Buzdolabı rafları Üstüne bir şeyler döküldüğü için buzdolabı rafları sık sık kirlenebilir. Bu yüzden arada bir zaman ayırarak rafları çıkarabilir ve bulaşık makinesinde yıkayabilirsiniz.
Buzdolabından çıkardığınız raf, çekmece ve bölmeleri yıkamanız gerekiyor. Eğer parçalar çok kirliyse onları önce ılık suda bekletebilirsiniz. Buzdolabının raf ve çekmece gibi bölümlerini makine yerine elde yıkamanız daha doğru olur. Ağır lekeler yoksa bir sünger yardımıyla kolayca parçaların temizliğini yapabilirsiniz.
Eğer plastik ürünleri bulaşık makinenize atarsanız hasar görebilir ve tehlikeli olabilir. Buna plastik kepçeler, spatulalar ve saklama kapları da dahil. Bunun sebebi plastik ısıtıldığında BPA gibi kimyasalları serbest bırakması ve makineyi açtığınız anda kimyasalların ev ortamınızda salınmasıdır.
Bulaşık makinesi temizliği adına ihtiyaç duyulacak iki malzeme; karbonat ve sirkedir. Beyaz sirke; başka sirkelerden değişik şekilde şeffaf ürünlerden biridir. Koku gideren özelliği yüksek olan sirke, çok kuvvetli bir temizlik malzemesidir. Doğal yöntemler ile bulaşık makinesi olukça kolay şekilde temizlenir.
İlgili 36 soru bulundu
Karbonat, sirke, Arap sabunu gibi ekonomik malzemelerle bulaşık makinenizi kolayca kir ve kokudan arındırabilirsiniz. Bu malzemeleri bulaşık makinesi borusu nasıl temizlenir diye düşünüyorsanız da kullanabilirsiniz.
Çamaşır ve Bulaşık Makineleri için Kireç Çözücü ürünümüz, cihazınızdaki kireç artıklarını hızlı ve etkili bir şekilde ortadan kaldırır. Düzenli kullanıldığı takdirde cihazınızın kullanım ömrünün uzamasına yardımcı olur.
Sürekli bulaşık yıkanan makinelerde zamanla filtrelerinde bazı atıkların birikmesinie sebep olur. Zamanla biriken atıklar hem makinenizin daha az temizlemesine hem de kokmasına sebep olur. Bu yüzden sürekli olarak filtre kısmını çıkarıp temizlemeniz gerekiyor.
Kireç tortusu özetle, kireçli suyun görünen sonucudur. Bulaşık makinesinden çıkan bardaklar üzerindeki beyaz bir kalıntı, bulaşıklar üzerinde sık sık gördüğünüz su lekeleri ve bulaşık makinenizin kapağı etrafında gri veya beyaz bir birikinti kireç tortusuna işaret eder.
Ev tipi kullanıma uygundur. Şeffaf rengi malzemelerin kolaylıkla algılanmasını ve ayırt edilmesini sağlar. Bulaşık makinesinde yıkanabilir. Mikrodalga ve elektrikli fırında kullanıma uygun değildir.
Bulaşık makinesi tuzu, kireci önlediği için bulaşıklarınızın zarar görmesini ve makinenize kirecin verdiği zararı engelleyeceği için makinenizde her zaman tuz bulunması makineniz için faydalıdır. Makinenizde bulunan tuz, her yıkamada azar azar çözünerek makinenin yıkama suyuna katılır.
Tahta kaşık, oklava, kesme tahtası gibi malzemeler suyu ve deterjanı emebildikleri için makinede yıkanması uygun değildir. Ayrıca tahta eşyaları makinede yıkamak kararmalarına ve bakterileri içine çekmelerine neden olabilir. Bulaşık makinesi, teflon yüzeylere zarar verdiği için bu ürünlerin makineye atılması önerilmez.
Suda bulunan kireç miktarı bulaşıkların üstünde istenmeyen lekelere neden olur. Lekelerin ve tortu kalıntılarının oluşmasını önlemek ve parlak yıkama sonuçları elde etmek istiyorsanız yıkamalarınızda mutlaka bulaşık makinesi parlatıcısı kullanmalısınız.
Buzdolabı temizlik ürünleri, dolabın iç yapısına göre tercih edilmelidir. Raf ve tel gibi çıkarılabilir parçaları dışarıda yıkayıp durulamak mümkündür. Dolayısıyla bunlarda özel solüsyonlar uygulanabilir. Aynı şekilde buzdolabında cam raflar mevcut ise cam temizleyici kullanılabilir.
Çıkarabiliyorsanız rafları ve depolama alanlarını çıkararak bulaşık deterjanlı ılık suya bırakın ya da yıkayın. Rafların yerleştiği alanların temizliği genellikle unutulur. Bu sayede raflar çıktığında görünmeyen detaylara da daha iyi ulaşabilirsiniz.
Bulaşık makinesine tuz koymazsanız makineniz bu durumdan zarar görmez. Fakat makineye tuz eklediğinizde bulaşıklarınızın temizliği ve zarar görmemesi kapsamında verimli kullanım sürecini derhal hissedersiniz. Bu nedenle uzmanlar bulaşık makinesi tuzunun her durumda kullanılmasını tavsiye ederler.
Geniş bir kaba sıcak su ve bir miktar da elma sirkesi koyun. Matlaşan bardakları da su ve sirke karışımının içerisine koyup bir süre bekletin. Bardaklarınızın üzerindeki lekeler ve matlık kaybolunca güzelce durulayın. Matlaşan bardaklarınızı karbonat yardımıyla da parlatabilirsiniz.
Makinenizi yoğun yıkama programında çalıştırmayı deneyin. Yıkama bittikten sonra makinenizin kapağını açın ve buhar çıkışı için 10-15 dakika süreyle havalandırın. Sonrasında kapağı kapatın ve 30 dakika bekledikten sonra tekrar açıp bulaşıklarınızı içinden aldığınızda sorun çözülecektir.
Limon ile sulandırılan karbonat, bir bez yardımı ile boş bulaşık makinesinin içine sürülür, fazla ovalamadan makine içinin temizlendiğini görebilirsiniz. Yine boş çalıştırılan bulaşık makinesi içinde bulunan karbonat, limon karışımının borulara temas etmesini ve boruların da temizlenmesini sağlayacaktır.
Bulaşık makinesini sirkeyle yıkadıktan sonra, karbonatla durulayarak cihazın içerisindeki kötü kokuları giderebilirsiniz. Bulaşık deterjan gözüne karbonat koyup koku giderme işlemi, en sık tercih edilen yöntemler arasında yer alıyor.
Süzgeçlerin tıkalı olması suyu boşaltmasına engel olacağı için deterjanlı bırakabilir. Bulaşık makinenizi açma-kapama düğmesinden kapatın. Makinenin kapağını açarak, bulaşıkların yerleştirildiği sepet kısmında altta yer alan sepeti çekin.
Tüm bulaşık makineleri için uygundur. Ayda 1 kez kullanınız.
Beyaz sirke doldurduğunuz bir bardağı makinenin üst rafına dik duracak şekilde yerleştirin ve ardından kapağını kapatın. Makinenin en uzun programında ve en yüksek sıcaklığında bu şekilde çalışmasına izin verin. Yıkama işlemi bittikten sonra makineniz tertemiz olacak.
Suları sert olan bir bölgede yaşıyorsanız bulaşık makinenizde kireç kalıntıları ile karşılaşmış olabilirsiniz. Bu kalıntılar bardaklarınıza ve tabaklarınıza yapışarak puslu bir görünüme neden olabilirler. Neyse ki bardaklarınızdaki kireç kalıntıları temizlenebilir ve kolaylıkla önlenebilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri