Vajinada yanma ilişki sırasında, regli dönemi öncesinde veya idrar yaparken kendini daha fazla hissettirebilir. Özellikle idrar yaparken meydana gelen yanma hissi, sistit hastalığına bağlı olarak da gelişebilir.
İdrar yolu enfeksiyonları: Üretra ve vajina arasındaki yakın anatomik ilişki nedeniyle, idrar yolu enfeksiyonları bazen vajinal yanma ve rahatsızlık hissiyle ilişkilendirilebilir.
Sistit belirtileri genellikle şunlardır; İdrarda yanma ve sık idrara. İdrara ani sıkışma, idrar varmış hissi. Kasık ağrısı
E. coli denen dışkı kaynaklı bir bakteri, enfeksiyonların en sık sebebidir. Cinsel ilişki esnasında ağrı hissi olabilir. Bu şikayetlerin bir veya birden fazlasının varlığında aklımıza sistit tablosu gelmelidir.
Eğer kişide idrar yaparken yanma görülüyorsa, sistit oluşumuna bağlı olarak görülür. Vajinal yanma nasıl tedavi edilir? Vajinal yanmalar doktorunuzun muayene sonrasında belirleyeceği ilaçlar ve merhemler ile tedavi edilebilir. Bu yanmalar var ise kişinin temizliğine dikkat etmesi gerekir.
İlgili 25 soru bulundu
Akut sistitin çok rahatsız edici semptomlarından (sık idrara çıkma, idrar yaparken yanma hissi, kramp benzeri ağrı) olabildiğince çabuk kurtulmak için bol sıvı almak son derece önemlidir. Sıvı için şekersiz çay veya su en iyi seçimlerdir.
CLEOCIN, klindamisin fosfat isminde bir antibiyotik içerir ve vajinal krem şeklindedir. Bu ilaç, bakteriyel vajinozisi (vajinadaki bakteriyel bir enfeksiyon) tedavi etmek için kullanılır. CLEOCIN, 40 g'lık lamine tüpte 7 adet tek kullanımlık aplikatörü ile birlikte sunulmaktadır.
Mesane ağrı sendromu, mesane dolumu ile ilişkili suprapubik bölge denilen göbek altında kasıkları da içine alabilen şiddetli ağrı, gündüz ya da gece işeme sıklığı, idrar aciliyeti hissi gibi semptomların olduğu bir hastalıktır.
Akut sistit dediğimiz ve kadınlarda daha sık görülen enfeksiyon hastalığı çoğunlukla bakterilerin neden olduğu idrar yaparken yanma, sık idrara çıkma, göbek altında ağrı ve ilerleyen dönemlerde idrarda kanama ile kendisini gösteren sosyal konforu bozan bir enfeksiyondur.
Karnın alt bölümünde (pelviste), bazen sırt bölgesinin alt kısımlarına yayılabilen ağrı; kasıklarda ve uyluk bölgelerinde de hissedilebilir. Ağrı, kadınlarda vaginal; erkeklerde ise peniste, testislerde, skrotumda ve perinede olabilir.
Mesane enfeksiyonunuz varsa, muhtemelen 3 ila 7 gün boyunca antibiyotik almanız gerekecektir. Böbrek enfeksiyonunuz varsa, muhtemelen daha uzun süre – belki 2 haftaya kadar antibiyotik kullanmanız gerekecektir. Böbrek enfeksiyonunuz varsa, hastanede tedavi edilmeniz de gerekebilir.
Özellikle maydanoz, karanfil, ebegümeci, civanperçemi, yaban mersini, ekinezya, karahindiba, güvey otu ve kekik sistit için etkili doğal bitkilerdir. Kaynattığınız suyun içine bu bitkilerden bir tutam atın ve 5 dakika demleyin. Sonrasında süzerek çayınızı içebilirsiniz. Günde en fazla 2 fincan içebilirsiniz.
Tedavi edilmeyen ve ilerleyen sistit vakaları mesane fonksiyonlarında bozulmaya sebep olabilmekte ve böbrekleri de etkileyebilmektedir. Sistit akıntı yapar mı? Sistit vakalarında, özellikle hastalık ilerlediğinde bulanık, koyu renkli ya da kötü kokulu akıntı oluşabilmektedir.
Alışılmadık yoğun beyaz bir akıntı Sık idrara çıkma ve idrar yaparken yanma. Vajina bölgesinde ağrı, kızarıklık, şişlik ya da döküntü Cinsel ilişki sırasında ağrı gibi belirtileri ile ortaya çıkar.
Adet dönemi içinde cinsel yola bulaşan hastalık, iltihap ve vajinal enfeksiyonlar bu bölgede yanmaya yol açabilirler. Aynı zamanda günlük ped, kimyasal temizleyici, bel soğukluğu gibi birçok hastalık da yanmaya neden olabilmektedir. Vajinada yanma adet döneminden hemen önce ve idrar sırasında daha fazla görülebilir.
Antibiyotik tedavisi: Rahim enfeksiyonu genellikle bakteriyel enfeksiyonlardan kaynaklanır, bu nedenle enfeksiyonu kontrol altına almak ve iyileşmeyi hızlandırmak için antibiyotik tedavisi uygulanır. Antibiyotikler, enfeksiyonun ciddiyetine ve tipine göre ağızdan veya enjeksiyon yoluyla verilebilir.
Sistitler antibiyotikler ile tedavi edilir. Tedaviye başlamadan önce idrar kültürü ve antibiyogram için örnek alınmalı, sonuçlar çıkıncaya kadar idrar yolları enfeksiyonlarında etkili antibiyotikler kullanılmalı, antibiyogram sonuçlarına göre gerekirse bu ilaçlar değiştirilmelidir.
Sistit Nedir? Sistit, idrar yolu enfeksiyonu etkisiyle oluşan bir mesane iltihabı şeklinde kendini gösterir. Özellikle kadınlarda yaygın olarak görülen sistit, bazı kişilerde oldukça ağrılı ve acılı semptomlara sebep olabilir.
Sistitin (İdrar Kesesi İltihabı) Tedavisi. Belirtileriniz azaltmak için evde uygulayabileceğiniz birkaç yöntem vardır; Karnınızın alt bölümüne ısı uygulayın.Bu bölgeye su torbası,ısıtıcı ped veya sıcak havlu koyarak ağrıların ve bu bölgedeki baskı hissinin azalmasını sağlayabilirsiniz. Bol bol sıvı tüketin.
Sistit tedavi edilmezse mesanedeki bu rahatsızlığın böbreklere ilerlemesi oldukça ağır bir hastalık tablosuna neden olabilir. Böbreklerin de etkilenmesi sonucu yukarıdaki belirtilere ek olarak bulantı kusma, böğür (yan) ağrısı ve üşüme titreme gibi belirtiler de meydana gelebilir.
Bunun dışında fluoroquinolonlar olarak bilinen bir antibiyotik grubu da yine ayaktan İYE tedavisinde son yıllarda çok kulllanılan ilaçlardır (Cipro, Ciproxin). Komplike olmayan, sık tekrarlamayan ve özellikle bayanlarda görülen sistit gibi enfeksiyonlarda kısa surely tedavi tercih edilir.
İdrar yaparken yanma idrar yolu enfeksiyonunun en sık belirtisidir. Alt idrar yolu enfeksiyonu genellikle E.Coli isimli bakterinin neden olduğu, idrar yolundan mesaneye kadar bakterinin yayılması ile ilgili enfeksiyondur.
Vajinal yanma sorunu ile karşı karşıya olan bir kişinin günlük duşunu aksatmaması, kokulu pedler veya tampon yerine normal pedleri tercih etmesi, vajinanın pH değerini değiştirebilecek krem, sabun, köpük, sprey, mendil gibi kimyasal ürünlerden uzak durması, iç çamaşırlarını her gün değiştirmesi, sentetik iç çamaşırları ...
olduktan en geç 2 hafta sonra sonlandırılmalıdır. Bundan sonra doktorunuz kortikosteroidsiz bir ilaç ile tedaviye devam edebilir. Bu, özellikle kasık ve genital bölgelerde kullanım için geçerlidir.
Doktorunuz söylemediği sürece, Fucidin H %2 + %1 Kremi açık yaralar üzerinde veya burun delikleri, kulaklar, dudaklar veya genital bölge gibi hassas bölgeler üzerinde kullanmamalısınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri