Rahim İçi Araç (Spiral) Uygulama Odası: Hastanemizde rahim içi araç (spiral) kadın doğum uzmanları ve rahim içi araç uygulama konusunda sertifikası olan pratisyen hekimler tarafından uygulanmaktadır.
Bu yöntemlerden: Hap, Kondom, Rahim içi araç(spiral), ETLİK ASM de ücretsiz uygulanmaktadır. Spiral taktıran hastalarımızdan istedikleri zaman spiralleri çıkartılmaktadır.
Aile Planlaması Hizmetleri Nerelerde Sunulmaktadır? Aile Sağlığı Merkezlerinde ve Ana Çocuk Sagligi ve Aile Planlaması Merkezleri de bu hizmetlerin halka ulaştırılmasında kilit rol oynamaktadır. Eczaneler de bazı gebeliği önleyici yöntemlerin (kondom, KOK, spermisit) halka ulaştırılmasında rol alır.
Jinekoloji, kadın hastalıkları ve sağlıklı üremeye odaklanan bir uzmanlık alanıdır. Doğum, kadın hastalıkları, kısırlık, tüp bebek, aile planlaması, jinekolojik onkoloji, cinsel hastalıklar ve cinsel problemler jinekologların konularıdır.
Aile planlaması polikliniğimiz hastanemizde poliklinikler 2. katta hizmet vermektedir. Aile planlaması, çiftlerin arzu ettikleri zamanda, arzu ettikleri sayıda ve sağlıklı aralıklarla bakabilecekleri çocuk sahibi olmalarını amaçlayan bir sistemdir.
İlgili 41 soru bulundu
AİLE PLANLAMASI
Aile Hekiminizin uygun gördüğü ve ailelerimizin tercihleri de dikkate alınarak uygun olduğuna karar verilen yöntemler uygulanmaktadır. Bu yöntemlerden: Hap, Kondom, Rahim içi araç (spiral), Aile Sağlığı Merkezimizde ücretsiz uygulanmaktadır.
Rahim içi spiral; muayenehanesinde, hastanede, aile planlaması merkezlerinde takılabilir. Spiral takılması sırasında anestezi gerekmez; çünkü spiral takma işlemi ağrısız bir işlemdir.
Yeni yönetmeliğe göre önceden 3 bin 500 kişiye bir aile hekimi düşerken, şimdi aile hekimleri 2 bin kişiyi tedavi edecek. Aile hekimi değişikliği ve randevusu gibi işlemler elektronik ortamda yapılabilecek. Doğum kontrolü için spiral takılması uygulamasına da son verildi.
AİLE PLANLAMASI
Aile Hekiminizin uygun gördüğü ve ailelerimizin tercihleri de dikklate alınarak uygun olduğuna karar verilen yöntemler uygulanmaktadır. Bu yöntemlerden: Hap, Kondom, Rahim içi araç (spiral), Aile Sağlığı Merkezimizde ücretsiz uygulanmaktadır.
Riskli adölesan ve ileri yaş gebeliklerini kontrol etmek. Beklenmeyen gebelikleri önlemek- planlı gebeliği desteklemek. Aşırı doğurganlığı önlemek. Hamilelikler arası sağlıklı bir zaman dilimi oluşturmak.
Spiralin nasıl takıldığı konusu spiral kullanımını düşünen kadınların en çok merak ettiği konular arasında yer almaktadır. Spiral takma işlemi tecrübeli kadın hastalıkları ve doğum uzmanı tarafından birkaç dakika içerisinde uygulanan oldukça kolay bir işlemdir.
Doğum kontrol yöntemi olarak spiral taktırmayı seçen kadınlara devlet ve bazı özel kuruluşlar bu hizmeti ücretsiz veriyor. Üstelik fakir olduğunuzu belgelemenize de gerek yok.
Doğum yapmayan kadınların rahim ağzı daha dar olduğu için bu işlem zordu. Fakat artık spiraller çok daha ince üretildiği için doğum yapmış veya yapmamış bütün kadınlar spiral taktırabilir. Spiralin takılması için en uygun zaman adet (regl) dönemi olarak belirtilmiştir.
Ankara'da jinekolojik muayene ve mirena spiral uygulaması 3000. -3500 TL aralığında değişmektedir.
Klasik bakırlı spiralin takılması kolay, ancak hasta için rahatsız edici olabilen bir işlemdir. Spiralin takılması için rahim ağzının açık olduğu regl dönemleri tavsiye edilir. Spiral işlemi, hastanın mikrop kapmaması için hastane, tıp merkezleri, klinik veya poliklinik gibi steril ortamlarda yapılmalıdır.
Hormonlu spiralin koruyucu etkisi , bakırlı spiralden fazladır . Bakırlı spiral ile % 3-5 gebelik oluşabilir. Bunun en önemli nedeni de yerinde olmayan kaymış spirallerdir. Hormonlu spiralin koruyuculuğu % 100 e yakındır.
Spiral kaymasının en yaygın nedeni, spiralin doğru bir şekilde yerleştirilememiş olmasıdır. Tam olarak yerleştirilemeyen spiraller zaman içerisinde başka yönlere doğru hareket edilebilir. Bu durumu önlemek için, ilk uygulamadan sonra mutlaka kontrol muayenesi yapılmalıdır.
Spiralin diğer korunma yöntemleri ile karşılaştırıldığında, koruyuculuk oranı oldukça yüksektir. Spiral takan kadınların sadece %2'sinde gebelik gelişme riski vardır. Zamanla spiralin bakır ve progesteron içeriği de azalacağı için ortalama her 5 yılda bir spiralin değiştirilmesi önerilir.
Spiral ile gebelik olursa, spiral mutlaka çıkarılmalıdır. Hamile kaldığında spiral çıkarılmazsa anne hayatı için tehlikeli olacak düzeyde enfeksiyon olabilir. Su kesesi erken yırtılıp erken doğum kaçınılmaz olur.
Spiral Takıldıktan Sonra Ne Zaman İlişkiye Girilir? Spiral taktırdıktan sonra genel itibari ile 1 hafta sonra ilişkiye girebilirsiniz. Spiral genel itibari ile adet döneminde takıldığı için adet bitiminin ardından üç gün sonra ilişkiye girebilirsiniz. Bazı özel durumlarda doktorunuz bu süreyi uzatmanızı isteyebilir.
Fiyatları Devlet kurumlarındaki diğer ucuz bakırlı spiraller göre yüksek olduğu için devlet kurumları tarafından karşılanmamaktadır.
Spiral rahim ağzının açık olması nedeniyle adet döngüsünün ilk günlerinde ya da adet dönemi sonunda takılabilir. Eğer hamilelik riski yoksa adet döneminin herhangi bir gününde de işlem gerçekleştirilebilir. Kişi doğum sonrasında spiral kullanmak isterse doğumdan sonra en az 6 hafta geçmesi önerilir.
Hormonlu spiralin takılması sırasında kramp, rahatsızlık, hafif düzeyde kanama, eklemlerde, alt karında ve belde ağrı şikayetleri ile baş dönmesi görülebilir. Aynı zamanda vücutta akne miktarında artış görülmesi ve memelerde daha fazla hassasiyet olması da belirgin yan etkiler arasında görülebilir.
Hormonlu spirallerin fiyatları normal spirallere göre daha yüksektir. Hormonlu spiral kaç yıl takılı kalabilir? Bu spiraller takıldıktan sonra 5 yıl süresince etkildie.
GOLD T (ALTIN SPİRAL)
Merkezlerinde %0 999 (binde 999) saflıkta altın içermektedir. Altın merkezin çevresinde 375 mm2 kontraseptif etkili bakır ile sarılıdır. Yapıdaki bakır RİA'nin kontraseptif özelliğini, altın ise RİA'nin ömrünü uzatmayı sağlar. Koruma etkinliği minimum 10 yıldır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri