Seramik sigorta, anma akımı içinden geçtiğinde devreyi keserek çalışır. Sigortadan geçen akım nominal akımı aştığında, ince tel erir ve devreyi keser. Devre elemanlarını aşırı akım kaynaklı bozulmalara karşı korur.
Cam sigorta üzerinden fazla akım geçtiğinde içerisindeki tel veya metal şerit ısınır ve yanar. Böylelikle cam sigorta elektrik iletme özelliğini kaybeder ve devreyi korur. Cam sigorta içesinde bulunan hava iki metal ucun ark oluşturmasına engel olur.
Sigorta; bir kişinin ya da sigorta kapsamına giren bir olgunun ileride karşılaşabileceği zararı gidermek için sigorta şirketi ile yaptığı, riskin gerçekleşmesi durumunda ödediği primler karşılığında kayıplarını teminat altına aldığı iki taraflı yasal bir sözleşmedir.
61 cm.Porselen Sigorta (2 A.- 6 A.) Gövdenin uçlarında bulunan kontak başlıklar, uygun olan bakır malzemeden üretilmektedir. Kontak başlıklar ark nedeniyle sigortanın içinde oluşan aşırı basınca, mekanik ve sızdırmazlık gerilmelerine dayanabilmesi için tasarlanmıştır.
250 V 5A cam sigorta,elektrik devresinden geçen akımın 5A üstüne çıkmasını engelleyerek devre elemanlarının ve devreye bağlı cihazların zarar görmesini engeller. Meydana gelebilecek kaza ve arızalara karşı koruma sağlar. Elektronik devrelerde, kısa devre halinde devre elemanlarını yüksek akımdan korur.
İlgili 16 soru bulundu
Sigortalar, akımın ısıtma etkisi prensibi ile çalışıyor. Kısa devre, aşırı akım veya uyumsuz yük bağlantısı olduğunda, sigortanın içinden akan aşırı akım ısı şeklinde yayılıyor. Devredeki aşırı akımdan dolayı ısınan sigorta içerisindeki tel eriyor. Eriyen tel kopuyor ve akım kesiliyor.
Eğer bir kaza esnasında sizin aracınızın camı kırıldıysa bu karşı tarafın sigortası tarafından karşılanır. Fakat her zaman cam kırılması için kaza yaşanmasına gerek yoktur. Bu tarz durumlar için ise Kasko Sigortasına sahip olmanız gerekmektedir.
Seramik sigorta, anma akımı içinden geçtiğinde devreyi keserek çalışır. Sigortadan geçen akım nominal akımı aştığında, ince tel erir ve devreyi keser. Devre elemanlarını aşırı akım kaynaklı bozulmalara karşı korur.
Çalışma prensibi oldukça basittir: İnce tel veya şerit üzerinden geçen akım, sigortanın tasarım değerlerini aşarsa, tel veya şerit yüksek ısınma nedeniyle erir. Bu erime sonucunda, devre kesilir ve elektrik akımı durur. İşte burada kartuş sigortalarının önemi ortaya çıkar.
Kartuş sigorta, elektrik devresini aşırı akım ve kısa devre akımlarına karşı koruyan silindirik yapılı sigorta tipidir. Kartuş sigortanın ortasında ince bir tel veya metal alaşımlı şerit ve bir elektrik devresine seri olarak bağlandığında kontak olarak kullanılan iki metal kapak vardır.
1A Direnç Tip Sigortadır. Bir elektrik sigortası, alternatif ve doğru akım devrelerinde kullanılan cihazları ve bu cihazlara mahsus iletkenleri, aşırı akımlardan koruyarak devreleri ve cihazı hasardan kurtaran açma elemanlarına denir.
Porselenden yapılmış olan bıçaklı sigortaların her iki ucuna bıçak bağlanarak hazırlanır. Akımın bıçaklı sigorta üzerinden geçmesi hedeflenerek hazırlanan bu ürün aşırı yükleme ya da kısa devreye karşı tesisleri koruması için kullanılır.
Termik Sigorta, sıcaklığın tehlikeli bir seviyeye çıkması durumunda devrenin kesilmesi için tasarlanmış elektrikli cihazlara monte edilmiş güvenlik cihazlarıdır.
Pano içi sigortalar, aşırı akım, kısa devre veya aşırı yüklenme gibi elektriksel sorunlara karşı koruma sağlamak amacıyla kullanılır. Pano içi sigortalar, genellikle termal sigortalar veya manyetik sigortalar olarak da adlandırılan iki ana tip sigorta içerir.
Bunlar; yangın sigortası, kaza sigortası, araç sigortası (kasko ve trafik sigortası), tarımsal sigortalar ve makine sigortaları olarak karşınıza çıkmaktadır. Bu sigortalar sayesinde de kişi, herhangi bir risk gerçekleşmesi sonucunda gerekli tespitler elde edildikten sonra maddi hasara karşılık tazminat almaktadır.
Tüp gaz zorunlu sorumluluk sigortası, gaz dolumu ve depolaması ile ilgilenen bütün kişi ve firmaların yaptırması zorunlu olan bir sigorta türüdür. Tüp dolumu sırasında yaşanabilecek problemler ile depolama alanındaki sorunlardan kaynaklanan hasarlar, sigorta kapsamında yer alır.
Silindirik Kartuş Sigortalar
Kesme kapasiteleri yüksektir ve aşırı akımlara karşı korumayı içerisinde bulunan telin ısı etkisiyle erimesiyle sağlar. Ancak aşırı akıma maruz kalarak devre dışı kalan Silindirik Kartuş Sigortaların yenisi ile değiştirilmesi gerekmektedir, tekrar tekrar kullanılamazlar.
Bunun için ilk olarak, elektrik sigortasının olduğu yere ulaşılmalı ve hangi şalterlerin attığının belirlemesi yapılmalıdır. Daha sonra, atan şalterin yukarı kaldırılması ve elektriğin yeniden kullanılmaya devam etmesi gerekir.
NH bıçaklı sigorta buşonları üstün koruma özellikleri ve ekonomik olmaları nedeniyle alçak gerilim dağıtım şebekelerinde, endüstride, iş yerlerinde ve toplu konutlardaki elektrik dağıtım panoları, kompanzasyon panoları ve bina kofre girişlerinde ayrıca sokak aydınlatma panolarında oldukça yaygın olarak kullanılmaktadır ...
-15 AMPER- BIÇAK SİGORTA JAPON TİPİ ARAÇLAR İÇİN (MAVİ)
2 amper sigorta, belirli bir amper değerini korumak için tasarlanmıştır. Başka bir amper değeri ile değiştirilmemeli ve sigorta kutusuna belirtilen amper değerinden farklı sigortalar eklenmemelidir. Yanlış amper değeri, elektrik devresine zarar verebilir ve ciddi güvenlik sorunlarına yol açabilir.
Telefon ile Sigorta Sorgulama
Bunun için 170'i arayıp çağrı merkezi çalışanının sizden istediği bilgileri doğru bir şekilde vermeniz yeterli olacaktır. Daha sonra ise hizmet dökümünüzde yer alan detaylar ile ilgili dilediğiniz sorulara cevap alabilirsiniz.
Trafik kazaları, taş sıçraması, dolu yağışı, öndeki aracın yükünden parça düşmesi, nadiren de olsa aşırı soğukta çatlama gibi nedenlerle oto camında hasar meydana gelebilir.
Bir kaza oluştuğunda sizin aracınızın camı kırıldıysa bu durum karşı tarafın sigortası tarafından karşılanır.
Arka cam ve ön cam değişimi kasko sigortasından kolaylıkla yapılabilmektedir. Cam değişimi işleminin yapılabilmesi için gerekli olan bazı belgeler bulunmaktadır. Söz konusu belgelerin sigorta şirketine iletilmesi ile cam değişimi yapılabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri