Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Şeftali nasıl yetişir uzun?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Şeftali nasıl yetişir uzun?

Diğer yaz meyvelerine oranla erken uyanan bir meyve olan şeftali en iyi kumlu ve çakıllı topaklarda yetişir. Bununla birlikte kış mevsiminde sıcaklığın -10'un altına düşmediği tüm bölgelerde kolaylıkla üretilebilir. Çiçeklenme döneminde ise havanın soğuması, bitkinin köklerini böceklere karşı korur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Şeftali ağacı neyi sever?

Şeftali; süzek, kumlu, killi, milli, çakıllı, derin ve çabuk ısınan alüviyal toprakları sever ve toprak pH'sı 6-7 arasında olması gerekir. Kumlu topraklarda yeterli sulama ve iyi gübreleme ile yetiştirilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarimkutuphanesi.com

Şeftali ağacı kaç yıl sonra meyve verir?

Şeftali Fidanı Kaç Yılda Meyve Verir? Şeftali fidanı dikimi kurallara uygun bir şekilde yapıldıysa, fidanlar yeterli besini alabilmişlerse ve sağlıklı gelişimleri söz konusu ise normal şartlarda iki yıl sonra meyve verirler. Ancak istikrarlı bir biçimde verime ve düzene girmesi 5 yılı bulabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Şeftali ağacı nasıl büyütülür?

Şeftali Nasıl Yetiştirilir?
  1. Toprak seçimi: Şeftali, organik maddeler bakımından zengin topraklarda daha verimli yetişir. Bu yüzden uygun toprak seçin. ...
  2. Saksı seçimi: Şeftali, drenajlı saksılarda daha verimli yetişir. ...
  3. Sulama: Şeftalinin yetişebilmesi için toprağın nemli olması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lezzet.com.tr

Şeftali ağacı kaç yılda büyür?

Şeftalinin çoğaltılmasında çeşitli anaçlardan yararlanılır ve ağacın ömrü de anaca göre değişir. Bu süre yaklaşık olarak şeftali çöğürü üzerinde 30 yıl, badem anacında 25 yıl, erik üzerinde 50 yıl ve kaysı üzerinde 40 yıl olarak bilinmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: adana.tarimorman.gov.tr

KISA ZAMANDA, GARANTİLİ, ŞEFTALİ ÇEKİRDEĞİ ÇİMLENDİRME| GUARANTEED PEACH GERMİNATİON İN A SHORT TİME

İlgili 34 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Şeftali ağacı çok su ister mi?

Şeftali ağacı, bölgenin iklimine göre farklı suya ihtiyaç duyar. İlk dikildiği zaman çok sulanması gerekir. Mayıs ayında şeftali ağacının sulanmaya başlanması ve Ağustosa kadar sulamaya devam edilmesi gerekir. Meyvelerin büyük ve kaliteli olması için hasat yapılmadan önce bol sulanması çok önemlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Şeftali ağacı kaç günde bir sulanır?

Genellikle şeftali fidanında hasat dan önce sulama yapılır hasat sonuna kadar sulama yapılmaz. Hasat bittikten sonra sulaması iklim ve toprak yapısına göre değişip yazları 7-10 günde bir kışları 10-15 günde bir sulama yapılmalıdır. Kışın iklimin çok kurak gitmediği bölgelerde sulama yapılmasına gerek yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

Çekirdekten yetişen şeftali meyve verir mi?

Çekirdekten yetişen ağaçlar meyve vermez, verse de yenmez vs gibi söylemler tamamen yersiz ve anlamsızdır. Bir bitki için, üremenin en doğal hali çekirdekten yetişmesidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dogal-tarim.org

Çekirdekten yetişen ağaçlar meyve verir mi?

Bazı meyvelerin çekirdeklerini dikerseniz o meyveyi üreten ağacın aynısını elde edersiniz. Örneğin badem, ceviz, incir, Malta eriği, Trabzon hurması gibi meyvelerin çekirdeklerini diker ve büyütürseniz o ağaç bu meyveleri geç de olsa verir. Ağaç yaprak, dal ve görünüş olarak “aşılı” olandan da farkı olmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: apelasyon.com

En iyi şeftali cinsi hangisi?

Şeftali çeşitleri arasında en verimli olan Blake şeftali çeşidi ülkemizde yaygın olarak yetiştirildiği bölgeler ise Güney Doğu Anadolu bölgesi, Marmara Bölgesi ve Ege Bölgesinde yetiştirilmektedir. Olgunlaşma sürece ve hasat zamanı ise Temmuz ayının ortaları ile sonları arasında olgunlaşarak hasat zamanı oluşur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkascihaberleri.com

1 adet şeftali ağacı kaç kilo şeftali verir?

Ülkemiz de yetiştiriciliği fazla yapılan şeftali ağacı anaç yapısı ve çeşitlere göre ağaç başı meyve miktarı değişmektedir. Her çeşit aynı meyve iriliğine sahip değildir. Genel olarak tam verime yatmış şeftali ağacından ağaç başı 50-60 kg meyve alınır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

Şeftali ağacı güneşi sever mi?

Şeftali ağacı yetiştiriciliği sabır isteyen, fakat bakımı kolay bir ağaç türüdür. Güneş alan yerlerde yetişmeyi severler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cicekal.net

Şeftali ağacı soğuğa dayanıklı mı?

Sert çekirdekli meyve kategorisinde yer alan şeftali ağacı soğuklama ihtiyacı fazla olup maksimum -20 derece soğuklara kadar dayanıklı bir bitkidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

Şeftali Fidanı suyu sever mi?

Şeftali ağacı, yetiştiği bölgenin iklimine göre su ihtiyacı duyar. Özellikle, ilk dikildiği zamanlarda bol sulamaya ihtiyaç duymaktadır. Mayıs ayında şeftali ağacı sulamasının başlanması gerekmektedir. Ağustos ayında hasat yapılacağı için, bu aya kadar düzenli olarak sulamanın yapılması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cicekal.net

Şeftali ağacı budaması ne zaman yapılır?

Şeftali ağaçlarında budama, genelde kış dinlenme döneminde havaların çok soğuk olmadığı zamanlarda yapılır. Ege ve Akdeniz Bölgeleri gibi kışın çok soğuk geçmediği bölgelerde sonbaharda, ağaçlar yapraklarını döktükten itibaren budamaya başlanır. Kış sonunda ağaçlar uyanıncaya kadar devam edilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: seftaliagaci.com

Şeftali ağacı meyve vermiyorsa nedeni nedir?

Hastalılardan ve çeşitli zararlılardan kaynaklı olarak Şeftali ağaçlarınız meyve vermiyor olabilir. Bütün bu sorunların tek bir ortak tarafı vardır ki o da topraktır. topraklarımızın kötü olması, verdiğiniz gübreleri alamayacak kadar yorgun olması durumunda, bütün bu sorunlar ile karşılaşmak son derece normaldir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: seftaliagaci.com

En çabuk meyve veren ağaç hangisi?

Sonuç olarak, fındık ağaçları, vişne ağaçları, kayısı ağaçları ve erik ağaçları, en hızlı meyve veren ağaç türleri arasındadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fidanistanbul.com

En hızlı hangi meyve ağacı büyür?

Hızlı büyüyen meyve ağaçları içerisinde önemli bir yere sahip olan dut, incir, muşmula, mandalina, greyfurt gibi ağaçlarda mevcuttur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: plantactivity.com.tr

Hangi meyve ağaçları çok su ister?

Erik ağaçları da elma gibi fazla sulamaya ihtiyaç gösterirler ancak badem ,vişne gibi meyve ağaçları daha az su ihtiyacı gösterirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: facebook.com

Şeftali hangi aylarda dikilir?

Aşılı açık kök yarı bodur şeftali fidanları yaprak dökümüyle beraber (Genelde Aralık ayı ilk haftasından itibaren) , Bölgelere ve rakıma göre Nisan ayının son haftasına kadar dikilebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

Şeftali soğuk iklimde yetişir mi?

Ülkemizde; sıcak iklim Akdeniz Bölgesi, ılıman iklim Marmara Bölgesi ve soğuk iklim olan Doğu Anadolu Bölgesi'nde yetişebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turktob.org.tr

En iyi şeftali nerede yetişir?

Ekvatorun güney ve kuzeyinde 24-25 enlem dereceleri arasında yetiştiriciliği yapılmaktadır. Ülkemizde sıcak iklim Akdeniz ve Ege Bölgesi, mutedil Marmara Bölgesi ve soğuk iklime sahip Doğu Anadolu Bölgesinde yetiştiriciliği yapılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: demirelkardesler.com

Şeftali kaç günde büyür?

Tüm bu koşulları doğru bir şekilde sağlandığında şeftali bitkisinden ancak 3-4 yıl sonra ilk mahsüllerinizi alabileceğinizi de unutmamalısınız.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yemek.com

Şeftali ağaçları meyve vermediği zaman ne söylenir?

Meyve ağaçlarının bir yıl meyve verip, ertesi yıl çok az meyve vermesi ya da hiç meyve vermemesi periyodisite olarak adlandırılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fidandiyarim.com

Şeftali ağacı kaç metre arayla dikilir?

Üretim yöntemine göre dikim mesafesi farklılık gösterir. Şeftali fidanı klasik anaçla üretilen fidanlar sıra arası ve fidan arası 5 metre, yarı bodur anaçla üretilen fidanlar sıra arası 5 metre fidan arası 3 metre, bodur anaçla üretilen fidanlar sıra arası 4 metre fidan arası 2 metre şeklinde dikim yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT