İkametgah adresi bildirimi tamamlandıktan sonra öğrencinin bilgileri Merkezi Nüfus İdare Sistemi (MERNİS) vasıtasıyla direkt olarak e-okul sistemine aktarılır. Öğrencinin velisi öğrencinin kimliği ile taşınılan adresin kayıt alanındaki okula başvurduğunda nakil işlemleri tamamlanmış olur.
Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır.
Nakil işlemine devam edebilmek için öncelikle yeni adresinizi Nüfus Müdürlüğü'ne bildirmeniz gerekmektedir. Yeni taşınan dairede kimse yaşamıyorsa, bu işlemin tamamlanması için yeni adres doğrudan Merkez Nüfus Kayıt Bürosuna verilecektir. Adresinizi internet üzerinden de e-devlet sistemi üzerinden bildirebilirsiniz.
Kıymetli Velilerimiz; Okul değişikliği veya Alan değişikliği için okula gitmek zorunda kalmadan e-devlet üzerinden başvuru yapıp nakil talebinde bulunabilirsiniz.
1) Her ayın ilk iş gününden son iş gününe (son işgünü ve Aralık ve Mayıs ayları hariç) kadar veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile yapılacaktır.
İlgili 33 soru bulundu
Sistem kendisi onay verir.
1) https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/gir ye giriş yapılır. 2) Sol menüden "Kamu Kurumları" seçeneği tıklanır. 3) Daha sonra sağ taraftan "Milli Eğitim Bakanlığı" seçeneğine tıklanır. "MEB Öğrenci Nakil İşlemleri" seçeneğine tıklanır.
Veliler öğrencinin kimlik bilgileri ile okula bizzat başvuruda bulunarak veya e-devlet üzerinden E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi'ne giriş yaparak nakil işlemlerini başlatabilir.
Veliler, bugüne kadar il içi, il dışı nakil için okul idarelerine bizzat dilekçe verirken, artık e-Devlet üzerinden başvuru yapabilecek.
24-28 Temmuz arası, yerleştirmeye esas 1. nakil tercih dönemi olacak. Yerleştirmeye esas 1. nakil sonuçları 31 Temmuz'da açıklanacak. Yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvuruları 31 Temmuz-4 Ağustos'ta yapılabilecek.
Dolayısı ile çocuğunuzu istediğiniz bir okula göndermenin yolu ikametinizi o okula yakın bir adrese taşımaktır. Adresi başka bir il yada ilçede olan bir kişinin istenen bir okula kayıt olması konusunda MEB yetkililerinin yada okul idaresinin dışarıdan müdahalesi söz konusu olamamaktadır.
Velinin o adreste ikamet edip etmediklerinin tespitinin yapılması için İl/İlçe Nüfus Müdürlüğüne, Müdürlüğümüz Temel Eğitim Şubesi aracılığıyla yazı yazılacak ve Nüfus Müdürlüğünce, emniyet birimlerine yaptırılacak tahkikat sonucuna göre belirtilen öğrencilerin okula kayıt yapılıp yapılmayacağına karar verilecek.
Görüldüğü üzere ikametgâh taşımanın ne denli hayati öneme sahip olduğu, ikametgâh nakil işlemlerinin gerçekleştirilmemesi halinde her türlü hukuki sorunla baş başa kalabileceğiniz ortadadır. Bu sebeple bulunduğunuz adresin Adres Kayıt Sistemi'nde kayıtlı adres olmasına mutlaka özen gösterilmesi gerekmektedir.
Bu araştırma sonucunda uygun şartları taşıyan liseler arasından tercih yapılabilir. Nakil için lise tercihi yapılırken, puanın ve kontejyanın uygun olması şartıyla Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi gibi farklı lise türleri arasında da nakil yapılabilir.
Öğrenci nakil başvuruları ne zaman başlayacak? Öğrenci nakil başvuruları 28 Ağustos 2023 tarihinde başlayacaktır. Okul nakil başvuruları hafta içi 15.00-17.00 saatleri arasında öğrenci velisi tarafından aşağıda istenen evraklarla birlikte okul idaresine yapılacaktır.
HİÇBİR OKULA YERLEŞEMEYEN ÖĞRENCİLER İÇİN SÜREÇ
Hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları 8-16 Ağustos 2023 tarihlerinde alınacak ve 18 Ağustos 2023'de yerleştirme süreci tamamlanacak.
Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır.
“Hazırlık aşamasında çocuğun mutlaka bilgilendirilmesi, okul değişikliği isteğinin sebepleri yaşına uygun bir şekilde anlatılması gerekmektedir” diyen Duygu Barlas, “Okul değişikliği mümkün ise dönemin ortasında yapılmamalıdır.
E-okul veli bilgilendirme sistemi; öğrencinin sınav puanlarını, sınav tarihlerini, devamsızlık durumunu, haftalık ders programını, nakil işlemlerini, merkezi olarak yapılacak sınavların (TEOG vb.) tercih işlemlerini, aldığı belgelerini, şube başarı ortalamalarını, yılsonu notlarını ve duyurularını içermektedir.
Evet 2. dönem değiştirebilirsin şubat'ın 1'inde nakil verebilirsin ama zaten devamsızlığın 60 günün üzerinde her türlü kalıyorsun maalesef.
Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki yerleştirme sonuçlarını açıkladı. LGS kapsamındaki lise tercihleri, 3 Temmuz-19 Temmuz arasında yapıldı. 2023 LGS 1.Nakil dönemi ne zaman? LGS kapsamında yerleştirmeye esas birinci nakil başvuruları 24-28 Temmuz arası alınacak.
Yerleştirmeye esas 1. nakil sonuçları 31 Temmuz'da açıklanacak. Yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvuruları 31 Temmuz-4 Ağustos'ta yapılabilecek.
Yaklaşık 5-6 gün gideceğin okulun müdürüylede görüşmen şart. Nakil bitince sana haber veren müdür oluyor reis.
Nakil için tercihler E-Okul üzerinden veya okul müdürlüklerinden yapılabilecek. Tercih işlemleri, Milli Eğitim Bakanlığının resmi internet sitesi veya E-Okul üzerinden yayınlanan tercih listelerine göre yapılacak. Geçen yıl olduğu gibi LGS yerleştirmelerine esas nakiller, bu yıl da iki dönemde yapılacak.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullar arası nakli yasakladığı ortaya çıktı. MEB'den geçen hafta okullara gönderilen yazıya göre, özel eğitim kurumlarından devlet okullarına ya da devlet okullarından bir başka devlet okuluna nakil işlemleri durduruldu. MEB, 'nakil yasağı' kararının gerekçesi olarak 'salgını' gösteriyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri