Bunların arasında üzümlü, cevizli, kıymalı ya da yoğurtlu olarak hazırlanan nokul, içi etli hamur, katlama başta geliyor. Kaşık çıkartması (mamalika), zılbıt böreği, hasuda, Boyabat ilçesinde yiyebileceğiniz sırık kebabı, taktak helvası ve ezmesi Sinop'taki diğer yöresel tatlar.
Kaşık Çıkartması (Mamalika)
Kaşık çıkartması olarak anılan bu özel lezzet, yalnızca Sinop mutfağına özgü bir yemektir.
İlgili 40 soru bulundu
Sinop ilinin meşhur prenses tatlısı dünyaca ünlüdür. Prenses tatlısı, yemeklerden sonra en çok tercih edilen tatlı türlerinden bir tanesidir. Prenses tatlısı, mideyi yormayan hafif yapısı ile ilgi çekmektedir.
Siirt'in yöresel yemekleri arasında Büryan Kebabı, Siirt Kitel, İsmeket Köfte, Arap Dolması, Perde Pilavı, Zerfer, Bumbar, Kiftel Leben, Mihr Çorbası, Pırtike Çorbası, Aside Tatlısı, Gebole, İmçerket ve Varakkaak gibi lezzetler bulunmaktadır.
120-Kayı: Kayılar 24 Oguz boyundan birisidir. Boyabat'taki Kayılar Çorum tarafına gitmişlerdir.
Sakin ve nezih mekanların yanı sıra; yüksek sesli müziğin de çaldığı mekanlara kadar pek çok mekan Sinop şehrinde mevcuttur. Sinop'un gece hayatını canlı tutan mekanlar arasında; Kale Burç Cafe Bar, The Mill, Kafe 117, Çatı Cafe, 80's & 90's Cafe, Bliss Cafe Bistro, Karainci Mutfak ve Yalı Kahvesi yer almaktadır.
Listenin başında İtalya'dan Margherita pizza bulurken, ikinci sıraya 'Adana kebap' oturdu. Üçüncü sırada ise Japonya'nın Ramen'i (erişte) yer aldı. Türkiye'den listeye giren diğer lezzetler ise; biber dolması, sarma, köfte ve döner olarak sıralandı.
Unesco tarafından şu an için 3 şehir birbiriyle yarışmakta. Antep, Afyon ve Hatay illeri Türkiye'nin gastronomi şehirleri olarak dünya genelinde tanınmaktadır.
MÖ. 756 yılında Milet'ten ayrılan ve kendilerine yeni bir şehir kurmak isteyen göçmenler buraya gelerek bugünkü Sinop'un ilk temelini atmışlar ve bu şehre Sinope adını vermişlerdir. "Efsaneye göre tanrıça Sinope ırmak tanrısının kızıdır.
Sinop, Karadeniz kıyı şeridinin kuzeye doğru en çok sivrilerek uzanmış bulunan Boztepe Burnu ve Yarımadası üzerinde kurulmuştur.
Sinop idari teşkilat olarak merkezi Samsun olan, Canik Livasına bağlanmış, Tanzimat'ın ilanından sonra Kastamonu'ya sancak olmuş, 1924 yılında Kastamonu'dan ayrılarak il haline getirilmiştir.
İlçemize yerleşen Türk Boyunun “Çepni Boyu” olduğuna dair kesin kayıtlar bulunmaktadır. (Çepni Boyunun, Üçoklar Kolundan (sol kolundan) Oğuz Kağan'ın oğlu Gök Han'ın soyundan geldikleri kabul edilir.)
Boyabat, Sinop iline bağlı, Türkiye'nin Karadeniz Bölgesi'nde yer alan bir ilçedir.
Oğuz Kağan'ın 24 boyunun 10. kolundan olan, Sinop Dikmen'e bağlı Büyükkızık Köyü'nde de mensupları bulunan ve Türkiye'nin en büyük ve kalabalık boylarından biri olan “Kızık Boyu”, Tarihçi Yazar Nafi Çağlar öncülüğünde kurulacak olan federasyonla birliğini koruyacak.
Şanlıurfa'ya özgü yemekler arasında lahmacun, etsiz çiğ köfte, Urfa kebabı, patlıcan kebabı, şabut balığı, üzlemeli pilav, ciğer kebabı, içli köfte, yöresel çorbaları, şıllık tatlısı, aya köftesi, ağzı açık, ciğer kebabı gibi pek çok lezzet yer almaktadır.
Diyarbakır'ın en ünlü yemekler arasında:Meftune, Pıçık, Duvaklı Pilav, Nardanaşı, Mahlepli Diyarbakır Çöreği, Ayvalı Kavurma, Mumbar Dolması, Patlıcan Dizme, Cartlak Kebabı, Kaburga Dolması, Gevre, Ciğer Kebabı, Serbizer Çorbası, Bostana Salatası, Acılı Ezme ve Elma Düzmesi bulunmaktadır.
Sinop Halk Oyunları - Sinop
Yörede oynanan oyunlardan bazıları şunlardır: Ayancık Eymeleri, Ayancık Çiftetellisi, Muhtar, Karasu'da Pazar Var, Munise, Boyabat'ın Pirinci, Derelerde Kuşburnu, Boyabat Çiftetellisi, Gürcü Horonu ve Tütün'dür.
Doğu Karadeniz Bölgesi'nde 776 bin dekar alanda yaklaşık 204 bin üretici tarafından yılda ortalama 1 milyon 200 bin ton yaş çay yaprağı üretiliyor. Doğu Karadeniz Bölgesi'nde 1017 yılından bu yana üretimi yapılan yaş çay, bölge ekonomisinin lokomotiflerinden bir tanesini oluşturuyor.
Orta Karadeniz bölgesinde Türkiye'nin en kuzey noktasında yer alan Sinop yaklaşık 93 bin kişilik nüfusu ile belki küçük ama çok mutlu bir şehir. Trafik derdinin olmadığı, fiyatların Türkiye ortalamasına göre çok ucuz olduğu Sinop gezilecek ve görülecek yerler anlamında oldukça etkileyici bir şehir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri