Porsiyonu doğru ayarlandığında ufak bir atıştırmalık olarak tercih edebileceğiniz simit kilo aldırmaz ve üzerindeki susam sayesinde kalori yakılmasını hızlandırır. Fakat tek başına karın doyurmak için ana öğünlerde simit yemek kilo almaya neden olur. Diyette simit yemenin bir sakıncası yoktur.
Bir adedinde 272 kalori bulunan susamlı simidin başrolünde olduğu simit diyeti doyurucu olması yani kişiyi aç bırakmadan kilo verdirmesi açısından oldukça popüler.
Simit elbette kilo aldırabilir. Tabii eğer miktarını fazla kaçırırsanız! Ancak kendi porsiyon kontrolünüzü yapıyorsanız ve sadece simit ile karın doyurmaya çalışmıyorsanız o zaman diyetinize simidi ekleyebilir, hatta simit tüketerek zayıflayabilirsiniz.
Simit de kilo aldırır
Bir simit yaklaşık 40 gr olmasına rağmen, 250 ile 300 kalori arası değişen enerji miktarına sahiptir. Bu yüksek enerji üzerindeki susamdan gelir, yağlı bir besin olan susam, simidin kalorisi artırır. 1 tane simit, yaklaşık olarak dört dilim ekmeğe eşdeğerdir. Bu nedenle simit tüketirken dikkat.
1 simit kaç dilim ekmek? Simit de kilo aldırır Bir simit yaklaşık 40 gr olmasına rağmen, 250 ile 300 kalori arası değişen enerji miktarına sahiptir. Bu yüksek enerji üzerindeki susamdan gelir, yağlı bir besin olan susam, simidin kalorisi artırır. 1 tane simit, yaklaşık olarak dört dilim ekmeğe eşdeğerdir.
İlgili 37 soru bulundu
100 gr. bir simit, 68. 82 gr. karbonhidrat içerir. 100 gr. bir simit, 0. 890 gr. protein içerir. 100 gr. bir simit, 17. 07 gr. yağ içerir.
Hazır ve hızlı ulaşılabilir yiyeceklerden simit, diyette porsiyon kontrolü ile tüketilebilir. ¼ (çeyrek) simit 1 dilim ekmeğe eşdeğerdir, 70 kaloridir. Simidin boyutu ve susam oranı kalorisini değiştirebilmektedir. Dolayısıyla 1 tam simidin kalorisi ortalama 280 ila 430 kalori arasında oynayabilmektedir.
Simit elbette kilo aldırabilir. Tabii eğer miktarını fazla kaçırırsanız! Ancak kendi porsiyon kontrolünüzü yapıyorsanız ve sadece simit ile karın doyurmaya çalışmıyorsanız o zaman diyetinize simidi ekleyebilir, hatta simit tüketerek zayıflayabilirsiniz.
Simit, lezzetli bir besin olduğu kadar aynı zamanda yararlı da bir besindir. Simidin üzerinde bulunan susamların içerisinde bulunan vitamin ve antioksidan maddeler sağlığımıza oldukça yararlıdır. Bağışıklık güçlendirici özelliği bulunmaktadır. Daha dirençli bir vücut yapısının oluşmasını sağlar.
Porsiyonu doğru ayarlandığında ufak bir atıştırmalık olarak tercih edebileceğiniz simit kilo aldırmaz ve üzerindeki susam sayesinde kalori yakılmasını hızlandırır. Fakat tek başına karın doyurmak için ana öğünlerde simit yemek kilo almaya neden olur. Diyette simit yemenin bir sakıncası yoktur.
1 Adet (Orta) Susamlı Simit 275,00 kaloridir. Susamlı Simit içeriğinde 57,14 Karbonhidrat(g), 10,71 Protein(g), 3,57 yağ(g), 3,60 lif(g), 536,00 Sodyum(mg), 6,43 ve Demir barındırır.
Örneğin; kahvaltıda bir poğaça yemek yerine sokak simidini tercih ederseniz günde 300 kalori eksik alır ve ayda en az bir kilo verebilirsiniz. Yaşam koşullarınız düzenli diyete imkân vermiyorsa da basit birkaç hamleyle günde 300 kalori daha az tüketebilirsiniz.
Özellikle kahvaltı yerine tüketilen bir veya iki adet poğaça, hızlı bir şekilde tokluk hissi verse de kısa sürede acıkmanıza neden olacağı için öğlen olmadan tekrar yeme ihtiyacı hissedersiniz ve bu da daha hızlı bir şekilde kilo almanıza neden olur.
Kısır, içeriğindeki zengin vitamin, mineral, lif ve kompleks karbonhidrat sayesinde diyette de tüketilebilir. Ancak unutmamak gerekir ki porsiyon kontrolü yapılmadığında kilo almaya yol açabilir. Bu sebeple küçük porsiyonlarda tüketilmelidir. Zayıflamak isteyen bireyler kısırı az yağ ile yapılabilir.
Ayrıca içeriğinden dolayı; diyabet hastalığında ve anemide tercih edilir. Ancak susam yağlı bir besindir, dolayısıyla simit gibi bol susamlı besinlerin fazlası, kilo problemine sebep olur. Alerjik bir yapıda olanlar için ciltte kızarıklık, döküntü, kaşıntı, baş dönmesi, tansiyon problemi gibi sorunlara yol açabilir.
Bu durum aşırı yememize, kilo almamıza, trigliserid seviyelerinin yükselmesine ve zamanla insülin direnci ile Tip 2 diyabet riski gelişmesiyle sonuçlanır. Rafine karbonhidrat ve şekeri yüksek diyetler beraberinde yüksek tansiyon, kalp hastalığı, obezite, hiperaktivite, duygudurum bozuklukları ile bağlantılı olmuştur.
Kolesterolün ve yüksek tansiyonun düşürülmesinde yardımcıdır. Susamın kolesterolü kontrol altında tutmakta yardımcı olabileceği belirtiliyor. Romatizma ağrılarının giderilmesinde kullanılır. Cilt sorunları ve mantar enfeksiyonlarına karşı faydalıdır.
Makarnayı akşam saatlerinde yemek eğer porsiyon miktarını aşarsanız size kilo aldırabilir. Porsiyonun yanı sıra makarnayı hazırladığınız sosun ve içindeki tuz ve yağ oranının da etkisi büyüktür. Eğer makarnanızı kepekli, tam buğday tüketir ve porsiyona dikkat ederseniz kilo alma problemi yaşamazsınız.
Günlük yaşamında hiç egzersiz yapmayan ya da çok fazla hareket etmeyen bir insanın günlük yakacağı kalori miktarı 2000 ila 2500 arasında değişmektedir.
Yediğimiz besinlerin kalorisini hesaplamaya başlıyoruz. Spor yaparken kaç kalori yaktığımızı önemsiyoruz. Kısacası 1 kilo bile vermek büyük başarıyı temsil ediyor. Peki, 1 kg kaç kalori diye merak ettiniz mi? Yapılan araştırmalara göre 1 kilo 7700 kaloriye eşit olduğu ortaya çıkmıştır.
Düzenli olarak yapılan orta tempolu bir saatlik yürüyüş ortalama olarak 250 ile 350 kalori harcanmasını sağlar. Bu da ayda yaklaşık ekstradan 7500 ile 10500 kalori harcanır. Harcanan 7000 kalori kişinin bir kilo zayıflamasını sağlar. Günde 1 saat orta tempolu yürüyüş ile ayda 1-1,5 kilogram verilebilir.
Özetle gönül rahatlığıyla diyet listenizden 2 dilim ekmek, 1 adet köfte ve 1 tatlı kaşığı yağ çıkartıp o gün lahmacun yiyebilirsiniz. Yanında bol salata ve ayran ile doyurucu bir menü elde etmiş olursunuz. Ancak bunu sürekli hale getirmek sürecinizi yavaşlatabilir.
Sadece şeker değil nişasta içeren gıdaların da tüketilmesi yasak olacaktır. Beyaz ekmek, simit ve makarna gibi anlık tok tutucu besinlerden uzak kalacaksınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri