Saç diplerine uygulanan sirke, masaj yaparak 2-3 dakika kadar uygulanır. Ardından bol su ile durulanır. Saça sirke sürmek, saç dipleri için sayısız faydaya sahip olsa da 5 dakikadan fazla saçta bekletilmesi tavsiye edilmez...
Saç derisini temizler ve arındırır. Saçları yumuşatır ve parlatır. Saçların daha hızlı uzamasına yardımcı olur. Saçların daha güçlü ve sağlıklı olmasını sağlar.
Elma sirkesinin pH değeri ise 3.3 civarındadır. Saç derisinin pH değerini bozmayacak şekilde elma sirkesini sulandırarak saça uygulamak, saç derisine zarar vermeyecektir.
Karışımı saç derinize birkaç dakika hafifçe masaj yapın. Elma sirkesi saçta ne kadar bekletilmeli diyorsanız özelliklerin tellere nüfuz etmesine izin vermek için elma sirkeli su karışımının saçınızda yaklaşık 1-3 dakika durmasına izin verin.
İlgili 30 soru bulundu
Sirkeli su saçlarınıza değdiği anda, saçlar tarafından emilecek ve saç köklerini uyaracaktır. Elma sirkesi ya da üzüm sirkesi kullanırsanız; saçların daha hızlı beslenmesine yardım edersiniz. Böylece uzaması için saçların uyarılmasını sağlamış olursunuz.
Belirttiğimiz gibi, banyo yaparken şampuan, krem gibi saç bakım ürünlerinin ardından en son aşamada saç sirkesini kullanabilirsin. Ardından durulama aşamasına geçebilirsin. Daha sonra ise saçların ince taraklar yardımıyla nazikçe taranması da öneriliyor. Saç sirkeleri genel olarak kimyasal maddeler içermiyor.
Saçlarınızın hızlı bir şekilde uzamasını istiyorsanız beslenme rutininizde protein ile C ve E vitaminlerine daha fazla yer vermelisiniz. Zengin protein içeriğiyle dikkat çeken yumurta, ayrıca saç dökülmelerine karşı etkili olan biotin maddesini ihtiva eder. Biotin saçların hızlı uzamasına da yardımcı olabilir.
Saçınızı şampuanladıktan sonra masaj yaparak saçınızı durulayabilirsiniz. Duştan önce, suyla karıştırdığınız beyaz sirkeyi saç diplerine uygulayın. Bir süre saçınızda tuttuktan sonra yıkayın.
FAZLA KULLANIMA DİKKAT! Saç sirkesi, saçın derisindeki yağı ve kiri temizlediği için kuru saçlılarda aşırı kullanımda saç derisinin kurumasına, saçların dökülmesine ve kolay kırılmasına sebep olur. Bu sebeple saç sirkesi saçınızın ve saç derinizin ihtiyacında göre kullanılmalıdır.
Saç diplerine düzenli uygulanan pirinç suyu, bir ay içinde beş santime kadar uzama imkanı sunar. Böylelikle kısa zamanda yüksek verim alınmasına yardımcı olur.
Saça rengini açmak için saç açıcı, saç boyası da kullanabilirsiniz. Bunun yanında elma sirkesi, bal, tarçın, papatya suyu, limon suyu saçları doğal bir şekilde açmanıza yardımcı olur.
Üzüm Sirkesi ile Elma Sirkesi Arasındaki Farklar
Üzüm sirkesinin protein değeri, elma sirkesine göre daha yüksektir. Elma sirkesi besin değeri çok düşükken; üzüm sirkesinin besin değeri daha yüksektir. Üzüm sirkesi mide problemlerine iyi gelirken; elma sirkesi mide hassasiyeti olanlara çok tavsiye edilmez.
Optimum şartlarda (30°C ve %70 nemde) yaklaşık 8-9 günde yumurtaların- dan çıkan sirkeler görünür hal alırlar. Sonraki 9-12 gün- de olgunlaşırlar. Sirkeler insan vücudu dışında kumaş ve battaniye üzerinde 10 gün kadar canlı kalabilirken saç biti yalnızca 1-2 gün yaşayabilir ve evcil hayvanlar üze- rinde yaşayamaz.
Sirkenin mayalanma süreci yaklaşık 6-8 hafta sürer. Asetik asit miktarı içerikteki alkolden daha ağır olduğu için dibe çöker. Sirke oluşması sirke anasının kendiliğinden dibe çökmesinden anlaşılır.
Bu esnada saçlarınızın yapısına, ihtiyaçlarına ve sorunlarına yönelik saç bakım ürünlerinden yardım almanız gerekir. Fakat saçları her gün yıkamanın, onların sağlıkla uzaması açısından herhangi bir etkisi yoktur. Aksine, gereğinden sık saç yıkamak saçlarınızın yağ dengesini bozabilir.
Elma sirkesi; saçın pürüzsüz ve parlak görünmesine de yardımcı olur. Elma sirkesi aynı zamanda kafa derisinin Ph'ını yeniden dengelemeye yardımcı olur. Nitekim saç derisindeki kaşıntıyı hafifletmek için elma sirkesi deneyebilirsiniz.
Biotinin yer aldığı besinler arasında yumurta, mantar, balık, avokado, yulaf, yer fıstığı ezmesi, karnabahar, muz, badem, yaban mersini ve ceviz yer alır. B vitamini ailesine mensup olan B12, hücreleri yenileyerek sağlıklı saçların üretimine katkı sağlar. B12 eksikliğinde saçların uzaması bu nedenle durur.
Her türden saç tipinde, saç sirkesi kullanımı uygundur. Yağlı veya kuru saçlarda, deri döküntüsü olan ciltlerde olumlu sonuç verdiği görülür. Genellikle yıkanmış, temiz saçlarda uygulanması daha etkili olmaktadır. Banyo sırasında şampuan ve saç kreminden arındırılmış saçlara tatbik edilir.
Haftada 2.8 mm uzayan saçlar 15 günde saçlar yaklaşık 4.8 mm uzar. Bu uzama miktarı kişiden kişiye farklılık gösterebilir.
Bir saç teli, günde yaklaşık olarak 0.3 mm, ayda 1 cm, yılda 12 cm uzar. Bellere kadar uzanan saçlar ise 80 - 90 cm kadardır ve ancak 7 yılda uzar.
Sirke konusunda beyaz sirke önerilir ancak elma sirkesi de etkili olmaktadır. 30 dakika boyunca saçınızda kalan sirkeli suyu önce havluyla alın. Ardından bit tarağı kullanarak saçlarınızın her kısmını tarayın. Son aşamada şampuanla saçlarınızı yıkamak için duş alarak saçlarınızı canlandırabilirsiniz.
Sirke tedavisinde uygulanan yöntemlerden biri de vazelin uygulamasıdır. Saç diplerine vazelin uygulamasından sonra 1 saat bu şekilde beklenmelidir. Sonrasında ise bit tarağı ile saçlar taranır. Tarama işleminden sonra saçlar şampuan ile yıkanmalıdır.
Evet, saça zeytinyağı sürmek saçı besler ve uzamasına destek sağlar. Ancak genetik ya da farklı bir hastalık nedeniyle saç dökülmesi olduysa zeytinyağı etki etmeyebilir. Ancak sağlıklı bir bireyde, şayet saç yapısı zayıf ve kırılgan ise zeytinyağı harika faydalar sağlayacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri