Elma sirkesi ve bal karışımı bu kürün zayıflamanın yanı sıra sağlık açısından da bir çok faydası vardır. * Kilo verme, göbek eritme ve yağları yakma üzerinde etkisi oldukça fazladır. * Kabızlığa karşı iyi gelir. Kabızlığı giderir.
Kalp kasları dahil tüm kas yapısı güçlenir, hazmı kolaylaştırır, mide hararetini giderir. Safrayı keser, safra rahatsızlıklarını giderir, akıntıları düzenler. Diş etlerini ve diplerini düzeltir, onarır, mikroplardan arındırır. Sirke ve bal ile hazırlanan preparatlar kolestrolü düşürür.
Elma sirkesi bağırsak sağlığına iyi gelir
Elma sirkesi fermente bir ürün olmasından dolayı diğer fermente gıdalar gibi bağırsak dostu probiyotik bakteriler içerir. Bu durum sindirim sisteminin sağlıklı olmasına yardımcı olur.
Sirke, fermente bir ürün olduğu için bağırsak dostu yararlı bakteriler içerir. Probiyotik olarak bilinen yararlı bakteriler, bağırsakların normal seyrinde çalışmasını sağlar. Ayrıca sirkenin içerisindeki asetik asidin, bağırsaklar üzerinde olumlu etki gösterdiği sonucuna ulaşan birçok araştırma vardır.
Elma sirkesinin asidik yapısı, karın şişkinliğine ve hazımsızlığa iyi gelerek, hazımsızlığa bağlı uyku sorunlarını önler. Bunun için yapmanız gereken şey, bir bardak oda sıcaklığındaki içme suyuna bir çay kaşığı bal ve bir çay kaşığı elma sirkesi ekleyerek tüketmek. Yatmadan yarım saat önce içebilirsiniz.
İlgili 43 soru bulundu
Elma sirkesi ve bal karışımı bu kürün zayıflamanın yanı sıra sağlık açısından da bir çok faydası vardır. * Kilo verme, göbek eritme ve yağları yakma üzerinde etkisi oldukça fazladır. * Kabızlığa karşı iyi gelir. Kabızlığı giderir.
Elma sirkesi ve balı karıştırarak bir macun haline getirin. Bu macunu dolapta muhafaza edebilirsiniz. Her sabah bu karışımdan 1 kaşık tükettiğinizde, bağırsaklarınızı temizleyerek güne başlamış olursunuz. Bağırsak temizliği elma sirkesi ile en doğal yöntemlerle uygulanacaktır.
Un ve şekerden fakir, sebze, meyve, et ve yumurta gibi doğal gıdalardan zengin bir diyet bağırsak florasının koruyuculuğunu artırır. Fermantasyon ürünleri (turşu, yoğurt, peynir, sirke, tuzlama yiyecekler) bağırsak florasında bulunan probiyotikleri artırır.
Sirkenin içeriğinde asit yoğun miktarda bulunduğu için mutlaka seyreltilerek tüketilmelidir. Sirke seyreltilmeden kullanıldığında ve ya fazla tüketildiğinde mide asit dengesinde bozulmalar meydana gelebilir. Bu sirke diş minelerini aşındırır. Mideyi rahatsız ederek ülser ve reflü gibi hastalıklara da yol açabilir.
1) Elma Sirkesi
Elma sirkesi ile iltihapları temizlemek adına; her sabah 1 su bardağı suyun içine 1 kaşık elma sirkesi ekleyerek tüketebilirsiniz. Ayrıca elma sirkesi ile salata da hazırlayıp vücudun iltihaplara karşı daha güçlü olmasını sağlayabilirsiniz.
Çinli bilim adamlarının yaptığı bir araştırma, sirkenin içeriğindeki asetik asidin bağırsaklar üzerinde olumlu etki gösterdiğini ve midedeki kalın bağırsak iltihabını azaltarak sindirim sistemini rahatlattığını ortaya çıkardı.
Kan Şekeri Seviyesini Düşürmeye Yardımcı Olabilir
Yapılan başka bir çalışma ise uyumadan önce içilen iki kaşık elma sirkesinin ertesi sabah ölçülen açlık şekerini %4 azalttığını belirtmektedir. Dolayısıyla gece yatarken sirkeli su içmek açlık şekeri seviyesini düşürmeye yardımcı olabilir6.
Sirke bu özelliği sayesinde kalp ve damar sağlığının korunmasına katkıda bulunabilir. Kan Şekerini Düzenleyebilir: Düzenli olarak tüketilen az miktarda sirke kan şekerini ve insülin seviyesini düzenlemeye katkıda bulunabilir.
1 yemek kaşığı bal, 1 yemek kaşığı elma sirkesi ile bir bardak suyu karıştırarak kahvaltıdan 20 dakika önce tüketin ve sonuçlara kendi gözlerinizle şahit olun. Vücutta biriken ödem ve toksinlerin atılmasına yardımcı olur.
Elmaları iyice yıkayın ve kurulayın. Ardından minik minik doğrayarak içme suyu doldurduğunuz cam kavanozun içine aktarın. Bal, bulgur ve nohutları ilave edin.
Sirkeli su içmenin kilo vermeye yardımcı olduğu, kolesterolü azalttığı, kan şekeri seviyesini düşürdüğü ve diyabet semptomlarını iyileştirdiği kabul ediliyor.
Saf elma sirkesi içmenin mide ve yemek borusu gibi sindirim sistemine zarar verme riski bulunur. Elma sirkesi, yemeklere eklenerek veya su ile seyreltilerek tüketilebilir. Bu sebeple suya veya çaya 1 ila 2 yemek kaşığı sirke ekledikten sonra tüketmek sağlık açısından doğru bir uygulama olacaktır.
Aşırı derecede sirkeli su tüketenlerde bir süre sonra alerjik reaksiyonlar gözlemlenebilir. Ayrıca mide rahatsızlığı olanlar gastrit ve reflü gibi hastalıklara sahip olanlar bir hekime danışmadan sirkeli su tüketmekten kaçınmalıdır. Sirkeli suyun aşırı tüketilmesi mide rahatsızlıklarını kötü etkileyebilir.
Tıpkı sirke gibi sirkeli suyun faydalarının da bulunduğu pek çok kişi tarafından biliniyor. Bunun sebepleri arasında sirkenin açlık hissini geciktirme ve uzun süre tokluk hissi sağlama gibi etkileri yer alıyor. Aynı zamanda sirkenin kilo vermek isteyen kişiler tarafından özellikle tercih edildiği de biliniyor.
Lif, bağırsak florasında bulunan dost bakteriler için muhteşem bir besin kaynağıdır. Bu yüzden sebze, meyve, kinoa, kabuklu esmer pirinç gibi yüksek lif içerikli kompleks karbonhidratların tüketimi büyük öneme sahiptir. Et tüketmek genel sağlık için oldukça önemlidir.
Her üşütüldüğünde veya en ufak bir enfeksiyonda antibiyotik kullanılırsa floradaki bakterilerin önemli bir kısmı kaybedilir. 1 hafta antibiyotik kullanıldığında floranın toparlanması en az 6 aydır.
Probiyotik bakımından zengin, işlenmemiş, bol miktarda sebze ve meyve tüketilmeli, fruktozdan zengin mısır şurubundan uzak durulmalıdır. D vitamini bağırsak sağlığı için son derece önemlidir. Kaliteli fermente gıdalardan zeytin, ev turşusu, ev yoğurdu, kefir ve sirke düzenli tüketilmelidir.
BAL SİRKE KARIŞIMI İftardan bir saat sonra bir çay kaşığı balı ve bir yemek kaşığı elma sirkesini yarısına kadar ılık suyla dolu su bardağına koyup karıştırın. Bu karışımı için. Ramazan boyunca her gün yanı saatte yaparsınız. Sindirim sorunu yaşamaz.
Suyun yanı sıra taze meyve ve sebze suları da içebilirsiniz. Taze elma suyu, kolon temizliği için en iyi ev ilaçlarından biridir. Elma suyu düzenli olarak bağırsak hareketlerini teşvik eder, toksinleri yıkar ve sindirim sisteminin yanı sıra karaciğer sağlığını da iyileştirir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri