Ek Gelir Olarak E-Ticaret Yapmak Ek gelir isteyen insanlar için şirket kurmadan satış yapabilecekleri bazı pazaryerleri bulunmaktadır. Ülkemizde bunlardan en yaygın olarak kullanılanları Gittigidiyor ve Amazon. Bu siteler üzerinden hem şirket hesabı hem de bireysel hesap açarak satış yapabilirsiniz.
Yurtdışında Amazon, Ebay, Etsy gibi pazaryerlerinde şirket kurmadan bireysel olarak satış yapılabiliyor.
E-ticaret için fiziksel bir ofise ihtiyaç duyulmasa da ticaret faaliyetlerinin yürütülmesi için bir şirkete ihtiyaç vardır. İnternet üzerinden satış yapılması durumunda Gelir Vergisi Kanunu ticaret kazançları hükümleri kapsamında vergi talep edilmesi gerekir. Bu nedenle e-ticarette de şirket kurmak zorunlu tutulmuştur.
Şimdi beraber bakalım şirket kurma zorunluluğu olmadan nasıl e-ticaret yapılabilir. 30 Nisan 2021 tarihinde yayımlanan 314 Seri No'lu Gelir Vergisi Genel Tebliği ile Esnaf Muafiyet Belge'si alanlar şirket kurmadan internetten satış yapma olanağına sahip oldular.
Ürünleri yalnızca üretimi yapan kişi satarak gelir elde edecekse mümkün olabilir. Diğer yandan al-sat sistemi buna dahil değildir. Yani şirket kurmadan dropshipping vb. yöntemler kabul edilmez.
İlgili 18 soru bulundu
Hayır. Amazon'da satış yapmak için bir GmbH kuruluşuna (limited şirket) ihtiyacınız yoktur. Şahıs şirketi olarak, hemen kendi adınıza satış yapmaya başlayabilirsiniz. E-ticarete yeni başlıyorsanız ve Amazon'da satış yapmayı denemek istiyorsanız, şahıs şirketi sahibi olmak iyi bir seçenektir.
Shopify, herhangi bir programlama ve yazılım bilgisine gereksinim duyulmadan çevrimiçi bir satış mağazası oluşturabilmenizi sağlayan ücretsiz e-Ticaret mağaza yazılımıdır. Bulut tabanlı bir servistir. Bu sebeple, hiçbir teknik kuruluma ihtiyaç duymadan Shopify kullanmanız mümkündür.
Burada Trendyol mağaza açma ücreti, mağaza kira bedeli, pazarlama ücreti ya da müşteri hizmetleri bedeli gibi ödemeler talep edilmemektedir. Başvuru yapmak ve mağaza açmak ücretsizdir.
Shopify Mağazası İçin Şirket Kurulurken Hangi Şirket Türü Seçilmelidir? Shopify mağazası açarken anonim bir şirkete sahip olmanız şart değildir. Ancak işletmenizin bağlı olduğu eyaletin kural ve kanunları bu konuda bağlayıcı olabilir.
Etsy'de e-ticaret yapmak için bir şirket kurmanız zorunlu değildir. Ancak, vergi mükellefi olduğunuzda vergi ödemek için bir şirket kurmanız gerekir. Eğer yaptığınız e-ticaret satışlarının yıllık geliri 35.316 TL'den az ise, vergi mükellefi olmayacağınız için bir şirket kurmanıza gerek yoktur.
Shopier için Şirket Gerekli mi? Shopier mağaza açmak isteyen kişilere şirket olma şartı koymamıştır. Bu sebeple hem vergi mükellefi olmayan tüketiciler hem de herhangi bir şirket türünde faaliyet gösteren işletmelerin satış yapmasına imkan tanır.
Amazon Türkiye'de satış yapmaya başlamadan önce aşağıdaki kriterlere dikkat etmelisiniz. Satış için gerekenler: Amazon'da satış yapabilmek için bir şirketiniz olmalı. Şahıs şirketinizle de Amazon'da satış yapabilirsiniz.
E-ticaret Şirketi Kuruluş Maliyeti
Yaklaşık olarak belirtecek olursak bir şahıs şirketi kurmanın maliyeti, 400 TL'dir. Limited şirket kurmanın yaklaşık maliyeti, 1.800TL civarındadır. Anonim şirket kurmanın yaklaşık maliyeti ise sermaye blokajını saymazsak 2.500 TL civarındadır.
Özet olarak herhangi bir şirketiniz olmadan Amazon'da satış yapmak da şu an pek mümkün değildir. Aynı zamanda Türkiye'nin dışında herhangi bir Avrupa Birliği ülkesinde de katma değer vergisini ödemeden, yani bir şirkete sahip olmadan satış yapılamamaktadır.
Özellikle küçük çaplı bir e-ticaret işi yapmak isteyen kişiler şirket kurmadan da e-ticaret yapmayı tercih edebilmektedir. Kısacası şirket kurmadan da e-ticaret yapmak mümkündür.
Instagram'da satış yapmak hukuki olarak bir e-ticaret faaliyetidir ve gelir elde etme amacı ile yapılan tüm faaliyetlerde gelir oranında vergi vermek gerekir. Bu sebeple hizmet verenin sattığı mallar adına fatura kesmesi gelirinin tespit edilmesi açısından zorunluluktur.
Bu sebeple Shopify ile e-ticaret sitesi açmak isteyenler ödeme problemin ortadan kaldırmak içi Amerika'da şirket kurmayı tercih ediyorlar. Ayrıca satışlarını sadece Türkiye ile sınırlı bırakmayıp Amerika'da da satış yapmak isterseniz global ödeme araçlarından birini kullanabilmek için de Amerika'da şirket kurmalısınız.
Shopify Basic: Aylık 32 ABD doları. Shopify: Aylık 92 ABD doları. Advanced Shopify: Aylık 399 ABD doları.
Aslında e-ticarette dropshipping yöntemini kullanmak için Amerika'da bir şirket kurmak şart değildir, ancak eşsiz Amerika pazarına erişim konusunda daha rahat olmak istiyorsanız bu ülkede bir şirket kurmanızı kesinlikle öneririz.
Trendyol satıcısı olmak ve mağaza açmak için anonim, limited veya şahıs şirket tipinde bir kuruluşunuzun olması gerekmektedir.
Kimler Trendyol'da Satış Yapabilir? Trendyol'da satış yapabilmek için bir şirketinizin olması şartı aranmaktadır. Yaptığınız her satış üzerinden fatura kesmeniz gerektiği için, bir şirketiniz olmadan Trendyol'da mağaza açamazsınız. Vergi mükellefi olduğunuz takdirde Trendyol'da mağaza açabilirsiniz.
Girişimciler, Trendyol mağaza açmak ücretli mi şeklinde soruları sıklıkla araştırırlar. Ancak satıcı hesabı açılışı sırasında Trendyol'da mağaza açma maliyeti diye bir gideriniz olmaz. Trendyol mağaza açma ücreti almadığı gibi kira, banner gösterim bedeli, müşteri hizmetleri, pazarlama bedeli de talep etmez.
Evet, bir şirket olmadan Etsy'de satış yapabilirsiniz. Her şeyden önce, bölgenizde ürün satmanıza yasal olarak izin verilmelidir. Satıcılar ayrıca Etsy'ye kaydolmalı ve satışa başladıklarında bir Etsy mağazası kurmalıdır.
Shopify için şirket gerekli mi? Shopify için şirket kurma zorunluluğu ülkemiz prosedürlerine göre değerlendirilmelidir. Ülkemizde faturalı satış yapmak için şahıs ya da sermaye şirketi kurmak gereklidir.
Belirli bir ücret karşılığında satın alınarak e-ticaret mağazası kurulmasına yardımcı olan Shopify için, herhangi bir program ve yazılım bilgisi gerektirmez. E-ticaret mağazası yazılımı olarak bilinen bu sistem ile ürünler sanal ortamda pazarlanır ve satılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri