Tarçınlı Su Diyeti Nasıl Yapılır? 1 bardak suyun içerisine atılan 3-4 adet çubuk tarçın kaynatılır ve ocaktan alındıktan sonra içerisine 1 tatlı kaşığı bal ve 2 adet karanfil eklenir. Hazırlanan karışın kahvaltıdan önce aç karnına ve yatmadan önce tüketilir.
Dr. Erdem Yeşilada, Tip-1 diyabet hastalarında dikkate değer bir yarar beklemenin yanlış olacağını, bu nedenle hasta grubunun dikkatle seçilmesi gerektiğini belirtiyor. Yeşilada, kullanılacak miktarın önemine dikkat çekerek, “Tarçının kullanım süresi de son derece önemli. Günde 5-6 gram kullanmak yeterlidir.
Yapılan bilimsel araştırmalara bakıldığında Tip 2 diyabet hastalarında günde 1 gram tarçın tüketiminin kan parametrelerinde olumlu değişikliklere yol açtığı tespit edilmiştir. Bu sayede tarçın diyabet hastalarında kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olurken sağlıklı bireylerde insülin direncinin gelişimini önler.
Tarçın, tip 2 diyabeti yönetmeye iki farklı şekilde yardımcı olur. Tip 2 diyabetlilerin kan şekerinde düşmeyi sağlayabilir. Bir de insülin direncini engellemeye yardımcı olur. Araştırmalar, tarçının açlık kan şekerini yüzde 29 düşürdüğünü belirtiyor.
Akşam yatmadan bir bardak suyun içine bir adet çubuk tarçın, 2 karanfil, 1 dilim limon ekleyin. Sabah kalkar kalkmaz bu suyu için. Bu gün içindeki kan şekerini kontrol altına almanızı sağlar, tatlı ihtiyacını bastırır.
İlgili 23 soru bulundu
Yapılışı; Bir tencerenin içerisine içme suyu ekleyin ve kaynatın. Su kaynamaya başladığında ocağın altını kapatın. Suyun içerisine toz tarçın veya çubuk tarçın ekleyerek 5 dakika demlenmesi için bekleyin. Hazırladığınız tarçınlı suyu aç karna tüketebilirsiniz.
3- Limonlu Tarçınlı Su: 1 limon suyunu sıkıp 1 tatlı kaşığı tarçınla karıştırdıktan sonra 1 bardak suya eklenir ve sabah aç karnına ya da akşam yatmadan önce içilir.
Tarçın kalp hastalığı riskini azaltabilir
Tip 2 diyabetli kişilerde günde 1 gram veya yaklaşık yarım çay kaşığı tarçının kan belirteçleri üzerinde faydalı etkileri olduğu gösterilmiştir.
Tarçınlı suyun günde en fazla 2 litre tüketilmesi önerilmektedir. Bu da 10 su bardağına eşittir. Bu miktarı aşmamak ve çubuk tarçınlı suyu en fazla 2 hafta boyunca tüketmek oldukça önemlidir.
1 bardak suyun içerisine atılan 3-4 adet çubuk tarçın kaynatılır ve ocaktan alındıktan sonra içerisine 1 tatlı kaşığı bal ve 2 adet karanfil eklenir. Hazırlanan karışın kahvaltıdan önce aç karnına ve yatmadan önce tüketilir.
Şeker (Tip 2 Diyabet) hastalarına yönelik yapılan araştırmalarda Tarçının şekeri %20 oranında düşürdüğü tespit edilmiştir. Dolayısıyla Seylan tarçını şeker hastaları için mükemmel bir ilaçtır.
Şeker Hastalığına İyi Gelen Bitkiler
Çubuk tarçın ve baharat şeklinde tüketildiğinde adeta diyabet düşmanıdır. Tatlı yeme duygusunu erteleyen ve unutturan tarçın, çayın içinde şeker niyetine tercih edilebilir. Gün içinde çubuk tarçın eklenmiş suyu içebilir, yoğurt üzerine bir tutam toz tarçın serpebilirsiniz.
Şeker hastalarının yemekler, meyveler ve süt gibi içecekler ile birlikte bir miktar tarçın tüketmesi, kan şekerinin düşürülmesi açısından fayda sağlar. Yapısında insülin hormonunun etkisini destekleyici bitkisel bileşenler içeren yaban mersini, kan şekerini düzenleyici etkiye sahiptir.
Diyabet hastalarının tedavisi için yan etkisiz, ilaçsız ve tamamiyle doğal kür için malzemelerimiz; 1 yemek kaşığı karanfil, 2 çubuk tarçın ve 1 litre su. Bir litre suyun içine 2 adet çbuk tarçın ile bir yemek kaşığı karanfilleri koyup şişenin ağzını iyice kapatın.
Kabuk tarçın ile hazırlanan tarçın çayı için 3 adet kabuk tarçın cam ya da porselen demliğe koyulur ve üzerine 2 su bardağı kaynatılmış sıcak su eklenerek demlemeye bırakılır. Tarçın ile birlikte diğer şifalı bitkiler kullanılarak da çay yapılabilir.
Toz tarçın ile çayı hazırlamak isterseniz öncelikle sıcak su kaynatmalı ve kaynayan suyu bir bardağa dökmelisiniz. Su kaynadıktan sonra demliğe 1 veya 2 çay kaşığı toz tarçın ekleyerek demlemeye bırakmalısınız. 2-3 dakika dem alan çayı ocaktan alıp bardağa koyarak servis edebilirsiniz.
Tarçının en önemli faydalarından biri de şeker ihtiyacını karşılayıcı özelliği sahip olmasıdır. BİR ÇUBUK TARÇIN KAÇ KEZ KULLANILIR? Kabuk tarçın 1 kereden fazla kullanılmaz diye düşünülebilir ancak 1 den fazla tüketimi mümkündür. 1 adet çubuk tarçının 3 veya 4 kez kullanılmasında herhangi bir sakınca yoktur.
Tarçınlı limonlu su faydaları arasında kan şekerini düzenleme ve insülin direncini düşürme gibi durumlar yer alır. Ayrıca enerji seviyesini yükseltmek, bağışıklığı güçlendirmek gibi faydaları olan bu su kilo vermeye yardımcıdır.
Glisemik indeksi yüksek, yani kan şekeri değerlerini hızlı değiştirebilen üzüm, incir, muz, kavun, karpuz ve kuru meyvelerin tüketimi bazı kişiler için sakıncalı hale gelebilir. Diğer meyvelerin lif oranları yüksek olduğu için ara öğünlerde tüketilen meyveler kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olur.
Kişiler kan şekerini bozan tereyağı, iç yağ, kuyruk yağı, salam, sosis, sakatat, yağlı besinler ve kızartmalar tüketmemelidir. Paketli gıdalardan uzak durmalıdır. Tatlı, pasta, kek, börek gibi içerisinde basit şeker bulunan gıdalar tüketmemelidir.
Sürahiye suyu koyalım. İçine çubuk tarçıni ve dilimlenmiş limonları ekleyelim. İşte bu kadar. :) ara öğünlerde ve yatmadan önce rahatlıkla içebilirsiniz.
Öncelikle 250 ml kadar suyun içine 1 tatlı kaşığı tarçını ekleyin ve kaynatın. Kaynadıktan sonra suyu bir kenara ayırıp hafif ılınmaya bırakın ve ılınınca hızlıca tüketin. NOT; Sabah aç karnına veya yatmadan hemen önce tüketilmesi uygundur.
Not: Tek seferde çok miktarda hazırlamak istiyorsanız 5 su bardağı suya 4 adet tarçın ekleyerek de hazırlayabilirsiniz. Ayrıca lezzet versin istiyorsanız karışıma defne yaprağı, karanfil veya elma dilimleri de ekleyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri