Bu olay üzerine dördüncü kardeşin köpeği cennette bir takım yıldızına dönüşür. İşte bu yıldıza da Sirius ismi verilir. Hint efsanesine göre en parlak yıldız olan Sirius cennetteki köpeğin kalbidir.
Sirius, farklı dillerde Sothis, Şira, Sirona, Serios, Kak-si-di, Huşi gibi adlarla telaffuz edilmiştir. Jüpiter ve Mars doğasında olan bu sabit yıldız güneşten sonra en parlak ve çıplak gözle görülebilen bir sabit yıldızdır. Onur, zenginlik, liderlik, yardımseverlik, sadakat ve kendini bir misyona adamakla ilgilidir.
Sirius bu parlak görünümünü aydınlatma gücünün yanı sıra Güneş Sistemi'ne yakınlığına borçludur. Güneş'e 2,6 parsek (8,47 ışık yılı) uzaklıkta oluşundan dolayı, Sirius sistemi uzaydaki yakın komşularımızdan biridir. Sirius kütlesi bakımından Güneş'in iki katıdır ve 1,42'lik bir mutlak kadir değerine sahiptir.
Sirius Yıldızı Osmanlıca'da Şira, Türkçe'de Akyıldız adıyla bilinir. Sirius yıldızı, Kuran'da adı geçen tek yıldız olma özelliğini taşır. Sirius pek çok mitolojik ve folklorik öykülere Güneş'ten bağımsız bir biçimde konu olabilmiştir.
Robert Temple'a göre (Sirius Gizemi), Dogonlar bazı çirkin, amfibik uzaylılarolan Nommolarla yaklaşık 5,000 yıl önce temas kurdular. Uzaylılar, Dünya'ya 8.6 ışık yılı uzaklıkta, Sirius'un yörüngesindeki bir gezegenden, bilinmeyen bir sebepten ötürü geldiler.
İlgili 36 soru bulundu
Sahip oldukları ileri derecedeki astronomi bilgileri ile bilim dünyasını hayrete düşürdüler. Bu gizemli kabile, Dogonlar ile tanışmaya hazır mısınız? Dogon kabilesi Afrika'nın Mali Cumhuriyetinde yaşar. Kabilenin nüfusu 250.000 civarındadır.
Güneşten 23 kat daha parlak ve 50 kat daha büyük olan şira, gökyüzünün en parlak yıldızı kabul edilir. Doğuş zamanı ay ile hemen hemen aynı olan şira, Şubat ve mart aylarında dünyanın her yerinden çıplak gözle görülebilir. Şira yıldızı dünya çapında sirius adıyla bilinir.
Mısır din sisteminin temelini oluşturan Sirius, astronomi, mitoloji ve okültizm alanlarının en önemli sembollerinden biri olmuştur. Eski uygarlıklarda sıklıkla karşımıza çıkan Sirius; Türk mitolojisinde Kutsal Kurt Asena, Roma mitolojisinde Romulus ve Remus'u emziren kurt ve Mısır'da Anubis tanrısı olarak geçmektedir.
Sirius ilk bakışta tek bir yıldız gibi görünmektedir. Oysaki Sirius yıldızı Sirius A ve Sirius B olarak isimlendirilen iki yıldızın birleşimidir. İslamiyete göre bu yıldızın Rabbi'nin de Allah olduğuna inanılmaktadır. Bu yüzden bu yıldızdan Kuranı Kerim'de birçok surede bahsedilmektedir.
Bugün hala hayatta olan, “Dünya'dan çıplak gözle gördüğümüz” Sirius A ise, yaklaşık iki güneş kütlesinde olan deli dolu bir yıldızdır ve ömrünü tamamlamasına sadece 500-600 milyon yıl kadar kalmıştır.
Sirius Güneş Kavuşumu, nadir görülen bir doğa olayı olarak kabul ediliyor. Bu kavuşum, Güneş'in tropikal Yengeç burcunun 14. derecesinde yer alan Sirius yıldızı ile bir araya gelmesiyle oluşur. Sirius, birçok eski kültür tarafından uzun süredir saygı görüyor ve Ruhsal Güneşimiz olarak kabul ediliyor.
Necm Suresi 49. ayetinde de geçen Sirius Yıldızı, "Ve Şi'ranın Rabbi de O'dur." denilerek, evrenin bir parçası olarak kabul edilmiştir. Birçok uygarlık sirius yıldızını şans günü, bereket günü, güç ve mutluluk günü olarak kabul etmektedir. Bu yıldız bazı öğretilerde köpek, çakal ve kurt şeklinde simgelenmiştir.
Dikkatleri çeken şi'râ da bunlardan farklı olmayıp, “Şi'rânın rabbi de yalnız O'dur” (en-Necm 53/49). Bu âyetin geçtiği Necm sûresinin başında, “Andolsun o yıldıza battığında” buyurularak yıldızın batmasına vurgu yapılmış, En'âm sûresinde (6/76) Hz.
Sirius Kuantum Enerji Dengeleme ve Uyumlama Merkezi 'nin temel amacı, olmamız gereken doğal durumumuza tekrar gelebilmek için, mental, duygusal ve ruhsal stres faktörlerinin etkilerini azaltılmasına yardımcı olmaktır.
Dünya'ya yaklaşık 8.6 ışık yılı uzaklıkta yer alan ve Güneş'e en yakın yedinci yıldız olan Sirius, beyazımsı yüksek parlaklığı nedeniyle çok dikkat çekici olduğu için, Ufo hikayelerinde insanları inandırabilmek adına bolca kullanılıyor.
Sirius, Araplarının şans ve uğur kaynağı sayıp bahtlarını kendisine bağlı gördükleri yıldızdır.
Sirius Mezoterapi iğne uçları cildi çok istenen gençliğini geri yüklemek ve yara izlerini tedavi etmek için kullanılır.
* Sirius sadece Kuran-ı Kerimde adı geçen bir yıldız olmasından dolayı kutsal değil, Eski Mısır medeniyetinin Keops-Kefren-Mikerinos piramitlerini bile bu yıldızı gözlemleyebilecek şekilde inşa edilmesinden dolayı da ayrıca kutsal bir yıldızdır.
Sirius yıldızı görünür bakımından gökyüzündeki en parlak yıldız olup Canis Major Takımyıldızı'ndadır. Bize 8,6 ışık yılı uzaklıkta olan Sirius, Orion Takımyıldızı'nın yanında çıplak gözle rahatlıkla görülebilir.
Sirius Black, bir zamanlar önemli bir Safkan Büyücü ailesi olan Black Hanesi'nin son varisidir.
Türk Mitolojisi&Tarihi's post. yıldızı yüzyıllardan beri tanıdığını kanıtlamış oluyoruz. toplumlarına kesinlikle yabancı olmayan bir yıldızdır. yıldızlardan birisi- olmasıdır.)
Asteria (yıldızlar, yıldızla ilgili, yıldızdan gelen, yıldızlı) Yunan mitolojisinde Titan Koios ile Titanis Phoebe'nin kızı ve bununla birlikte Apollon ve Artemis'in annesi olan Leto'nun kardeşidir.
6 Temmuz'da gerçekleşecek Sirius Güneş Kavuşumu'nda, inanışa göre bir yıllık kaderin baştan yazılır ve kadersel etkiler ortaya çıkar. Ekilenlerin biçileceği bir dönemi de temsil eden bu kavuşumda, birçok kişi meditasyon yaparak ve dilek dileyerek hayallerini canlandırır.
Sirius aslında bir çift yıldızdır. Bu çift yıldız sisteminde büyük olan Sirius-A, güneşten 25 kat daha fazla aydınlatma gücüne ve 2 kat daha fazla kütleye sahiptir. Yüzey sıcaklığı 9950 Kelvin olan Sirius-A beyaz bir yıldızdır yani Tayf A türündendir.
Kuran-ı Kerim'de Necm Suresi'nde adı geçen Sirius yani Şira Yıldızı, bu yıl 6 Temmuz Perşembe günü Güneş'e kavuşuyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri