Sevda, Arapça kökenlidir.
sevda - Nişanyan Sözlük. Arapça swd kökünden gelen sawdāˀ سوداء “1. kara şey, 2. kara safra, melankoli, eski tıbba göre insanı oluşturan dört unsurdan biri, 3. akıl dışı arzu, tutku” sözcüğünden alıntıdır.
Kur' anın herhangi bir ayetinde Sevda ismi geçmemektedir. Ancak Sevda isminin anlamının çok güzel olması ve herhangi kötü ifadelerin geçmemesi nedeni ile İslami açıdan bu ismi çocuğuna koymanızda bir sorun bulunmuyor.
Sevde ismi Kuran-ı Kerim üzerinde yapılan araştırmalara göre herhangi bir ayette yer almamaktadır. Çok güzel anlamlara sahip olan Sevde adı köken olarak Arapça dilinden gelmektedir. Ancak buna rağmen Kuran'da geçmemektedir.
Alina son dönemlerin en ilgi çeken ve internetten sıkça araştırılan isimleri içerisinde gelmektedir. Bu isim kız çocukları için kullanılır ve kökeni Yunancadan gelmektedir.
İlgili 22 soru bulundu
İlayda ismi su perisi anlamına gelmektedir. Kız çocuklara verilen İlayda ismi su perisi olarak tanımlanmaktadır. Türkçe kökenli bir isim olan İlayda ismi tek başına ya da farklı bir isimle birlikte kullanılabilmektedir. İlayda ismi İlayda nur olarak ta yaygın olarak kullanılmaktadır.
Arapça kökenli bir isim olması ile beraber Alya birçok değişik anlama sahiptir. Bu anlamlar Arapça üzerinden günlük yaşamda yaygın olarak kullanılır. Ancak Türkçe üzerinden özellikle kız ismi şeklinde daha fazla ön plana çıkar.
Azra ismi Arapça kökenli bir kelime olarak bilinmektedir. Arapça bir kelime olmasına rağmen ise Kur'an'da geçmeyen isimler arasında yer almaktadır.
Sevde ismi, kız çocuklarına verilen bir isimdir. Bu ismin kökeni Arapçadan gelmektedir.
LİNA NE DEMEK TDK? Lina, Eski Yunan'da olimpiyat oyunlarını kazananlara verilen, zeytin ağacı dallarından ve yapraklarından yapılan taca verilen isimdir. Kelimenin Arapça'daki anlamı ise "iyi cins hurma ağacı, hurma fidanı" şeklindedir.
Sevda Nur (5 Ocak 1944, İstanbul - 22 Mayıs 2011, İstanbul), Türk sinema oyuncusu ve dansçıdır. Asıl adı Nevval Köroğlu olan oyuncu, Beşiktaş İlkokulu'ndan mezun oldu.
Arapça kökenli olmayan bu isim Farsça ve Türkçe kökenlidir. Serkan ismi ise Kuran-ı Kerim içerisinde yer almaz.
Serkan ismi erkek çocuklara konulan bir isimdir. Türkçe ve Arapça kökenli Serkan ismi ülkemizde de sıklıkla kullanılmaktadır. Kelime anlamı soylu kan ve başkan anlamına gelmektedir. Bunun dışında da asil bir soydan gelen kimse anlamında da kullanılmaktadır.
Sevda Arapça kökenli bir sözcük olup svd kökünden gelmektedir. Kelime anlamı Arapça “kara şey, kara safra” olarak bilinen sevda hastalığa tutulma halini anlatır.
sevda / sevdâ / سودا
Aşk hastalığı, sevgi, heves, siyah.
Sevda, bağlılık, sevgi ve tutkunluk kelimelerini aşkın eş anlamlıları olarak kabul edebiliriz.
Sevda ismi kadın ismidir ve Arapça kökenli olarak dilimize geçmiştir. Sevda isminin anlamı aşırı sevgiden doğan hastalık ya da aşk anlamındadır.
Türker Türk yiğit anlamına gelen bir erkek ismidir.
Sonu iyi ve tehlikesiz olan anlamına gelen Selim ismi Arapça kökenlidir. Arapça kökenli bu isim özellikle erkek çocuklarına verilmektedir.
Defne ismi, bilinen en eski yazılı kaynaklardan günümüze ulaşmayı başarmıştır. Sözcük Yunanca kökenlidir. Kaynağı Yunan Mitolojisindeki anlatılara dayanmaktadır. Bu isim yüzyıllardan bu yana saflığın ve masumiyetin simgesi olmuştur.
Arya, kız ve erkek bebeklerde kullanılan bir isimdir. Unisex bir isim olmasından dolayı rengi de pembe-mavi olarak bilinmektedir. Kur'an'da geçmemesine rağmen dinimizce caiz olmasından dolayı ülkemizde sık sık tercih edilmektedir.
Buğlem isminin kelime anlamı, 'cenneti müjdeleyen melek' demektir. Bunun dışında cennet bahçesi, cennetteki melekler anlamında da kullanılmaktadır. İnsanın onurlu ve erdemli duruşuna, başarılı bir hayata ve sevilen bir karaktere işarettir.
En İyi Popüler Rus Kadın İsimleri İle Anlamları
Sofya – София: Tüm Avrupa'da yaygın bir isim olan Sofia, 'bilgelik' anlamına geliyor.
Liya ismi Arapça kökenli bir isim olup kız çocuklarına verilmektedir. Liya isminin anlamı, sabırlı, sabrın en iyisi, sabrın en güzeli ve en sabırlı olarak ifade edilmektedir. Liya İsmi Kur'an'da Geçiyor mu? Arapça kökenli Liya ismi, Kuran'ı Kerim'de geçmemektedir.
Mira ismi, Kur'an'ı Kerim'de yer alan Kehf suresinde geçer. Kehf suresinin 22. ayeti ise, İnsanların Ashab-ı Kehf hakkındaki tartışmalarını ifade ederken kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri