Böyle bir uyarı ile karşı karşıyaysanız, bu ibare web sitenin SSL sertifikasının eksik olduğu ve bir an önce bu sertifikanın edinilmesi gerektiği anlamına geliyor olabilir. Bu sertifikanın eksikliği web site kapsamındaki verilerin tehlikeye girebileceği anlamını taşır.
Web sitenizdeki 'güvenli değil' ibaresini düzeltmek için yapmanız gereken ilk şey bir SSL sertifikası satın almaktır. Hosting.com.tr gibi birçok satıcı bu sertifikaları sağlar. SSL sertifikası satın almak ve yüklemek, kullanıcılara web sitenizin güvenli olduğunu söylemenin yoludur.
HTTPS ise web sitesiyle kullanıcıları arasındaki bilgileri şifreleyerek çalışır. Böylece her iki tarafta korunma altına alınmış olur. Eğer bir kullanıcı ya da web site sahibi olarak bağlantı için “güvenli değil” uyarısı alınıyorsa, kullanılan protokolün güvenlik açığına müsait olduğu anlaşılmalıdır.
Güvenli Değil Hatası Chrome'da Ne Anlama Geliyor? Chrome'un bunu yapmaya başlamasının ana sebebi, web site sahiplerini daha güvenli HTTPS protokolünü kullanmaya teşvik etmek istemesidir. Bu ve çeşitli diğer teşvikler sonucunda son birkaç yıl içerisinde HTTPS adaptasyon oranında ciddi sıçrama yaşandı.
İlgili 15 soru bulundu
Güvenli değil hatası nasıl giderilir? Google Chrome'un güvenli değil uyarısını gidermek için bir SSL sertifikası satın almanız ve yüklemeniz gerekiyor. SSL sertifikaları web sitenizle ziyaretçileriniz arasında paylaşılan verilerin şifreler. Böylece üçüncü taraflar bu verilere ulaşamazlar.
Chrome bağlantınız güvenli değil hatasını çözmek oldukça kolay bir işlemdir. Bunun için öncelikle web siteniz için bir SSL sertifikası edinmeniz gerekir. Daha sonra da yükleme işlemini gerçekleştirerek, WordPress sitenizi varsayılan olarak HTTPS adresi üzerinden yüklenecek şekilde ayarlamanız gerekir.
Err_ssl_protocol_error hatası iPhone ve Android telefonda da karşınıza çıkabilir. Telefonda bu hatayla karşılaşıyorsanız, tarayıcınızın geçmişini temizleme, eklentileri devre dışı bırakma, tarih ve saati kontrol etme, DNS değiştirme, yazılım güncelleme gibi benzer işlemleri sorunu çözebilirsiniz.
VPN kullanımı:
Adından da anlaşılacağı gibi VPN (Sanal Proxy Ağı) yazılımları, IP adresinizi gizleyen bir perde görevi görüyor. Uzmanların dediğine göre güvenilir bir VPN hizmeti kullanmak hem bilgilerinizin gizli kalması adına hem de yasakli sitelere giriş için en güvenli yoldur.
Merhaba, Türkiye'de bildiğiniz gibi +18 siteler yasak ama VPN veya DNS kullanarak girebiliyorsunuz.
Günümüzde Wi-Fi ağları WPA, WEP ya da WPA2 olmak üzere farklı şekillerde şifrelenebilir. Bağlanılan Wi-Fi ağının WPA2 şifreleme türüne sahip olmaması durumunda kullanıcının ağa bağlandığı telefona, tablete ya da bilgisayara güvenli olmayan ağ uyarısı ya da zayıf güvenlik uyarısı gelir.
Uygulamadan çıkmadan Güvenli Bağlantıyı kapatmak veya açmak isterseniz, bunu uygulama arayüzünden yapabilirsiniz. Menü çubuğunda uygulama simgesine tıklayın ve Güvenli Bağlantı'yı Kapat öğesini seçin.
Bir Güvenli bağlantı kurulamadı hata sayfası hatanın açıklamasını ve Yeniden dene düğmesi içerir. Bu tip hatayı atlayıp geçmek için bir güvenlik istisnası tanıma seçeneği yoktur. Hata sayfası ayrıca şu bilgileri de içerecektir: Görmek istediğiniz sayfa gösterilemez çünkü alınan verinin güvenilirliği doğrulanamadı.
Secure Sockets Layer (SSL), internet bağlantıları için veri doğrulama ve şifrelemeden sorumlu teknolojidir. İnternet üzerinden iki sistem arasında (genellikle bir sunucu ve bir istemci arasında) gönderilen verileri şifreler, böylece özel kalır.
Güvenli Arama'yı yönetme
Kendi Google Hesabınız varsa kişisel hesabınız veya tarayıcınız için Güvenli Arama'yı yönetebilirsiniz. Android telefonunuzda veya tabletinizde Google uygulamasını açın. Güvenli Arama'ya dokunun. Filtre, Bulanıklık veya Kapalı'yı seçin.
Android telefonunuzda veya tabletinizde Google uygulamasını açın. Sağ üstte Profil resminiz veya adınızın baş harfi Ayarlar Uygunsuz sonuçları gizle'ye dokunun. Uygunsuz sonuç filtresi'ni açın veya kapatın.
Sitenin güvenlik durumunu, tarayıcının adres çubuğundan kontrol et. "Güvenli" bir web sitesinde, çoğu tarayıcıda web sitesinin adresinin solunda yeşil bir kilit simgesi gösterilir. Web sitesinin (kullanılan şifreleme türü gibi) detaylarını doğrulamak için kilit simgesine tıklayabilirsin.
Uyarı aldığınızda
Güvenlik uyarılarını size şu durumlarda göndeririz: Hesabınızda önemli bir işlem yapıldığı algılandığında. Örneğin birisi yeni bir cihazda oturum açtığında. Hesabınızda şüpheli bir etkinlik algılandığında.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri