muayenede hafif kusur olarak değerlendirilir.
sis farlarının biri tanesi yanıyor diğeri yanmıyor ise geçmez, her ikisi de yanmıyorsa GEÇER.
Ön ve arka park lambalarıyla plaka aydınlatma lambası, aynı anda ve birlikte yanar. Bu lambalar yakılmadan farlar ve sis lambaları çalışmamalıdır. Muayenede dikkat edilen temel ilkeler Görmek, görülmek ve trafikteki diğer unsurlarla iletişim, trafik güvenliğinin en önemli unsurlarındandır.
TÜVTÜRK Araç Muayenede Sis Lambasından Ağır Kusur Olarak Bıraktılar.
Bu sebeple sis farları yağmurlu, karlı ve sisli hava durumlarında kullanılmalıdır. Gereksiz yere sis farı yakmaktan kaçınmalıyız. Aksi takdirde 64/1-b-1 maddesi gereğince sürücülere trafik cezası kesilmektedir.
İlgili 23 soru bulundu
Araçlarda şartlarına uygun ışık donanımını bulundurmamanın cezası da 488 TL'dir" denildi. SİS FARLARI SARI YAPILIR MI? Öte yandan uzmanlar sis farının yasaklanmasının sebebini şöyle açıkladı:"Sis farları, adı üzerinde sisli havalarda görüşü arttırması maksadıyla kullanılmaktadır.
Sis farı amacı dışında yanmadığı sürece sorun olmaz.Çakar ışık her durumda yasaktır.Ne muayenede,nede trafikte sis farı kapalı ise ikaz ve uyarı yapılmaz. Sisli, yağmurlu gibi olumsuz hava koşullarında yol yüzeyi, şerit çizgileri ve işaretleri daha az görmekteyiz.
Gecer.Sis fari gorevini yerine getiremiyor diye hafif kusur yazip geciriyorlar.
Aracınızda donanım olarak sis farı mevcut olmasa muayenede sorun çıkmıyor fakat araçta sis farı mevcut olup çalışmıyorsa muayeneden geçemezsiniz. Anca oraya orijinalmiş gibi bir kapak uydurmanız gerekiyor muayeden geçebilmeniz için veya sis farı alıp taktıracaksınız.
Günümüzde far teknolojileri oldukça geliştiği için ön sis farları eskisi gibi zorunlu bir donanım değil. Ancak her arabada fabrika çıkışı olarak gelen arka sis farlarının kullanılması zorunlu. Arka sis farı kullanımı ile ilgili dikkatli davranmak gerekiyor.
Mavi Xenon Muayeneden Geçer mi? Bazen muayeneden sorunsuz geçen aksam ve tadilatlar trafik denetimlerinde sorun yaşatabildiğinden dolayı bu iki soru ayrı ayrı akıllara gelmektedir. Ancak deli mavi, buz mavi veya limon sarısı gibi renkli xenonlar hakkında böyle bir karışıklık söz konusu değildir.
-Gündüzleri görüşü azaltan sisli, yağışlı havalarda yakını gösteren ışıkların yakılmaması cezası 236 TL'dir. -Kuyruk ışıklarını uzağı ya da yakın gösteren ışıkların kullanılmaması 196 TL'dir. -Araçlarda şartların uygun ışık donanımının bulundurulmaması cezası 488 TL.
muayenede hafif kusur olarak değerlendirilir.
Gün ortasında lüzumsuz sis farı yakmanın cezası 132, araçlarda şartlarına uygun ışık donanımını bulundurmamanın cezası ise 598 TL. Akan trafikte öndeki aracın yol vermesi için uzun farları yakarak yol isteyen sürücülere de 132 TL para cezası kesiliyor.
Kusurlu frenler, eksik veya çalışmayan emniyet kemerleri, ön cam çatlağı, arızalı silecek suyu pompası, elektrik aksamı ve kalorifer sistemindeki arıza, şase ve kaporta çürükleri gibi nedenlerle araçlar "emniyetsiz" veya "ağır kusurlu" sayıldığından muayeneden geçemiyor.
Farlara zarar verecek şekilde yanlış şekilde takılırsa o zaman far garanti dışı kalır ya da benzeri durumlarda ampül takılan yer garanti dışı kalır. Onun dışında aracın genel garantisi bozulmaz.
Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırması Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Nesip Kemaloğlu, araç muayenesindeki kusurların derecelendirilmesi ile ilgili tekrar bir çalışma yaptıklarını ve uzun farlardaki kusurların ağır kusur olmaktan çıkartılarak hafif kusur kapsamına alındığını söyledi.
Araç muayeneye giderken sorun yaratabilir. Gündüz farları yanmıyor diye ağır kusur verebilirler.
Ancak ilgili araçlarda yangın söndürme tüplerinin bulundurulmaması hafif kusur olarak sayılmaktadır. Bu sebepten ötürü de muayene geçişlerinde herhangi bir engel sayılmamaktadır.
Havalı Frenler, Mekanik Freni Sistemi, Kontrol bağlantı Uçları, Frenlerin Serbestliği, Yay Kurmalı El Fren Sistemi, Direksiyon, Görüş alanı, Dikiz Aynası, Camlar, Aydınlatma, Kısa Huzmeli Far, Park Lambası, Geri Vites Lambası, Dörtlü İkaz Sistemi, Elektrik Kabloları: Hafif Kusurlu Sayılır.
Kusurlu frenler, eksik veya çalışmayan emniyet kemerleri, ön cam çatlağı, arızalı silecek suyu pompası, elektrik aksamı ve kalorifer sistemindeki arıza, şase ve kaporta çürükleri gibi nedenlerle araçlar "emniyetsiz" veya "ağır kusurlu" sayıldığından muayeneden geçemiyor.
"Gece sis ışıklarının; sisli, karlı ve sağanak yağmurlu havalar dışında diğer farlarla birlikte yakılması" yasaklanmış. bu maddeye göre sis farı sağanak yağmurlu havalarda yakılabilir. gündüz kullanımına ilişkin bir yasak bulunmamakta.
Sis farı ruhsata işlenmez.. Araçta sis farı takılı diye değil, güzel havada sis farı yanık geziliyor diye ceza yazılır..
Sis farlari acik ise EDS ceza kesiyor (3. sayfa)
Merceksiz farlarina xenon veya led takanlar + bonus olarak sislerini de led veya xenonla donatanlara ceza olarak bir odada bir duvarin tamami xenon veya led olacak sekilde 2 saat baktirsinlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri