Şekersiz olarak 21 gün diyeti yapmanın faydaları saymakla bitmez. Ayrıca bu dönem içinde vücut kendini daha iyi olarak şekillendirecektir. Sağlıksız şekerlerin kullanılmamasını amaçlayan bu diyet sayesinde 3 haftada kilo vermek mümkün.
Stabil kan şekeri seviyesi, gelişmiş zihinsel berraklık, doğal kilo kaybı ve iyileştirilmiş bağırsak sağlığı şekeri bıraktıktan 30 gün sonra en net şekilde gözlemlenen sonuçlardan en önemlileridir.
Aklınızdaki 21 gün şeker diyeti kaç kilo verilir sorusuna da yanıt vererek sizi teşvik edelim. Günü gününe bu diyet listesine uyarsanız, 21 gün sonunda 3 ile 6 kilo verme şansınız var!
Şekersiz beslenme kan şekerinin kontrolü ve insülin seviyelerinin azalması gibi fayda sağlar. İlave şeker kaynaklarını kesmek, özellikle protein ve lif bakımından zengin bir diyet tercih etmenizle birlikte kilo vermenize yardımcı olur.
Karbonhidratlı yiyeceklerin başında gelen ekmeği bırakarak ayda ortalama 4-5 kilo verebilirsiniz. İlk aşamada tümüyle ekmeği bırakmak yerine her öğünde sadece 1 dilim ekmek tüketilebilir. Ekmek yemeyi bırakmaya çalışırken gözden kaçabilen en önemli nokta ise ekmekteki karbonhidratın başka yiyecekten karşılanmasıdır.
İlgili 31 soru bulundu
4.70 Kiloya Göre Diyet Listesi ile 1 ayda kaç kilo verilir? 70 kiloyum, 1 ayda kaç kilo verebilirim? Diyorsanız 70 kiloya göre ücretsiz diyet listesi ile 1 ayda 4-6 kilo verebilirsiniz. 1 ayda 10 kilo vermek mümkün mü?
1 haftada 60 kilo olan bir insanın ortalama olarak 1.5 kilo vermesi normaldir. Daha fazla ya da daha az verebilir. Bu ortalamayı ele alırsak 60 kilo olan bir kişi 3 ayda yaklaşık olarak 18 kilo verebilir. Bu sayı kişinin kilosu arttıkça, spor ve diyet arttıkça artabilir ya da bu parametreler azaldıkça azalabilir.
Şeker alımını azaltmak ve kesmek, kilo kaybını teşvik edebilir, yukarıda belirtilen hastalıklara yakalanma riskini önemli ölçüde azaltabilir. Şeker içeren yiyecekleri sağlıklı seçeneklerle değiştirerek, fazladan kalori almadan bolca vitamin ve minerali vücudunuza alabilirsiniz.
ŞEKERSİZ BİRİNCİ YIL
Bir yıl boyunca rafine şeker tüketmemek, cildinizde akne, tahriş ve çizgilenmelerde ciddi bir azalma olduğunu gösterecek. Diyabet, kalp krizi ve felç gibi hastalıkların riskinde ciddi bir azalma yaşayacaksınız. Ayrıca enerjiniz daha yüksek olacak ve psikolojik olarak daha mutlu hissedeceksiniz.
Şeker sağlık açısından zararlı mı? Evet, şeker kalp hastalıklarından diyabete kadar çeşitli hastalıklarla ilişkilendiriliyor. Şeker kullanmayı bıraktığınızda sizi bekleyen baş ağrısı, yorgunluk, kas ağrıları, tatlı krizleri ve mide bulantısı gibi belirtilere hazırlıklı olun.
21 gün boyunca; Beyaz veya esmer şeker ve bunları içeren kek, kurabiye, çikolata, pasta, dondurma, meyveli yoğurt, puding, şekerli çay-kahve, meşrubat vb. yiyecekleri tüketmiyoruz.
Şeker ve una bağımlı olmak psikolojik değil, biyolojik. Hormon ve nörotransmitterlerin şeker alışkanlığı, kontrolsüz bir yeme isteğine sebep oluyor. Kansere bile sebep olan şeker bağımlılığından kurtulmak imkansız değil. Yapılan araştırmalar sadece 10 günde vücudu şekerden arındırmanın mümkün olduğunu gösteriyor.
Şekeri bıraktığınızda, tükettiğiniz proteinler, sağlıklı yağlar, sözgelimi bir avuç badem, daha uzun süre ve daha dengeli bir enerji sağlayacaktır. Böylece daha enerjik olacaksınız. Gazlı ve şekerli içecekler kilo aldırır, özellikle de karın bölgesinde yağlanma yapar. Bu sadece bir görünüş sorunu değildir.
Sağlıklı bir kilo kaybı haftada 0.5 kg-1 kg arasında olmalıdır. Yani ayda ortalama 2-4 kilo vermelisiniz. %10'luk bir kilo kaybının gerçekleşmesi için ise kabul edilebilir süre 6-12 aydır. Kilo yönetimi tedaviniz sırasında etkin bir tedavi için sıkı bir takip gerekir.
5. gün şekeri bırakma konusunda harika bir dönüm noktasıdır. Çünkü 5. günden itibaren baş ağrısı, duygu değişimleri, gerginlik gibi belirtiler git gide azalır. Şekersiz bir yaşam sürebildiğinizi görebilmek için 5 gün kuralına sadık kalın! Gazlı içecekler şekerle doludur.
ŞEKER DİYETİ NEDEN 21 GÜN YAPILIR? 21 gün, bilimsel olarak bir davranışın bilinçaltımıza yerleşerek bir alışkanlığa dönüşmesi için gerekli olan minimum süredir. İnsan vücudu ve beyni 21 gün içerisinde içinde bulunduğu sürece alışır ve adapte olur.
Uzun süre aç kalmak kan şekerinde düşüşe neden olur. Vücut enerji kaynağı olarak glikoz kullanır ve bu glikoz karbonhidratlı gıdaların sindirimiyle elde edilir. Açlık durumunda vücudun glikoz kaynağı azalır ve dolayısıyla kan şekeri düşer.
Pankreasın vücut için yeterli miktarda insülin üretememesi veya üretilen insülinin doğru şekilde kullanılamaması durumunda diyabet hastalığı ortaya çıkar.
Diyetisyen Zeynep Çapay yazdı. pancar şekeri, akçaağaç şurubu, agave şurubu, pekmez, bal, hurma şekeri, mısır şurubu ve esmer şeker kıyaslanmış, hangisi daha faydalı diye araştırılmış. Bu kıyaslanan doğal şeker gruplarında en faydalı ve en yüksek antioksidana sahip şeker türünün hurma şekeri olduğu anlaşılmış.
Karatay diyeti ile kaç kilo verilir : Canan Karatay diyeti yapanların çoğu bu diyet sayesinde 2 haftada 5 kilo verdiklerini bildiriyor. Karatay diyeti ile bir ayda 8 kilo vermek garanti olarak niteleniyor.
21 gün şekersiz beslenme sadece rafine şekeri kesmek değildir, gerçek bir şekersiz beslenmede meyve, karbonhidrat, bal, süt ve süt ürünleri de tüketilmez.
Şeker içeren kek, puding, pasta, dondurma, meyveli yoğurt ve hazır meyve suları tüketilmemelidir. Bunun yanı sıra cips, kola ve bisküvi gibi tüm abur cuburlardan da uzak durulması gerekir. 21 gün şekersiz diyeti uygulayan kişiler alkol tüketmemeliler. Bu diyet yapılırken özellikle sigara da içilmemelidir.
Günde 1 saat orta tempolu yürüyüş ile ayda 1-1,5 kilogram verilebilir. Düzenli olarak yapılan yürüyüş programına yeterli ve dengeli bir beslenme programı eklenirse ayda 3-4 kilogram verilmesi sağlanabilir.
Sağlıklı Olan haftada 1-2 kilo vermektir. Yani 20 kiloyu 3 ayda versen iyi olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri