Kişinin sağlığını tehlikeye atmaz. Silikonun ise vücut ile etkileşimi olmayacağı gibi zararı da dokunmaz. Bazı kişiler silikon ile kanser riskini bağdaştırmaktadır ancak bu asılsızdır. Bilimsel olarak silikon ile kanserin bağdaştığı herhangi bir nokta bulunmamaktadır.
Silikon doğada bulunan bir elementtir ve sağlık için zararlı olduğuna dair herhangi bir bilimsel kanıt yoktur. Silikon, vücut tarafından eritilmez ya da emilime uğramaz. Yani zamanla silikon memeler eriyip kana karışıp zehirleme ya da kanser hücresi oluşturma gibi etkiye sahip değildir.
Değişik nedenlerle silikon implantın dış çeperinde bir yırtık oluşursa implant içerisindeki jel kıvamındaki silikon çevre dokuya yayılır ve bağışıklık sistemini harekete geçirir. Buna bağlı silikonlu memede ağrı, asimetri, seroma veya memede veya koltuk altında ele gelen kitle gelişimi gözlenebilir.
“Silikon protez meme kanserine neden olmaz. Meme kanseri şansınızı da artırmazlar. Ancak araştırmalar, silikon meme protezi olan kadınların anaplastik büyük hücreli lenfoma (ALCL) denilen bir tür kanserin görülme şansının daha yüksek olduğunu gösteriyor.”
Silikon implantı ile mamografi çekilebilir mi ? Silikon implantı bulunanlarda mamografiye mani bir durum mevcut değildir. Mamografi çekilirken yapılan hafif sıkıştırmanın implanta bir sakıncası da olmamaktadır.
İlgili 15 soru bulundu
Meme protezlerine önceleri biz 10-15 yıllık bir süre biçerdik. Fakat herhangi bir sorun çıkartmazsa hayat boyu kalabilir bu protezler. Ama kimi hastada 5 yılda, kimi hastada 10 yılda bazı ufak tefek sorunlar çıkarabilir bu protezler.
Silikon protezler göğüs dokusuna son derece benzeseler de gerçek bir göğüs dokusu kıvamında değillerdir. Bu nedenle özellikle göğüs kenarlarından ele gelmeleri mümkündür. Biz bu durumu azaltmak için protezleri adale dokusu altına saklamayı tercih edebiliriz.
Yuvarlak silikonlar, damla silikonlara göre daha yüksek kapsüler kontraktür ve memede aşağı yerleşim riskine sahiptir. Göğüslerde gevşeme olanlarda damla silikonlar kadar tercih edilmezler. Tüberöz meme (keçi memesi) durumunda yuvarlak silikonlar, damla silikonlar kadar başarılı sonuçlar vermemektedir.
Ameliyat sonrası 12-14. günde dikişler alınır. Ameliyattan sonra bikini veya sutyenin içinde kalan bu keşi bölgesinde fark edilebilir bir iz kalabilir ancak 6-12 ay boyunca gittikçe izler soluklaşır ve daha az belirgin hale gelir. 4-6 hafta süre ile memeler güneşten korunmalı ve azami özen gösterilmelidir.
Ameliyat genel anestezi altında uygulanmaktadır. Bu nedenle kişi işlem esnasında hiçbir ağrı hissetmez. Ameliyat süresi de yine vakaya bağlı olarak değişmek üzere genellikle 1 – 2 saat civarında sürer.
Memede Ağrı ve Şişkinlik Neden Olur? Hormonal düzensizlik, memenin fibrokistik hastalıkları, beslenme alışkanlıkları, kas-iskelet problemleri, mondor hastalığı, travma, ilaç yan etkileri, memenin kitlesel lezyonları, emzirme ile ilişkili problemler memede ağrıya neden olabilir.
Ameliyattan sonraki 2. haftada bu ödem azalmaya başlar. 1. ayda silikon, memeyi oldukça şekillendirmiş ve güzel bir görünüme kavuşturmuş olur. Meme dokusu 3. ay sonunda yumuşak bir kıvama ulaşır. Bu zamandan sonra memelerinizi birleştirip (sutyen ya da bikini ile) istediğiniz miktarda dekolte elde etmeniz mümkündür.
Silikon implantı bulunanlarda mamografiye mani bir durum mevcut değildir.
Meme protezlerinde üretiminde kullanılan tıbbi sınıf silikon, çok nadiren alerjik reaksiyona neden olmaktadır. Silikon maddesinin kendisine alerji genel olarak oldukça nadirdir. Silikon sakızdan, güzellik ürünlerine hatta gıdalarda bile, günlük hayatta kullanılan ve tüketilen birçok şeyin içinde mevcut olabilmektedir.
Kullanılan silikon implantın boyutları arttıkça ağırlığı ve çevresindeki dokulara yapacağı bası da artar. Ameliyatı izleyen aylar veya yıllar içerisinde implant çevresindeki dokular incelmeye gevşemeye ve sarkmaya başlar, dalgalı görünüm daha da belirgin hale gelir.
İmplantlar ağırlıkları nedeniyle dışarıya ve aşağıya doğru kayar. Ameliyat sonrası erken dönemde sürekli yüz üstü yatma alışkanlığı olan kişilerde de dışa doğru silikon protez kayma sorunu görülebilir. İçe Kayma: Silikon implantın büyük kısmı meme ucuna göre daha içeridedir.
Silikon meme büyütme ameliyatınızın üzerinden 6-12 ay geçtikten sonra protezlerin kayması, yer değiştirmesi mümkün değildir. Ancak erken dönemde özellikle ilk günlerde ve ilk 3 ay da yukarı, aşağı ve yanlara hareket, kayma, yer değiştirme gibi sorunlar olabilir.
İlk başlarda damla silikonlar, yuvarlak silikonlara göre daha sert olarak algılanabilir ancak ilerleyen zamanlarda silikon memeye tam uyum sağladıkça bu fark kaybolur. Yukarıda da bahsedildiği üzere 1. yılın sonunda oldukça doğal bir kıvama gelir.
Meme büyütme ameliyatı sonrası sütyenin ne kadar süre giyilmesi gerekir? Göğüs büyütme ameliyatlarından sonra özel cerrahi sütyen her hastaya giydirilir. Bu sütyeni hastalarımızın 3-4 hafta giymelerini isteriz. Bu süre içinde 5-7 gün arayla doktorunuzun önerisi doğrultusunda sütyeniniz yıkanabilir.
Göğüs Silikonu Memeyi Kaç Beden Büyütür? 250 cc,275 cc 300 cc ve 325 cc silikon protezler ortalama 1 beden göğsü büyütür. 350 cc, 375, 400 cc silikon protezler meme dokusuna bağlı olarak 2 beden göğsü büyütebilir.
Çünkü protezi biz ya meme dokusunun altına veya hatta daha alta, kasın altına koyuyoruz. Yani her iki yöntemde de, teknikte de süt kanallarıyla protezin hiçbir ilişkisi yok. O yüzden bu ameliyatlardan sonra çok rahatlıkla çocuk sahibi olunabilir ve bebeğe süt verilebilir. Bu sütte hiçbir azalma olmaz.
150 – 200 cc bir buçuk bedene eş değerdir.
Silikon uygulaması, genellikle meme dokusu az, memesinde yağ içeriği fazla olmayan kişilerde, büyütme –dolgunlaştırma amaçlı olarak talep ediliyor. Dolayısıyla, küçük memeleri nedeniyle silikon uygulanmış bir kişide, çok aşırı bir kilo artışı olmadıkça göğüste büyüme pek beklenmez.
Merhabalar, silikon protez kişinin ideal göğüs ölçüsüne göre uygulandığında ve boyutta abartıya kaçılmadığında oldukça doğal duran ve başarılı sonuçlar elde edilen bir uygulamadır.
Silikonların ömür boyu kullanma ömrü bulunmakla beraber 10-12 yılda bir değiştirilmesi ve yenilenmesi önerilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri