Özgürlük, fikir, düşünce, sevgi, nefret, merhamet, hüzün gibi kelimeler beş duyu ile hissedilemez ancak var olduklarına kuşku yoktur. Bu tip kavramlar soyuttur.
Açıklama: ↬ Sevgi soyut bir kavramdır.
Duygular somuttur. Somut demek beş duyumuzla algıladığımız şey demektir. Ya görürüz, ya duyarız, ya dokunuruz, ya da tadar veya koklarız. Bu beş duyumuza hitap eden bir durum varsa bunu somut kabul ederiz.
Somut kavramlar, 5 duyu organının algılayabildiği varlıkları kapsar. Soyut kavram ise, herhangi bir duyu organımızla algılayamayan durumları ifade eder.
(Mutluluk, duyu organlarımızla algılayamadığım soyut bir kavramdır.
İlgili 31 soru bulundu
Bazı akademisyenlere göre tanrı, melek, ruh gibi sözcükler duyu organları ile tespit edilemeyecek kavramlara karşılık geldiği için "soyut" olmalıdır.
bakınız, yokluğun dışarıda var olup olmadığını soruyoruz, ki yokluk tabii ki de yoktur. yani karanlık bu bağlamda soyuttur.
Özgürlük, fikir, düşünce, sevgi, nefret, merhamet, hüzün gibi kelimeler beş duyu ile hissedilemez ancak var olduklarına kuşku yoktur. Bu tip kavramlar soyuttur.
Somut isim, duyu organları ile tespit edilebilecek varlıklara verilen isim. Taş, su, kalem, köpek gibi kelimeler, somut isimlere örnektir.
Ancak "bildiğimiz" kadarı ile "soyut" olarak ifade edilen aşk, kızgınlık, sevgi gibi duygular, hafıza gibi olgular, ruh denilen kavramlar oldukça somut ve genellikle vücutta olan biyokimyasal, fizyolojik, sinirbilimsel faaliyetlerin sonucu.
Aslında bellek dediğimiz olay deneyimden ibarettir. Yani somut bir olaydır. Çoğumuz hafızayı, beynimizin içinde bilgilerin saklandığı bir depo gibi algılarız.
Evren): Ulaşılabilinen somut bir evrendir.
Sevgi somuttur. Birinin sizin için dünyaları verme niyeti değildir, küçük de olsa ortaya koyduğu aksiyondur. Sevgi aynı zamanda yalındır. Bir muamma içinde aranan cevap değildir, kendini belli eder, görmek için çaba sarfetmeye gerek kalmaz.
Cevap: ☆ Aşk soyuttur. Çünkü aşkı göremeyiz, koklayamayız, tadamayız yani kısaca hiçbir duyu organımızla varlığını bulamayız.
Adalet de soyut bir kavramdır. Ancak bir toplum düzenine dayandığında ve bu düzeni sürdürmek için uygulandığında somut nitelik kazanır. Adalet kavramı ve uygulaması tarih içinde önemli değişiklikler geçirmiştir.
Enerjinin tanımlanması o kadar zordur ki, çünkü soyut bir kavramdır. Fizikte, “enerji” kavramı gerçekten bir çeşit stenografi, kitapların dengelenmesine yardımcı olan bir gereçtir.
Rüya kelimesi soyut bir sözcüktür. Çünkü beş duyu organlarımız ile algılayamaz,beyin gücümüz ile algılarız. Bu sebeple soyuttur.
Bilinçaltı, daha çok duyguların üretildiği, depolandığı ve bunlara bağlı olarak da programlandığı, inançlarımızın yerleştiği, davranış kalıplarımızın, alışkanlıklarımızın, deneyimlerimizin yer aldığı zihinsel soyut alandır.
Bu doğrultuda her iki anlamda da kullanımı mevcuttur. Güzellik bu bağlamda kişi yerine kullanılan bir belirteç olarak kullanıldığında somut anlamı karşılamaktadır. Bunun dışındaki kullanımları soyut anlamda kalacaktır.
Yukarıda kısaca değinilmiş olan “hak” ve “hürriyet” kavramlarının arasındaki temel ayrım şu şekilde yapılabilir: “hak somut bir kavram olarak karşımıza çıkarken hürriyet daha çok soyut bir anlam ifade etmektedir.
Duyu organlarımızla algılayamadığımız, akıl yoluyla algılayabileceğimiz kavramları karşılayan sözcükler soyut anlamlı sözcüklerdir. Soyut anlamlı sözcükler; sevgi, umut, hayal, barış, sıkıntı, evlilik, çocukluk, özlemek… gibi kavramları yansıtır.
Popondan cikan gaz somuttur kardes. Somut kavramlar 5 duyu organı tarafından algılanabilen kavramlardır. Görme, tatma, işitme, dokunma, KOKLAMA. Osuruk koklanabildigi için somuttur.
İyi,kötü,güzel ve çirkin sözcükleri bir soyut sözcüklerdir.
✨Cevap: Heyecan soyuttur. ✨Ek Olarak: Somut kavram, beş duyu organımız ile algılayabildiğimiz varlıklardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri