Zemin, duvar, kalebodur, koridor, laminant parke gibi her türlü yüzeye yerleşmiş kir ve lekeleri kolayca temizler. Yüzeylerin daha geç tozlanmasını sağlar. Serin, kuru yerde ve kapağı kapalı olarak muhafaza ediniz.
Yüzey temizleyicileri içerdikleri maddeler gereği kullanım alanı geniş olan ürünlerdir. Yüzey temizleyicilerinin içerisinde bulunan maddeler yüzeylerdeki lekeleri kısa sürede yok eder. Öyle ki yüzey temizleyicileri mutfak dolaplarını, parke, fayans gibi toz tutmaya yatkın olan yüzeylerde oldukça etkilidirler.
ABC yüzey temizleyici başta evler olmak üzere ihtiyaç duyulan her türlü iç ve dış mekanda kullanılır.
Yumuşak formülü sayesinde ahşap, granit, paslanmaz çelik ve hatta elektronik aletler* gibi çok sayıda sert yüzeyde kolaylıkla kullanabilirsiniz. Kuru beze kıyasla üç kata kadar kir ve toz temizleme özelliğiyle, en kirli yüzeylerde bile mükemmel çözüm sunar ve evinizin güzelliğini ortaya çıkarır.
Bu temizlik ürünlerinin içinde kullanılan kimyasal maddelerin en başında “benzen” türevleri olan fenol ve nitrobenzen geliyor. Bu maddeler doğrudan kanserojen madde olarak anılıyor. Diğer bir kanserojen madde olan “formaldehit” de ev temizlik ürünlerinin birçoğunda koruyucu olarak kullanılıyor.
İlgili 36 soru bulundu
Kaliteli bir yüzey temizleyici tüm yüzeylerde etkili bir temizlik sağlar. Bunun yanı sıra zemine zarar vermez. Dolayısıyla parke temizliğinde rahatlıkla kullanılabilir.
Sirke, sabun, yüzey temizleyiciler, bulaşık deterjanı ve karbonatla koltuk temizliği yapmak mümkündür.
Asperox Çok Amaçlı Genel Temizleyici özel geliştirilmiş formülü sayesinde çamaşır, gömlek yaka ve kol kirlerinde, evinizdeki tüm yüzeylerde, banyoda, mutfakta, lavaboda, tezgah üstlerinde, duvarlarda, halı, koltuk, parke ve PVC'lerde, perde ve tüm döşemelerde leke çıkarmada güvenle kullanılır.
Çamaşır makinesi temizliği
Bunun için ılık bir su, az miktarda bulaşık deterjanı ya da yüzey temizleyicisi ve makinenizin dış yüzeyini çizmeyecek yumuşaklıkta bir bez yeterli.
Yüzeylerde Sıvı Ürün Olduğundan Dolayı Cizmez . KULLANIM ŞEKLİ 1 litre suya 10-15 gram ilave edilerek kullanılır. Yüzey silinir ve gerekirse durulanır.
Yüzey temizleyiciler, çeşitli yüzeyleri temizlemek için kullanılan kimyasal maddelerdir. Bu maddeler, yüzeylerdeki kiri, lekeleri ve bakterileri yok etmek için formüle edilmiştir. Yüzey temizleyiciler, evlerde, işyerlerinde, okullarda, hastanelerde, restoranlarda ve diğer pek çok yerde kullanılır.
Evde Yüzey Temizleyici Yapımı
Evinizin yüzeylerini kimyasal kullanmadan temizlemek istiyorsanız sirke ve karbonat kullanabilirsiniz. Bir su bardağı sirke içerisine 2 yemek kaşığı karbonat ekleyin ve üzerine de bir su bardağı su ilave edin. Karışımı bir şişe içerisine doldurarak iyice çalkalayın.
Sarı kutuda yağ ve kir çözücü, mavi kutuda pas ve kireç çözücü, kırmızı kutuda çok amaçlı temizleyici, beyaz kutuda ise banyo için süper güçlü pas ve kireç çözücü bulunur. Ayrıca Asperox mor kutuda mutfak yağ ve kir sökücü bulunur.
Genel temizleyici temizlik deterjanı sayesinde evinizin her alanını derinlemesine temizleyebilir, işyerlerinizde zorlu gözüken yerleri kolaylıkla temizleyebilirsiniz. İçerisindeki özel formülüyle leke ve kirleri kolaylıkla sökerken bıraktığı temiz kokusu ile hijyeni hissettirir.
Cevap: Merhaba ürün fayans, parke, ahşap , döşemeler, laminant, parkeler ve seramik gibi her türlü sert yüzey temizliğinde kullanılabilmektedir.
Yumuşak paspas veya mop kullanarak ıslaklık bırakmadan silin. Islak kalırsa kuru bir havlu ile zeminin üzerinden tekrar geçin. Temizleyici ürün kullanmak istiyorsanız 5 litre kadar suya 1 kapak sıvı temizleyici katabilir veya beyaz sirke ile doğal temizlik yapabilirsiniz. Sirkenin kokusundan endişe etmeyin.
Çamaşır makinesi temizleme beyaz sirke ile tek başına yapıldığında bile iyi sonuçlar alınırken temizliğe bir de limon tuzu eklendiğinde arındırıcı etki iki katına çıkar. Limon tuzunun adeta bir kireç çözücü olduğunu bilmeyen yoktur herhalde.
Öncelikle sirke ve tuzu güzelce karıştırın, ardından çamaşır makinesinin deterjan bölmesine bu karışımı koyun. (Dilerseniz tuzu deterjan bölümüne koyup sirkeyi doğrudan makinenin içine de dökebilirsiniz.) Ardından makinenizi içi boş bir şekilde, 90 derecede 1,5 saat kadar çalıştırın. İşte bu kadar!
Dikkat: Yüzey temizleyicilerini, çamaşır suyu ile asla temas ettirmeyiniz. Çünkü yüzey temizleyicideki “amonyak” ile çamaşır suyundaki “klor” birleşince, ciddi solunum problemlerine ve hatta ölüme sebep olabilecek kloramin gazı ortama yayılır.
Genel olarak yüzey temizleyicilerin aşırı kimyasal madde içerikli olmaması gerekir. Bu nedenle yüzey temizleyicilerin ahşap zeminler için dikkatli seçilmesi önem arz etmektedir. Highgenic parke temizleyicisi bu anlamda kullanılabilir. Hem parke parlatma hem de parke bakımı açısından değerlidir.
Arap sabunu beyaz halı temizliğinde çok başarılıdır. Halınızın kumaşını ilk günkü gibi parlatır. Renkleri capcanlı yapar ve çok iyi köpürerek lekeleri bertaraf eder.
Aracı yıkanması sırasında kiri arındırmak için deterjan kullanılmaktadır. Ama kullanılan deterjanın yüzey temizleyici veya bulaşık deterjanı olmaması gerekir. Bu tarz deterjanlar kimyasal olarak güçlü yapıya sahiptir.
Bulaşık teli, fırça gibi deriye zarar verebilecek sert yapılı temizleme ürünleri kullanılmamalıdır. Sert ürünler yerine mikrofiber bezler, deri koltuk temizleme uygulamalarında kullanılabilir. Beyaz kalıp sabun, deri koltuklarda kullanılması uygun malzemeler arasındadır.
Koltuktaki lekeleri çıkarırken sabunlu su, sirke, arap sabunu veya diğer koltuk temizleme ürünlerini tercih edebilirsiniz. Koltuk temizlik malzemesi kadar kumaşa zarar vermeyen sert yapıdaki silme bezi de önem teşkil eder. Bu bezlerin mikrofiber özelliğe sahip olması ve leke bırakmamasına da dikkat etmelisiniz.
Soda , sirke , sabun beyaz koltuk temizliğinde etkili olacak doğal malzemelerdir. Hem oldukça sağlıklıdır , hemde koltuklarınız zarar görmez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri