Sirke içeceği (su, sirke ve bal karışımı) iştah açıcı ve hazmı düzenleyicidir. İştahsız insanlar, ana öğünlerden yarım saat önce bu içeceği içmelidirler.
5) Kalorisi düşüktür, kilo aldırmaz!
Kalorisi yüksek bir besin sizi zayıflatmak yerine aksine kilo bile aldırabilir. Elma sirkesi ise içerisindeki kalori miktarının düşük olması sebebiyle rahatlıkla tercih edilebilir.
Sirke İçmenin Faydaları
Sirke metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımına yardım ediyor. Antioksidan etkisi ile bilinen sirke, vücutta detoks etkisi yaratıyor. Seyreltilerek içilen sirkenin mide rahatsızlıklarını hafiflettiği biliniyor. Bağırsak hareketleri düzenli sirkeli su içiminde düzene giriyor.
5) İştah Keser
Üzüm sirkesinin iştah bastırma etkisini son günlerde birçok kişi bilmektedir. Su ile karıştırıp içtiğiniz üzüm sirkesi, tokluk hissi oluşturuyor. Diyet sürecinde hem metabolizmayı hızlandırmak hem de yağ yakımını gerçekleştirmek için üzüm sirkesi tüketebilirsiniz.
Sirkeli su bedeni daha dinç tutar. Metabolizmayı hızlandırır. Hızlı bir metabolizma kolayca verilen kiloların habercisidir. Elma sirkesi ile içme suyunu karıştırdığınızda yağ yakımını hızlandıran ve vücutta yağ tutmayan bir içecek elde edersiniz.
İlgili 34 soru bulundu
Elma sirkesini içmek isterseniz 1 bardak suyun içine 1 tatlı kaşığı eklemeniz ve karıştırmanız yeterli olacaktır. Elma sirkesini tek başına içmeniz önerilmez.
Yapılan başka bir çalışma ise uyumadan önce içilen iki kaşık elma sirkesinin ertesi sabah ölçülen açlık şekerini %4 azalttığını belirtmektedir. Dolayısıyla gece yatarken sirkeli su içmek açlık şekeri seviyesini düşürmeye yardımcı olabilir6.
Sirkeli su özellikle grip, nezle, boğaz enfeksiyonu, cilt güzelliği, saç sağlığı gibi alanlarda Çok etkili ve sağlıklı bir besin maddesidir. Sirkeli su içinde bulunan A, B1, B2, B6, C ve E vitaminleri yanı sıra potasyum, magnezyum, fosfor kalsiyum ve pektin gibi mineralleri de içinde barındırmaktadır.
Sabahları aç karnına içilen sirkeli su vücuttaki iltihap ve enfeksiyonun sökülmesine yardımcı olurken hastalıklara karşı vücut direncini arttırarak hastalıklara karşı korumaktadır. Ayrıca sirkeli su tip 2 diyabeti de büyük oranda düşürdüğü yine uzmanlar tarafından aktarılmaktadır.
Elma sirkesi de gençleştirici özelliklere sahiptir ve düzenli olarak uygulandığında, cildinizi toksinlerden ve ölü hücrelerden temizler.
Sirke, kabızlık ve reflü gibi problemlere sebep olan genel sindirim bozukluklarını giderir. Bunun yanı sıra sirke, mantar ve bakteri önleme özelliği ile gıda zehirlenmelerini de engelleyebilir. Ayrıca mide yanmasına da iyi gelir.
Sirkeli su sabah aç karnına veya uyumadan önce tüketilmelidir. Günde en fazla 2 fincan içilmesi önerilir. Daha fazla tüketilmesi, sağlık sorunlarına yol açabilir.
Yemeklerimizde, salatalarımızda lezzet unsuru olarak kullanılan sirkenin antibakteriyel özelliği, antioksidan aktivitesi, kan basıncını düşürmesi, anti-diyabetik ve ağırlık kontrolüne olan etkisi ile birçok olumlu sağlık etkileri bulunur.
CEVAP: Su metabolizmayı hızlandırması ve tokluk hissi oluşturması gibi işlevleriyle kilo vermeye yardımcı oluyor. Özellikle sabahları aç karnına içilen su metabolizma hızını yüzde 24 gibi yüksek bir oranda arttırabiliyor.
Diğer yandan asidik özellikler içeren elma sirkesi vücutta yağ toplanmasının da önüne geçiyor. Özellikle aç karna tüketildiğinde yağ yakımını hızlandıran, yağ depolanmasını azaltıp metabolizmayı hızlandıran, toksinleri vücuttan atan elma sirkesinin zayıflamaya yardımcı olduğunu söylemek mümkün.
Sirke, Hz. Peygamber (asm)'in beğendiği ve övdüğü katıklardandır. Çünkü temini kolay ve ekonomiktir. Kanaatkar insanların yediği bir katıktır.
Sirke, fazla tüketilirse içindeki asit nedeniyle yemek borusu, diş minesi ve mide çeperi başta olmak üzere dokularınıza zarar verebilir. Cilde doğrudan uygulanması halinde ise kızarıklık, yanma, tahriş gibi sorunlar yaratabilir.
Göbek yağlanmasından kurtulup kilo vermek isteyenlerin mutlaka yapması gerektikleri şeylerden biri de her yemekten önce bir su bardağa suya bir çay kaşığı elma sirkesi karıştırması ve bu karışımı içmesidir. Düzenli tüketildiğinde sonuç gösterir.
Üzüm sirkesi, elma sirkesi ile birlikte evlerimizde en sık kullandığımız sirkelerden bir tanesidir. Harika bir antioksidan kaynağı olan üzüm sirkesi, aynı zamanda kemik sağlığını destekler. Gelişim çağındaki çocukların ve gençlerin kemik gelişimini destekler ve boy uzamasına olumlu katkı sağlar.
Sabahları kahvaltıdan önce ve geceleri yatmadan önce olmak üzere günde iki kere elma sirkesi tüketilmesi önerilmektedir.
Sirke, içinde bulundurduğu asetik asit sayesinde yağ yakımını hızlandırmaya yardımcı olur. Özellikle göbek bölgesinde bulunan yağları eritmekte oldukça başarılı olduğu bilinmektedir.
Böbrek hastalığı olanlar düzenli sirke tüketmemeli. Ülser, reflü, gastrit gibi sindirim sistemi rahatsızlığınız varsa sirkeden uzak durmalısınız. Herhangi bir sağlık probleminiz olmasa bile kesinlikle sirkeyi doğrudan kullanmayın!
Ballı elma sirkesi kürü; 1 su bardağı suyun içine 1 yemek kaşığı sirke, bir tatlı kaşığı da bal ekleyip, karıştırın. Bu karışımı yemeklerden önce, özellikle sabahları aç karnına tüketebilirsiniz. Bu sayede hem zayıflama süreciniz hızlanacak hem de kötü kolesterolünüz düşecektir.
Elma sirkesi aç karnına içildiği zaman uzun süre boyunca tokluk hissi vereceğinden dolayı aç karnına içilmesi daha uygundur. Uzun süre tokluk hissi verdiği için elma sirkesi diyet listelerinde de tercih edilir. Ayrıca elma sirkesi tokluk hissi vermesinden dolayı kan şekerinin düşmesini de önlemiş olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri