SSB Başkanı Haluk Görgün, SSB tarafından Türkiye'nin uzun menzilli bölge hava ve füze savunma sistemi ihtiyacını karşılamak amacıyla başlatılan proje kapsamında SİPER Ürün-2 Sisteminin ilk atışlı testinin başarıyla gerçekleştirildiğini duyurdu.
ASELSAN'ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, 'Siper Ürün-1'in 2024'te Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın kullanımına sunulacağı belirtildi.
SİPER Ürün 2 Füzesi, 150+ kilometre azami menzile sahip.
İçerik: Sistem Azami Önleme Menzili : 150 km.
Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir; "Uzun menzilli ve çok katmanlı milli hava savunma sistemimiz SİPER'in geliştirme çalışmalarında bir aşamayı daha başarıyla tamamladık. 2023 yılında envantere almayı planladığımız SİPER ile Gökvatanımıza karşı bütün tehditleri en güçlü şekilde bertaraf edeceğiz." açıklamalarında ...
İlgili 36 soru bulundu
SSB Başkanı Haluk Görgün, SSB tarafından Türkiye'nin uzun menzilli bölge hava ve füze savunma sistemi ihtiyacını karşılamak amacıyla başlatılan proje kapsamında SİPER Ürün-2 Sisteminin ilk atışlı testinin başarıyla gerçekleştirildiğini duyurdu.
HİSAR-O+'ın Aktif RF Arayıcı Başlıklı versiyonu olan HİSAR-RF Füzesinin sahip olduğu etkili menzile ilişkin bir rakam paylaşılmasa da 40km'nin altında olacağı bilgisi teyit edildi. HİSAR-RF'nin 30km menzile ulaşabileceği değerlendirilmektedir.
Demir Kubbe, İsrail'in geliştirdiği ve 10 yıldan uzun zamandır kullandığı hava savunma sisteminin adı. Bu sistem, İsrailli savunma şirketi Rafael ile İsrail devletine ait Hava ve Uzay Sanayileri kurumu tarafından ortak geliştirildi.
İki farklı füze tipi tasarlanmıştır. Birincisi 400 km. menzilli Büyük füze (big misille). Diğeri ise 120 km. mesafe içinde uçak ve uçaktan atılan füzelere karşı etkili olan 9M96tipi füzedir. S-300 füzelerinin ise menzili azami 200 km. olup azami etkili irtifası (altitude) 30 km.dir.
SİPER füzeleri sırasıyla tahminen şu menzillere sahiptir, SİPER Blok 1, 70-100 km menzil, SİPER Blok 2, 120-140 km menzile, SİPER Blok 3, 180+ km menzile sahiptir.
Bu aşamanın sonunda yollanılan açıya göre değişmekle füze 150 ilâ 400 km irtifaya ulaşır. Genellikle yanma hızı 4 km/saniye olur. İlerleme aşaması: Ortalama 25 dakika süren bu aşamada çoğunlukla dikey açıda oval bir yörünge çizerek yol alır. Zirve yüksekliği 1200 km dir.
İsrail'in, Gazze ve Batı Şeria'dan gelebilecek roket ya da diğer hava saldırılarına karşı oluşturduğu gelişmiş bir hava savunma sistemidir. İsrail, Hamas'ın ve diğer direniş gruplarının attığı roketlerin verdiği zararı ve can kaybını en aza indirmek için 2011 yılında bu sistemi tamamlamış ve hizmete açmıştır.
Listenin ilk sırasında 13.247 askeri hava aracı ile ABD, ikinci sırasında 4173 askeri hava aracı ile Rusya ve üçüncü sırasında 3285 askeri hava aracı ile Çin yer alıyor.
"SİPER stratejik seviyedeki hava savunma sistemimiz. SUNGUR ile HİSAR-A, HİSAR-O ile devam eden katmanlı hava savunma sistemimizin en üst katmanını oluşturan SİPER Hava Savunma Sistemi, TÜBİTAK SAGE, ASELSAN ve Roketsan ortaklığıyla hayata geçiriliyor.
Türkiye'nin uzun menzilli hava savunma sistemi SİPER, sahaya inmeden önceki son test atışında hedefi başarıyla vurdu. SİPER ürün-1 entegre sistem seviyesinin atışı, Sinop Test Merkezi'nde ASELSAN - ROKETSAN iş birliğinde başarıyla gerçekleştirildi.
Roma Dönemi kubbe. Yapılan arkeolojik kazılarda ulaşılan kalıntılardan, kubbenin Mezopotamya'da MÖ 6000 yılına ait olduğu düşünülüyor ancak kubbenin, bilinen büyük boyuttaki ilk kullanımı Roma Dönemi'ne dayanır. Ahşap, tuğla ve taş gibi yapı elemanları kullanılarak farklı boyutlarda kubbeler denenir.
Demir Kubbe Türkiye'de bulunmamaktadır.
Tayfun, aynı zamanda Türkiye'nin en uzun menzilli füze sistemidir. Roketsan tarafından milli imkanlarla geliştirilmiştir. İlk test atışı 18 Ekim 2022 tarihinde Rize-Artvin Havalimanı'ndan gerçekleştirilmiştir. Roketsan A.Ş.
Haber Merkezi - Global Firepower 2023 raporuna göre dünyanın en güçlü hava kuvvetleri sırasıyla ABD, Rusya ve Çin aldı. Türkiye ise listede kendine 9'uncu sırada yer buldu. Dünyanın en güçlü hava kuvvetlerine sahip olan ülkeler, ABD merkezli Global Firepower 2023 raporunda açıklandı.
Böylelikle Türk Hava Kuvvetleri toplam 270 adet F-16C/D (Block 30/40/50/50+) uçağa sahip olmuştur ve 2021 yılına kadar toplam 25 F-16 kaybedilmiştir. 2021 yılında ise Türk Hava Kuvvetleri 158'i F-16C, 87'si F-16D olmak üzere toplam 245 F-16'ya sahiptir.
Üçüncü sırada ise “Orta İrtifa HSS” yer almaktadır. Bu sınıftaki sistemler genellikle 15 ila 50 km arası menzile sahip olmakla birlikte 10-15 km arasında maksimum irtifaya sahiptir.
Gerçekleştirilecek iyileştirme ile Mach 3 sürate ulaşacak HİSAR-A Füzesinin azami 20-25km menzile ve 10km irtifaya, HİSAR-O+ Füzesinin ise azami 35 ila 40km (HİSAR-RF) menzile ve 15km irtifaya ulaşması mümkün olabilecektir.
2021 yılının son aylarında Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) alçak irtifa savunma füze sistemi HİSAR-A teslim edilmişti. 2022 yılının başında ise orta irtifa hava savunma füze sistemi HİSAR-O'nun, TSK'ye tüm unsurlarıyla teslim edilmesiyle birlikte TSK'nin envanterinde alçak ve orta irtifa hava savunma füzeleri bulunmuş ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri