Aşçılık sertifikası oldukça önemli bir belgedir. Bu noktada aşçı olmak isteyenlere ve eğitimlerini tamamlayarak sadece bu alanda başarılı olan ve yetkin kişilere verilen bir sertifikadır.
Kurs sonucunda alınan sertifika ile bireyler kendi gıda işletmesini açabilir ya da konaklama işletmelerinin yiyecek içecek ünitelerinde, devlet ve özel kurum mutfaklarında, kafeterya, bar ve restoranlarda, yemek fabrikalarında, ulaşım araçlarının yiyecek içecek üretim ünitelerinde vb. yerlerde aşçı olarak ...
Kendi bilgi ve becerileri yeterli olduğu sürece bu meslekte işsizlik probleminin yaşanma ihtimali düşüktür. Aşçılık eğitimini tamamlayan kursiyerler; mutfağı olan okullarda, hastanelerde, otellerde, fabrikalarda, orduda, yemek fabrikalarında, restoranlarda, gemilerde, trenlerde, uçaklarda çalışabilirler.
Aşçılık Sertifikası Sertifika Geçerliliği
Kafeterya, bar ve restoranlarda, 4. Yemek fabrikalarında, 5. Ulaşım araçlarının yiyecek içecek üretim ünitelerinde resmi olarak çalışabilirsiniz. Kurumumuzdan alacağınız tüm kurslar ve sertifikalar Üniversite onaylı olacağı için Türkiye'nin her yerinde geçerlidir.
Ustalık eğitimi kursuna kayıt yaptırmak için Kalfalık Belgesine sahip olmak. Kalfalık Belgesini almaya hak kazandıktan sonra Ustalık eğitim kursuna kayıt yaptırarak 2 yıllık pratik eğitim süresi içinde 256 saatlik teorik eğitim kursunu bitirenler girecekleri sınavdan başarılı olmaları halinde Ustalık Belgesi alırlar.
İlgili 40 soru bulundu
Köyceğiz Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün bünyesinde 2014 yılının Ekim ayında başlayıp 6 ay süren Aşçı Yardımcılığı Kursu açılmıştır.
Profesyonel Aşçılık eğitimi, 240 saat pratik ve 16 saat teorik olmak üzere toplam 256 saati kapsamaktadır.
Aşçılık sertifikası Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Özel Kurs'lar yada Halk Eğitim merkezleri tarafından eğitim sonunda kursiyerlere verilen bir belgedir.
Evet, sertifika ile işe girilir. Ancak bazı durumlarda mümkün olmayabilir. Örneğin sosyal medya yöneticiliği gibi üniversitelerde bölümü olmayan bir sertifika programına katıldıktan sonra sosyal medya yöneticiliğini meslek olarak yapabilirsiniz.
EĞİTİM ÜCRETİ : 126.000 ₺
Eğitim süresi teori ve pratik olmak üzere toplam dört aydır.
Kariyer.net kullanıcılarının iş başvurusu yaparken paylaştıkları maaş beklentilerine göre, Aşçı maaş beklentisi aylık ortalama 29.400 TL seviyesindedir. Kullanıcıların en sık paylaştığı maaşlar 26.400 TL ile 37.500 TL arasında değişmektedir. Paylaşılan en düşük Aşçı maaşı 23.500 TL iken, en yüksek ise 75.000 TL'dir.
Aşçı olmak için yaş sınırı genellikle firmalara göre değişir. Bazı firmalar 18-35 yaş arasında sınır koyarken, bazıları bu aralığı esnek tutar.
Aşçı (Seviye 4), yiyecek üretimi yapılan özel ve kamuya ait konaklama işletmelerinin, lokanta, gemi, tren ve yatların mutfaklarında görev yapar. Servis, Oda Servisi, Ambar, Satın Alma, Teknik Servis, Çamaşırhane, İnsan Kaynakları gibi bölümlerle işbirliği içinde ve uzun süre ayakta çalışır.
Aşçılık Belgesini Kimler Nasıl Alabilir? MEB Onaylı Aşçılık Sertifikası, meslek olarak aşçılık yapmak isteyen herkes alabilir.
Kimler Katılabilir? Aşçılığı profesyonel bir meslek olarak yapmak için, profesyonel mutfak süreçlerindeki tüm temel bilgi ve pratik donanıma hakim olmak isteyen 18 yaş üst kişiler. (41 - 49 yaş grubu stajsız programa katılabilir.)
Bu durumda karıştırılan ve sıkça sorulan meslek lisesi diploması ustalık belgesi yerine geçer mi sorusu akıllara gelir. Bu sorunun cevabı hayırdır. Meslek lisesinden mezun olduktan sonra alınan meslek lisesi diploması ustalık belgesi yerine geçmez ve ustalık belgesi gibi gösterilemez.
Sonuç olarak, sertifika almak, bireylerin kendilerini geliştirmeleri, bilgi ve becerilerini belgelemeleri ve kariyerlerinde ilerlemeleri için önemlidir. Sertifikalar, işverenler için değerli bir referans sağlar, kariyer fırsatlarını artırır ve kişisel gelişim için bir fırsat sunar.
e-Devlet sertifikası, kullanıcıların kişisel bilgilerini korur ve yetkilendirilmiş işlemleri gerçekleştirebilme yeteneği sağlar. e-Devlet sertifikası, çeşitli kamu hizmetlerine elektronik ortamda erişim sağlar.
Toplam Süre : 34 hafta x 30 saat = 1020 saattir.
Aşçılık kursumuza kayıt yaptırdıktan sonra seçeceğiniz hafta içi ve hafta sonu grubunda eğitime başlayabilirsiniz. Toplamda 4 aylık bir süreci kapsayan eğitim 4 ayda staj imkânı sağlayarak iki aşamadan oluşmaktadır.
Aşçı yardımcısı olmak isteyen kişilerin en sık araştırdıkları konulardan bir tanesi de yaş sınırı üzerinedir. Yardımcı aşçı olmak için yaş sınırı 18-50 olarak belirlenmiştir.
Genel. Hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun olarak kendisine verilen görevleri yerine getiren, üstlerinin denetiminde çalışan, mesleğe yeni başlamış mutfak elemanının eğitiminin verildiği programdır.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı aşçılık sertifikası almak isteyenler, MEB'e bağlı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezleri (METEM) veya Mesleki Eğitim Merkezleri'ne (MEM) başvurabilirler. Bu merkezler, aşçılık alanında eğitim veren kurumlardır ve MEB tarafından yetkilendirilmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri