11. Servis araçları 17 kişilikten fazla kapasiteye sahip ise her çalışanın ön kapıdan binişine ve inişine izin vermemeli, arka bölümde oturacak olan çalışanların arka kapıdan, ön bölümde oturacak çalışanların ön kapıdan binişini ve inişini sağlanmalıdır.
Servis, sabahları öğrencileri evlerinden alırken öğrencilerin evlerinin önünde hazır beklemeleri gerekmektedir. Hazır olmayan öğrencileri servis en fazla 2 dakika bekler. Servis yaklaşmadan 5 dakika önce şoför veliyi arar. Öğrenci okula gelmeyeceği günlerde veli servis yetkilisini ve okul yönetimini bilgilendirir.
✓ SABAH BİNİŞ VE AKŞAM ÇIKIŞ SAATLERİNDE SERVİS BEKLETİLMEZ. ✓ SERVİS İÇERİSİNDE YÜKSEK SESLE KONUŞULMAZ DİĞER ARKADAŞLAR RAHATSIZ EDİLMEZ. ✓ HAREKET HALİNDE SERVİS İÇERİSİNDE AYAĞA KALKILMAZ. ✓ KEMER BAĞLANMADAN YOLCULUK YAPILMAZ. ✓ ÇOK ZORUNLU HALLER DIŞINDA YİYECEK VE İÇECEK TÜKETİLMEZ. ✓ HAREKET HALİNDE KOLTUK ...
3) Okul servis aracı olarak kullanılması halinde, bu taşıtların hizmet vermekte olduğu okulun öğrencilerini, okulca düzenlenen veya iştirak edilen gezi, tören, kutlama ve benzeri amaçla belediye sınırları (mücavir alanı dahil) dışına götürüp-getirebilirler.
İlgili 15 soru bulundu
Öğrenci servis araçlarına komisyonun onayladıklarının dışında taşıt sürücüsünün yakınları dâhil hiçbir kimse bindirilmeyecek. Şoför ve rehber personelin ilgili il ve ilçe milli müdürlüğünce düzenlenen eğitim sonunda verdiği sertifikaya sahip olmaları gerekecek.
Yetişkin personel taşımacılığında araç servis hostesi çalıştırma zorunluluğu yoktur.
Sorunların çözüm noktası ALO 130 hattı vatandaşlarca aktif olarak kullanılıyor.
(3) Bu Yönetmelik ve ilgili diğer mevzuat kapsamındaki görev ve yetkileri yönünden Milli Eğitim Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve diğer ilgili kuruluşlar da her türlü denetimi yaparlar.
Servis; Servis başlamadan önce masadaki oturum durumuna göre servis akışı planlanmalı, önce çocukların, sonra yaşlıların, sonrasında bayanların, en son olarak da ev sahibinin yemeği servis edilmelidir. Misafirler yerlerine oturduklarında, önce su servisi yapılmalı, sonra ekmek ve tereyağı/zeytinyağı bırakılmalıdır.
İş Kanunu hükümlerine göre işverenin personellerin işyerlerine ulaşım masraflarını karşılama gibi bir zorunluluğu yoktur. Fakat işverenler personellerin işe zamanında gelebilmeleri, rahat bir seyahat geçirmeleri ve işlerine daha iyi motive olmaları amaçlı servis imkânı sağlayabilmektedir.
İşverenlerin personellere servis hizmeti sağlaması zorunluluğu bulunmasa dahi iş sözleşmesi veya toplu iş sözleşmesinde bu konuyla ilgili bir hüküm bulunması durumunda servis hizmeti sunulması gerekir.
" Görüldüğü gibi, servis aracı işyeri organizasyonu içinde sayılmaktadır.
Bir okul taşıtında araç içi düzeni sağlamak ve araca iniş ve binişlerinde öğrencilere yardımcı olmak üzere ya bir rehber öğretmen ya da bu işle görevli bir görevli bulunmalıdır. İlkokul öğrencilerini taşımakla görevli okul taşıtlarında ise mutlaka şoför haricinde bir rehber görevlisi bulunmalıdır.
devletin engelli öğrencilerin servis ücretlerinin karşılanması hususunda kesin hüküm vardır. Eğer gittiğiniz okul devlet okulu ise kesinlikle karşılanır ve devlet tarafından ödemesi yapılır.
L Plaka Nedir? L plaka, temel olarak “T” harfi ile başlayan taksi plakaları gibi düşünebilir. Aynı şekilde “L” ile başlayan plakalar ise artık servis taşımacılığında kullanılacak. Yeni yapılanma ile artık servis araçları, hatlı minibüsler ve taksi araçları gibi kendine özel bir plakaya sahip olacak.
Kişilerin 69 yaşından yaş almamış olması yani 69 yaşından küçük olması şart koşul olarak biliniyor. Servis şoförlüğüne devam etmek isteyen bireyler gerekli belgeleri hazırlayıp ilgili kuruluşa teslim etmelidir. Bu evraklar ise şunlardır: Kimlik bilgileri.
İstanbul'da, kent içi ulaşımı düzenleyen Ulaştırma Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) 27.08.2019 tarihli kararında; Öğrenci Servis Tarifesi Uygulama Esasları'nın 13. Maddesi aynen şöyle diyor: Öğretim yılı boyunca resmi ve idari tatiller ücrete tabidir (Yarıyıl tatili ücreti alınmaz) Yani ara tatil de ücrete tabi.
Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, 2023-2024 eğitim öğretim yılında geçerli olacak yeni okul servis ücretlerini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre, 3-6 kilometre için 11 bin 460 lira, 6-10 kilometre için 13 bin 245 lira alınacak. 10-15 kilometre arası alınan 9 bin 60 liralık ücretse 15 bin 410 liraya yükseldi.
Okul servis araçlarının M2 veya M3 kategorisi olması durumunda, ancak Sınıf B, Sınıf III ve ayakta yolcu taşınmaması şartıyla Sınıf II olmasına müsaade edilir. 3- M1 kategorisi araçta en fazla sürücü hariç 8 kişi taşınabilir ve çocuklar için Ek XII madde 4.2 ve madde 4.8'de belirtilen hükümler uygulanmaz.
Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliğinde son yapılan değişiklik ile 7 yıldan fazla B sınıfı ehliyet sahipleri, E sınıfına geçtiği anda tecrübe süresi istenmeden sefer yapabilecek.
Yarıyıl başlangıcından itibaren geçerli olması nedeniyle 4,4 ay (131 takvim günü) üzerinden hesaplanarak toplam ücret belirlenir.
Okul servisleri için alınan yeni önlemler açıklandı. Okul Servis Araçları Yönetmeliği bugün Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girdi. Yönetmelik ile okul servislerinde güvenlik kamerası, sensörlü koltuk, 3 noktalı emniyet kemeri ve GPS sistemlerinin bulunması zorunlu hale geldi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri