Şeker hastası yolcuların hava yoluyla seyahat ederken diyabet kontrolünü etkileyebilecek aşırı kafein ve alkolden uzak durması gerekiyor. Hastaların yolculuk sürecine uygun ihtiyaç duyacağı insülin miktarına göre doz almaları öneriliyor.
Yapacağım havayolu seyahati için doktorumla görüşmem gerekir mi? Kontrol altına alınmış şeker hastalığı, havayoluyla seyahat edenler için önemli problemler oluşturmaz.
İnsülin şırıngaları, otomatik enjektörler [Epinefrin (EpiPen) için olanlar gibi] ve evde/kişinin kendi kullanımına yönelik doktor tarafından reçete edilen enjekte edilebilir ilaçları uygulamak için kullanılan iğneler, uçakta taşınabilir ve kullanılabilir.
Herhangi bir ciddi ve bulaşıcı hastalığı olanlar. Kanama, travma ve enfeksiyondan dolayı artan kafa içi basınç. Sinüs enfeksiyonu, kulak burun boğaz enfeksiyonları (özellikle de östaki borusu tıkanmışsa). Son zamanlarda olan myokardial enfarktüs ve kriz.
İnsülin kalemi, kan şekeri ölçme aleti, idrar inceleme gereçleri gibi yardımcı aletleri de mutlaka yanınızda bulundurun. Bu malzemeleri kabin veya el bagajınızda yani yanınızda taşıyın. Böylece hem gerekirse seyahat sırasında kullanabilir, hem de valizinizin kaybolması gibi bir olayda zor durumda kalmazsınız.
İlgili 39 soru bulundu
Seyahat boyunca ihtiyacını karşılayacak miktarda insülin taşıdığından emin olmak misafirimizin sorumluluğudur. İnsülin ve diyabet iğneleri kabin bagajında bulundurulabilir.
Evet, uçakta insülin alabilirsiniz, ancak lütfen soğutucu poşet sağlayamayacağımızı unutmayınız. Kendi cihazınızı ve çantanızı ücretsiz olarak uçağa alabilirsiniz. Seyahatiniz sırasında ilaca ihtiyacınız olduğunu onaylayan bir tıbbi sertifikayı yanınızda bulundurmanız gerekir.
Uçuşa kabul edilmeyen yolcular; uçuş öncesinde sağlık sorunları olan, belge eksikliği ya da yetersizliği yaşayan, uçuş emniyetini riske atabilecek durumda olan yolcular olarak genel bir sınıflandırma yapılabilir.
Dünya standartlarına göre, uçaklarda doktor bulunması mecburi değil. Ancak genellikle uçaklarda doktor veya sağlık personeli olabiliyor. Benim uçuşlarımda bir yolcu hastalandığında, genellikle doktor veya sağlık personeline rastladık. O da görevini yapıyor, yardımcı oluyor.
Uçak yolculuğunun risk taşıdığı hastalıklar daha çok kan, kalp ve akciğer problemi olanlardır. Tansiyon hastalarının tamamına yakını rahat bir şekilde uçak yolculuğu yapabilir, sadece tansiyonu çok yüksek, kontrolü kötü olan hastaların uçması doğru değildir. Uçması sakıncalı tansiyon hasta sayısı çok azdır.
İnsülin direnciyle pankreas,vücudun talepleri için artık yeterli insülin üretemediği ve daha sonra kan şekeri yükselene kadar daha fazla insülin üretir.
Diyabet dünyayı gezmenize engel değildir.
Yeni SoloSTAR kalemlerini buzdolabında, karanlıkta ve soğukta (2°C ila 8°C) paketin içinde saklayın. Dondurmayın. SoloSTAR kalemini en fazla 25°C'de oda sıcaklığında saklayın. Enjeksiyondan sonra iğneyi her zaman çıkarın.
Kişiler kan şekerini bozan tereyağı, iç yağ, kuyruk yağı, salam, sosis, sakatat, yağlı besinler ve kızartmalar tüketmemelidir. Paketli gıdalardan uzak durmalıdır. Tatlı, pasta, kek, börek gibi içerisinde basit şeker bulunan gıdalar tüketmemelidir.
Şeker hastalarının kaçınmaları gereken en önemli gıdalar; doymuş yağlar, trans yağlar, kolesterol ve tuzdur. Doymuş yağlar, yüksek oranda yağ içeren süt ürünlerinde, hayvansal proteinlerde, bifteklerde, sosislerde ve salam gibi yiyeceklerde bulunur. İlla ki alınacaksa da belirli orandan fazlası tüketilmemelidir.
Ancak reçetesiz ve doktor raporu olmayan ilaçlar da uçak kabinine alınmaz. Ayrıca ilaçların orijinal ambalajında olması gerekir. Kabin bagajında sıvı içerikli eşyalar için bir kota bulunur. Kabinde taşınabilmesi için sıvı içerikli eşyaların maksimum 100 ml olması şartı mevcuttur.
Uçağa Binerken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar
Tıbbi ekipman ve ilaç, normal bagaj limitinize ek olarak check-in işlemine ücretsiz dahil edilebilir.
Uçak içine hiçbir şekilde yanıcı, kesici, delici, ezici eşyalar ve zarar verici olarak tanımlanabilecek eşyalar sokulmaz. Matkap vb. eşyalarınızı, kayıtlı bagaj yöntemi ile taşımanız gerekmektedir. Kabin bagajında orijinal ambalajsız, reçetesiz ya da doktor raporsuz ilaçlar taşınmaz.
Hava Yolculuğunun Yapılmaması Gereken Durumlar
Herhangi bir ciddi ve bulaşıcı hastalık. Kanama, travma ve enfeksiyondan dolayı artan kafa içi basınç. Sinüs enfeksiyonu, kulak burun boğaz enfeksiyonları (özellikle de östaki borusu tıkanmışsa). Son zamanlarda olan myokardial enfarktüs ve kriz.
Uluslararası Sivil Havacılık Organizasyonu (ICAO)'nun tanımına (ICAO Annex 17, 2011) göre, bir havalimanı veya uçakta davranış kurallarına, havalimanı personeli veya uçuş ekibinin talimatlarına uymayan ve bu nedenle havalimanı ya da uçak içinde düzeni bozan yolculara kural dışı yolcu denir.
Hasta yolcularımız ancak "uçakla seyahatinde herhangi bir sakınca yoktur” ibaresinin yer aldığı bir doktor raporları varsa uçuşa kabul edilirler. Yolcularımızın kendi doktorlarından veya havalimanı doktorundan alabileceği bu raporun tarihi 10 günden eski olamaz. Raporun dili ise İngilizce veya Türkçe olmalıdır.
Eğer buz kalıbı ya da torbasıyla birlikte taşıma yaparsanız bu süre 48 saate kadar uzar. Özellikle uzun yolculuklarda buzdolabına hemen koyamayacağınız insülinleri buz kalıbı ya da torbasıyla birlikte taşımalısınız.
Thermatlon İnsülin Taşıma Çantası Nasıl Kullanılır? Sık dişli fermuar başını tutup bulunduğu uçtan diğerine doğru çekerek çantayı açabilirsiniz. Isı kaybı oluşmaması için ilacı kullandıktan sonra kısa süre içinde tekrar buz kartuşu ya da aküsüyle birlikte yerine yerleştirmelisiniz.
Kan şekerinin kontrolünü her yerde sağlayabilmenize olanak sağlayan insülin taşıma çantaları, ilaçlarınızı ideal sıcaklıkta tutuyor. Sıcak hava koşullarında çantanın sağladığı yapısal özellikleri ile insülinler bozulmadan taşınabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri