edilen metotlar arasındadır. Kabuk sıcaktan zarar görebileceği için sıcaklık kontrolü önemlidir. Daha iyi olan bir metot ise 46 °C'de 100 ppm benomyl içeren suya 2.5 dakikalık daldırmadır.
Bunun için şeftalileri dilimledikten sonra yağlı kağıt serili bir kap ya da tepsi içine birbirine değmeyecek şekilde tek tek dizin. Bu şekilde buzluk içine yerleştirin. Buzlukta en az 2-3 saat bekletin. Dondurucunuzun soğukluğuna bağlı olarak, şeftalilerin donma süresi değişebilir.
Şeftalilerin kabuklarını soyup dilim dilim doğruyoruz, 1 lt lik kavanozlara ağzına kadar dolduruyoruz. Üzerine 4 yemek kaşığı şeker ekleyip suyunu dolduruyoruz. 10 kilo şeftaliden 10 kavanoz çıkıyor. Kavanozların kapağını sıkıca kapatıyoruz, tencerede suyu yarıya kadar su koyup kaynatıyoruz.
Şeftalileri soyup küçük parçalara ayırın be pişirin sonra blender ile püre haline getirin. Buzluk poşetine koyup dondurmaya hazır.
Birçok insan dondurulmuş ürünlerin taze ürünlerle aynı besin değerine sahip olmadığını düşünmektedir ancak hepsi sağlığı iyileştirebilen vitaminler, mineraller ve antioksidanlarla doludur. Dondurulmuş sebze ve meyveler daha uzun bir raf ömrüne sahiptir. Mevsiminin haricinde de keyifle tüketilebilmektedir.
18 oC sıcaklığa sahip derin dondurucuda muhafaza edilen bir besini saklama süresi ortalama 3 ay kadardır. Besinleri dondurma işlemi, mevsiminde olmayan sebze veya meyveleri sanki mevsimindeymişçesine taze özellikte tüketmemizi mümkün kılar.
Dondurduğunuz taze meyveleri buzlukta 12 ay kadar bozulmadan muhafaza edebilirsiniz. Kullanacağınız zaman buzluktan çıkartıp, dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.
(Yaz mevsiminde buzluğa koymuş olduğunuz şeftaliyi de kullanabilirsiniz. Ben yazdan alıp, kabuklarını soyup, küp küp doğrayarak poşetliyorum, bu şekilde buzlukta saklıyorum, kışın kompostolar için iyi oluyor.) Su ve şeker ocağa koyularak 4-5 dk kaynatılır. Kaynayan şerbetin içine atılır.
Şeftalileri yumuşayıncaya kadar pişirin. Şeftaliler yeterince yumuşadıktan sonra tencereyi ocaktan alıp, ılımaya bırakın. Daha sonra yumuşayan şeftalileri suyu ile birlikte iyice blenderdan geçirin. İsteğe göre ince süzgeçten de geçirebilirsiniz.
Maydanoz derin dondurucuda nasıl saklanır? Maydanozları yıkayıp kurulayın. İnce ince doğrayın. Doğradığınız maydanozları Koroplast Kilitli Poşete koyarak buzlukta saklayın.
Közleyip kabuklarını ayıkladığınız patlıcanları oda sıcaklığında güzelce soğutun ve yine tamamen soğuduklarından emin olduktan sonra buzdolabı poşetlerine ya da kilitli poşetlere pay edin. Ardından hava almayacak şekilde poşetlerin ağzını kapatın, her bir poşete o günün tarihini atın ve buzluğa kaldırın.
Havuç buzlukta saklamaya uygun bir sebzedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri