Uzun vadede tüketilmeyecek şerbetli tatlıların, tazeliğini koruması için pek çok yöntem denenmektedir. Bunlardan biri de baklava ve kadayıf gibi tatlıların derin donduruculara yerleştirilmesidir.
Kadayıf Buzlukta Nasıl Saklanır? Kadayıf hem çiğ, hem de kavrulduktan sonra buzluğa konulabilir. Çiğ bir haldeyse, paketinden çıkartmadan buzluğa atmak yeterli olacaktır. Eğer kavrulduysa, oda sıcaklığına gelmesi beklenir.
Tatlınızı uzun vadede saklayabileceğiniz tek yöntem buzdolabınızın derin dondurucu kısımlarıdır. Vakumlu kaplarda veya ağzı kapalı poşetlerde derin dondurucuda saklarsanız taze kalmasını sağlayabilirsiniz. Ancak bu durumda dikkat etmeniz gereken tek yöntem, şerbetini koymadan önce derin dondurucuya atmaktır.
Tıpkı reçel ve balda olduğu gibi şerbetli tatlılar buzdolabında saklanmamalıdır. Oda sıcaklığında hava ile temas etmeyecek şekilde saklayınız. Böylelikle şekerlenme sorunu ortadan kalkacak ve lezzetinde herhangi bir deforme olamayacak şekilde tüketeceksiniz.
Kadayıfları kavurup soğuttuktan sonra ağzı sıkıca kapalı kavanozların içerisinde muhafaza edebilir, çıtır bir şekilde saklayabilirsiniz. Kadayıfları parçalamak ve kavurmak işte bu kadar kolay.
İlgili 44 soru bulundu
Kadayıf Buzlukta Nasıl Saklanır? Kadayıf hem çiğ, hem de kavrulduktan sonra buzluğa konulabilir. Çiğ bir haldeyse, paketinden çıkartmadan buzluğa atmak yeterli olacaktır. Eğer kavrulduysa, oda sıcaklığına gelmesi beklenir.
Serin ve Kuru Bir Yer!
Zira, şerbetli tatlılar buzdolabı içerisine girdiğinde hızlı bir şekilde şekerlenecek ve tadını kaybedecektir. Bu sebeple, eğer baklava veya kadayıf tatlınızı kısa bir süre içerisinde tüketmeyecekseniz, serin ve kuru bir yerde saklamanız, güneş görmeyen bir alanda muhafaza etmeniz gerekmektedir.
Süt başta olmak üzere kullandığınız herhangi bir malzeme bayat ise tatlınızın ömrü de kısa olacaktır. Şerbetli tatlıları eğer 2-3 gün içinde tüketebilecekseniz kuru ve serin alanlarda saklamayı tercih edebilirsiniz. Böyle bir durumda onu buzluğa ya da buzdolabına kaldırmanız gerekmez.
En mühim püf noktası ise tatlının sıcak, şerbetin soğuk olması.
Kadayıf şerbeti döküldükten sonra üstü kapatılır mı? Bu yüzden şerbetli tatlıların üzerini iyice kapattıktan sonra mutfağın yüksek bir yerinde ya da fırın içinde saklayabilirsiniz.
Vakumlu kaplarda veya ağzı kapalı poşetlerde derin dondurucuda saklarsanız taze kalmasını sağlayabilirsiniz, ancak buzluğa şerbetini koymadan önce atmanız gerektiğini unutmayın.
Tatlı sıcakken bir köşede oda sıcaklığında soğuttuğunuz şerbeti üzerine dökeceksiniz ki tatlı dağılmasın, o şerbet her yerine işlesin. Ancak bu kural birkaç tatlı tarifinde değişebiliyor. Mesela şekerpare gibi kurabiyemsi tatlılarda şerbetin sıcak, tatlının da sıcak olması gerekiyor.
Şerbeti dökülmemiş baklavayı buzdolabında saklamaya gerek yoktur fakat baklava buzlukta muhafaza edilebilir.
Yapım aşamaları çok kolay, en önemli püf noktası şerbet soğuk olmalı fırından çıkan tatlı ise ilk sıcağını 1-2 dakika atmalı. Böylece hamur olmayan çıtır çıtır bir tatlınız olur.
İstanbul Künefe satışları için özel olarak hazırlanan dondurulmuş künefe çeşitleri, soğuk depolarda muhafaza edilir. Bu sebeple satın alınması durumunda da evlerinizin buzdolabında değil, buzluğunda saklanması gereklidir. Buzluklarda ortalama altı aya kadar raf ömrünü muhafaza edebilirsiniz.
Kadayıf yaparken mantık oldukça basit aslında, 1'e 1 ölçü hep en doğru sonucu veriyor. Örneğin 1 kilo kadayıf, 1 kilo şeker, 1 litre su gibi.
4 su bardağı su. 2,5 su bardağı şeker.
Bir tencereye 5 su bardağı şeker, 5 su bardağı su ilave edilir.
Süt başta olmak üzere kullandığınız herhangi bir malzeme bayat ise tatlınızın ömrü de kısa olacaktır. Şerbetli tatlıları eğer 2-3 gün içinde tüketebilecekseniz kuru ve serin alanlarda saklamayı tercih edebilirsiniz.
Başta baklava olmak üzere, birçok tatlıya asıl lezzetini veren şey şerbettir. Su, şeker ve limon suyundan elde edilen şerbeti pişirirken ilk etapta şeker ve suyu tencereye alıp ocağın altını açmalı ve şeker eriyene kadar tencereyi karıştırmalısınız. Bunu yapmadığınız takdirde şerbetiniz çabuk şekerlenir.
Şerbetini verirken aniden dökmek, azar azar yedirmemek de şerbetini çekmemesinin nedenlerinden biri. Bu nedenle şerbet ve tatlıyı doğru ısılardayken buluşturmalısınız. Ayrıca şerbeti oda sıcaklığında dinlendirmek şart. Çok sıcak ya da soğuk ortamda şerbetini çekmeyebilir ve şekerlenebilir.
Şerbetlendireceğiniz zaman buzluktan çıkarın ve tepsiye dizin. O tepside buzunu çözdükten sonra sizde şerbetini kaynatın. Aşağı yukarı 1 saatte buzunu çözünüyor. Şerbeti için,şekeri ve suyu bir tencerede kaynatın.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Şerbet döktükten sonra tatlı pişirilir mi? Yanlış! Bırakın, bir zaman verin, şerbet iyice işlesin tatlının tüm katmanlarına, iyice emsin onu. Şerbeti eklenen tatlıyı en az 4 saat dinlendirmeden servis etmeyin deriz.
Yaş pasta, kapalı bir kutu içerisinde derin dondurucuda uzun bir zaman boyunca saklanabilir. Buzluktan çıkarıldığı an ilk günkü tazeliğinde servis edilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri