Eğer akne problemin varsa, bu durumda sıcak suyla duş almaktan kaçınman gerekiyor. Sıcak su, bir yandan gözeneklerde sivilceye neden olan sebum isimli yağı temizlerken, diğer yandan daha fazla sebum üretimine neden oluyor. Bu nedenle derindeki sebum miktarını kontrol altına almak için soğuk duşu tercih etmelisin.
Cildinizi soğuk suyla yıkadığınız zaman daha çabuk yenilendiğini görerek, siyah nokta oluşumunun en aza indiğine şahit olacaksınız. Gece uyumadan önce cildinizi soğuk su ile yıkadığınızda cildinizde sivilcelerin oluşumunu engelleyeceksiniz.
Soğuk su cildin kendini yenilemesini hızlandırıp gözenekleri küçülterek siyah nokta oluşumunu azaltır. Gece yatmadan önce soğuk su ile yüz yıkamak, sivilcelerin oluşmasını engeller. Eğer kuru bir cilt tipiniz varsa soğuk su ile yüzünüzü yıkadıktan sonra mutlaka hafif bir nemlendirici uygulayın.
Yüz yıkamada yapılan en büyük yanlış, suyun sıcaklığının ayarlanmamasıdır. Soğuk su ve sıcak su kullanmak cildin yapısına zarar verebilirken, ılık su, cilde daha nazik davranarak herhangi bir tahrişe neden olmaz.
3 - Çok sıcak suyla yüzünüzü yıkamak
Sıcak suyla yüzünüzü yıkamak soğuk bir günde eve geldiğinizde veya duşta size iyi gelse de aslında cildiniz için hiç iyi birşey değil. Çünkü sıcak su damarların genişlemesine ve hassas dokununun zedelenmesine neden olur. Böylece cildiniz daha çabuk kurur.
İlgili 30 soru bulundu
Sivilceli cilt bakımı nasıl olmalıdır? Yüze özel sabunlar veya temizleyici jel solüsyonlarla günde iki defa yıkanmalıdır. Sivilceli cilt leke oluşumuna karşı çok hassastır bu nedenle yağsız güneş kremi kullanılmalıdır. Bu kremler ayrıca cildi nemlendirerek tahrişi önler.
Soğuk suyun gözenekleri küçülttüğüne dair bir inanış vardır. Ancak böyle bir durum söz konusu değildir. Bu nedenle yüz yıkamak için en ideali ılık su kullanılmasıdır. Yüz yıkama için alkol içermeyen, nazik ve aynı zamanda tahriş etmeyen bir temizleyici jel, bar ya da sindet kullanmalısınız.
Dermatologlar, yüzünüzü yıkamak için soğuk veya ılık suyun sıcak sudan daha iyi seçim olduğunu söylüyorlar. Aşırı sıcak sudan uzak durmanın bir başka nedeni, sıcaklığın doğal nemlendirici özelliğini ciltten uzaklaştırarak, cildi zamanla kuru ve iltihaplı hale getirmesi.
Yüz, günde en az 3 kere ve doğal sabunlar kullanılarak yıkanmalıdır. Fakat sabun ile yüz yıkama ciltteki gözenekleri arındırmak ve sivilce oluşumunu önlemek için yeterli olmamaktadır.
Sıcak suyun en önemli faydalarından biri de vücuttaki kan akışını hızlandırarak ağrıları azaltması. Sıcak su özellikle eklem ağrılarına çok iyi geliyor. Soğuk su, kalp krizine karşı koruyor. Özellikle sıcak yaz aylarında soğuk su içmek vücudu rahatlatıyor, sıcak çarpmasına da iyi geliyor.
Eğer akne problemin varsa, bu durumda sıcak suyla duş almaktan kaçınman gerekiyor. Sıcak su, bir yandan gözeneklerde sivilceye neden olan sebum isimli yağı temizlerken, diğer yandan daha fazla sebum üretimine neden oluyor. Bu nedenle derindeki sebum miktarını kontrol altına almak için soğuk duşu tercih etmelisin.
Yarım çay kaşığı karbonata birkaç damla limon suyu ilave edin ve karıştırın. Sivilcenin üzerine parmağınızla sürün. 20 dakika kadar bekledikten sonra yıkayın. Bu uygulamayı sivilcenin iltihabı kuruyana kadar her gün tekrarlayabilirsiniz.
Sıcak havalarda artan nem ve sıcaklıkla birlikte terleme artar. Artan terleme ( kaşıntı nedeni ile ) özellikle yağlı ciltlerde sivilce oluşumuna sebep olur.
Yeterli Miktarda Su İçmek Sivilce Oluşumunu Azaltabilir.
Sıcak kompres uygulamak, sivilcenin ağrısını hafifletir ve bunun yanında beyaz uç vermesini sağlar. Soğuk kompres ise, yine ağrıyı hafiflettiği gibi sivilce şişliğinin de inmesine yardımcı olacaktır.
Bol bol su içmek sivilceden kurtulmak için çok önemli bir faktördür. Meyve sularının, çorbalarının veya sodaların içerdiği sulardan bahsetmiyoruz, normal içme suyundan yeterli miktarda tüketmelisiniz. Su cildinizi nemli tutarak sivilceye neden olan kimyasalların temizlenmesine yardımcı olur.
Gül suyu, limon suyu, Hindistan cevizi yağı, karbonat, elma sirkesi ve yeşil çay tonikleri sivilceye iyi gelen doğal yöntemlerdir.
Sivilceli cildin temizliğinde dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Sivilceli cilt bakımında dikkat edilmesi gerekenler şunlardır: Yüz özel sabunlar ve temizleyici jel solüsyonlarla günde iki defa yıkanmalıdır. Yağsız güneş kremleri kullanılmalıdır.
Sivilceli cilt bakımı nasıl olmalıdır? Yüze özel sabunlar veya temizleyici jel solüsyonlarla günde iki defa yıkanmalıdır. Sivilceli cilt leke oluşumuna karşı çok hassastır bu nedenle yağsız güneş kremi kullanılmalıdır.
Yaz mevsiminde cildinizi soğuk suyla yıkayabilirsiniz, ancak kış aylarında sıcak-soğuk değişiminden dolayı ılık su cildinize daha yararlı olacaktır. Çünkü soğuk su hem cildinizi yeteri kadar temizlemez, hem de cildin kurumasına neden olarak soğuk hava koşullarına karşı cildin savunmasını azaltabilir.
1- Cildi Güzelleştirir:
Soğuk su ile alınan duş, kan dolaşımının anında hızlanmasına yardımcı olarak yüzün canlanmasını sağlar. Özellikle egzersizlerden sonra alınan soğuk duş, yüzdeki kırışıklıkların oluşmasını engeller. Soğuk duş, cilde doğal bir parlaklık ve canlılık kazandırır.
Soğuk su cilde taze ve canlı bir görünüm kazanır, derinin nemini korur ve gözenekleri sıkılaştırır. Soğuk su, saç derisindeki kan dolaşımını güçlendirir.
Yüzün duş öncesinde ya da sonrasında ılık su ile yıkaması öneriliyor. Aklınızda olsun Şayet “Duş sırasında yüzümü yıkamaktan vazgeçmem” diyenlerdenseniz, o halde yüzünüzü yıkarken suyun ısısını düşürmenizde fayda var.
Yüzünüzü Yıkayın
Pürüzsüz bir cilde sahip olmanın ilk kuralı yüz temizliğidir. Her gece yatmadan önce ve sabah kalktığınızda yüzünüzü cilt tipinize uygun bir ürün ile iyice yıkayın ve yumuşak bir havlu ile cildinizi kurulayın. Kullandığınız suyun sıcak olmamasına dikkat etmelisiniz.
Yüzün günde iki kereden fazla yani sık yıkanması yüz temizlemede en çok yapılan yanlışlardan biridir. Cildin yalnızca sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez yıkanması yeterlidir. Cildin fazla yıkanması durumunda cildin doğal nem dengesi bozulabilir, cilt kuruyabilir ve yıpranabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri