Evet, aracınız muayeneden geçecektir.
4Aydınlatma aksamı muayenesi testlerinde Ağır Kusur Olanlar:
Far ışıklarının standart dışı olması, gaz deşarjlı farlarda far yıkama sisteminin olmaması Park lambalarının yanmaması Arka stop farlarının çalışmaması Aydınlatma aksamları arasında kısa devre olması
Led ampüller muayeneden geçer. Eski tip xenon gazlı sistemler muayeneden geçmez.
Sonuç olarak arabanızın orjinalinde xenon ve türevi far aydınlatma sistemleri yoksa ve sonradan bu uygulamayı yaparsanız polis ceza yazabilir ve muayeneden de geçemezsiniz. Sahip olduğunuz aracın aynı modelinin başka bir versiyonunda bu sistem var ise ve orjinal aydınlatma kitini uygularsanız muayeneden geçebilirsiniz.
muayenede hafif kusur olarak değerlendirilir.
İlgili 22 soru bulundu
Kusurlu frenler, eksik veya çalışmayan emniyet kemerleri, ön cam çatlağı, arızalı silecek suyu pompası, elektrik aksamı ve kalorifer sistemindeki arıza, şase ve kaporta çürükleri gibi nedenlerle araçlar "emniyetsiz" veya "ağır kusurlu" sayıldığından muayeneden geçemiyor.
Normalde LED farların lümen değerleri 3000 ile 9000 arasında değişmektedir. Bu aralık içerisinde 8000 ile 9000 arasında lümen değerlerine sahip olanlar şimşek etkili LED farlar olarak isimlendirilir.
Fabrika çıkışlı LED farların aksine araç farlarına sonradan takılan LED ampullerinin sürüş güveniliğini her anlamda tehlikeye attığı açık olsa da araç muayenesinde bununla ilgili bir kısıtlama bulunmuyor.
Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü, motorlu araçlarda kısa farlardan sonra ayarsız uzun farları da “ağır kusur” olmaktan çıkardı. Bu kararla yollarda yapılan denetimlerde ayarsız uzun far nedeniyle ceza kesilemeyecek, araç muayenesinde engel çıkarılmayacak.
XENON (gaz deşarjlı) farlar
Gaz deşarjlı (XENON) far kullanan motorlu araçlarda, far yıkama, temizleme mekanizması ve otomatik çalışan far ayar mekanizması bulundurulması zorunlu olup, 2014 yılında yayımlanan kusurlar tablosuna kusur olarak eklenmiştir.
Araç muayeneye giderken sorun yaratabilir. Gündüz farları yanmıyor diye ağır kusur verebilirler.
LED'ler teknolojisi gereği Halojen ve Xenon ampullere göre daha yüksek ışık verimine sahiptir. LED far ampulleri, Halojen ampullere göre 2 kattan daha fazla parlaklığa sahiptir. Bu da geceleri daha iyi aydınlatma ve daha iyi görüş mesafesi anlamına gelmektedir.
Evet geciyor. Sadece ampul oldugu icin sıkıntı yok.
Egzoz emisyonu, fren, emniyet kemeri, ön cam çatlağı, silecek suyu pompası, lastikler, lamba, kalorifer sistemi gibi yaklaşık aracın 100 noktasını kontrol ettiklerini anlatan Alan, "Araçlar, genellikle fren kusurları, şase ve kaporta çürükler, elektrik aksamı ve kalorifer sistemi arızaları nedeniyle muayeneden ...
Havalı Frenler, Mekanik Freni Sistemi, Kontrol bağlantı Uçları, Frenlerin Serbestliği, Yay Kurmalı El Fren Sistemi, Direksiyon, Görüş alanı, Dikiz Aynası, Camlar, Aydınlatma, Kısa Huzmeli Far, Park Lambası, Geri Vites Lambası, Dörtlü İkaz Sistemi, Elektrik Kabloları: Hafif Kusurlu Sayılır.
Araçların aydınlatma sistemlerinin olması gereken şekil 64/1-b-5 sayılı trafik kanununda net bir şekilde belirtilmiştir. Bu maddeleri de incelediğimizde açıkça görülüyor ki deli mavi ve buz mavi xenon kullanımı yasaktır. Bu türden bir aydınlatma renginin farlarda ya da sislerde kullanımı ise fark etmemektedir.
geçmez. otomatik far yükseklik ayarlı xenon olması gerekiyor.
Trafik standartlarına uygun, sürücüleri ve yayaları rahatsız etmeyecek şekilde kullanılan kısacası modifiye edilmemiş xenon farları kullanmak yasak değildir.
LED araba farı avantajları:
Halojen fara göre en büyük avantajı ise beyaz ışık vermesidir. Özellikle gece, sisli ve yağmurlu havalarda araba kullanırken halojen lambanın sarı ışığı yerine beyaz LED ışık çok daha kaliteli bir görüş açısı sağlar. LED araba farı çok daha güçlü bir ışık verir.
4 - Xenon Far Her Araca Takılırmı? Evet teknik olarak her araca takılabilir.
H7: Genelde kısa farlar için kullanılır. Tek flamanlıdır. H8: Genelde sis farlarında kullanılır.
TÜVTÜRK - Far ayarlarının yönü veya yüksekliği hatalı olduğu durumlarda "Hafif Kusur" olarak değerlendirme yapılmaktadır. | Facebook.
Bu sorunun en net cevabı evet olarak ön plana çıkıyor. Dolayısıyla kişiler araçlarını yangın tüpü olmadan da muayeneden geçirebiliyor. Araçlarda yangın tüpünün bulunmaması araçların hafif şekilde kusurlu olarak rapor edilmesini sağlar.
Yangın Tüpü Ağır Kusur mu 2020
Yazımızın girişinde de belirttiğimiz üzere yangın tüpü bulundurmayan araçlar muayeneden hafif kusurlu olarak geçiş yapabilir. Yangın tüpü her ne kadar zorunlu tutulmasa da kişilerin oldukça önem vermesi gereken konulardan biridir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri