Gözenekler daha çok açılır ve cilt sivilce oluşumu için daha müsait hale gelir. Ayrıca güneş ışınlarının etkisiyle renk değiştiren akneler ilerleyen zamanlarda cilt lekeleri olarak karşınıza çıkabilmektedir. Bu nedenle sivilceli ciltler için güneş kremi kullanımı oldukça önemlidir.
Sivilce Üzerine Güneş Kremi Sürülür Mü? Sivilcenin üzerine güneş kremi sürülmesi önerilir. Akne güneşten gelen ışın ve ısıya maruz kaldığında daha da alevlendiği gibi cildi tahriş edebilir. Güneş kremi cilde doğrudan gelen zararlı ışınları ve ısıyı engeller.
Etkili foto koruma, akneye karşı en iyi çözümlerden biridir. Her gün güneş kremi kullanmak, güneşin akne eğilimli ciltler üzerindeki olumsuz etkilerini, özellikle de gözenekleri tıkayabilen aşırı sebum üretimini engeller.
Güneş ışığı sivilcelere iyi gelir. Güneş ışığı cildi kurutur ve bazı kişilerde sivilcelerde azalmaya neden olabilir. Ancak bazı durumlarda güneş ışığı, sivilceleri tetikler ve artırır.
Güneş korumasından tam performans almak için güneş kreminden önce yağlı cildine uygun nemlendirici uygulamalısın. Cildini nemlendirmeden güneş kremi uygulamak sivilceli cildine iyi gelmeyecek.
İlgili 32 soru bulundu
Gül suyu, limon suyu, Hindistan cevizi yağı, karbonat, elma sirkesi ve yeşil çay tonikleri sivilceye iyi gelen doğal yöntemlerdir.
Yarım çay kaşığı karbonata birkaç damla limon suyu ilave edin ve karıştırın. Sivilcenin üzerine parmağınızla sürün. 20 dakika kadar bekledikten sonra yıkayın. Bu uygulamayı sivilcenin iltihabı kuruyana kadar her gün tekrarlayabilirsiniz.
Sivilcelerin üzerine yumurta beyazını sürün ve 20 – 25 dakika kadar bunu yüzünüzde bekletin. Soğuk suyla durulayacağınız yumurta beyazı, sivilcelerden en hızlı şekilde kurtulma yöntemlerinden biridir.
Dermatoloji(Cildiye) Uzmanı Doç. Dr. Zennure Takcı, pandemi sürecinde online eğitim alan öğrencileri uyararak, "Akıllı telefon, tablet ve bilgisayar ekranları, cildin bakteriyel dengesini bozarak akne oluşumunu tetikliyor.
UVA ışınları hava bulutlu dahi olsa cildin alt tabakasına ulaşabilir. UVB ise cildin üst tabakasına etki edip cilt yanıklarına neden olabilir. Bu sebeple güneş kremi sadece güneş açtığında değil her zaman günlük olarak kullanılması gereken bir koruma aracıdır.
Öncelikle, yukarıda da bahsedildiği gibi güneş kreminin ciltten çıkarılması gerekir. Şayet cilt temizlenmez ise, örneğin, ciltte bekleyen güneş koruyucu yüz kremleri cildin daha fazla kir toplamasına, gözeneklerin dolmasına ve cilt sağlığının bozulmasına yol açabilir.
Sivilceli cilde uygun solüsyonlar, nemlendirici ve yüz yıkama jelleri burada aktif rol oynamaktadır. Günlük olarak güneş kremi kullanımı cildi dış etmenlerden koruyacaktır. Diğer yandan cilde (ph değerine uygun) sabah ve akşam olmak üzere yüz yıkama jelleri, sebum dengeleyen solüsyonlar faydalı olacaktır.
Kolaylıkla sürülen sebamed sun cream spf 50 faktör güneş kremi ciltte yağlı his ve beyaz görünüm bırakmıyor. Yağsız olması nedeniyle ciltte siyah nokta, akne ve komedon oluşturmuyor.
Sivilceli cildinize özel nemlendirici tercih ederken titiz davranmak önemlidir. Yağ bazlı olmayan nemlendiriciler tercih etmek sivilce sorunu yaşayan cildinizin fazla reaksiyon göstermesinin önüne geçer. Beraberinde cildinizin ihtiyacı olan nemi sunarak dengelenmesine de katkı sağlar.
Krem tedavisi
Tedavi amacıyla verilen kremler sadece sivilcelerin üzerine değil; tüm yüze sürülmelidir. Çoğu tedavi edici krem deride kuruluk ve tahriş yapar. Bu nedenle ilk uygulama günlerinde krem deride kısa bir süre tutulmalı ve giderek bu süre uzatılmalıdır.
Kör sivilce baş verene kadar günde üç defa ılık kompres uygulanmalıdır. Bazı durumlarda buz kompresi de yapılabilir. Kör sivilceler doğal yöntemlerle de kurutulabilir. Uzun süre geçmeyen kör sivilceler için mutlaka uzman bir doktora danışılmalıdır.
Kör sivilce için krem uygulaması yapmak iltihaplanmayı ve şişliği azaltabilir. Aynı zamanda sivilcenin ucunun çıkmasına yardımcı olarak iltihabı vücuttan dışarı atılmasını destekleyebilir. Sivilce kremleri genellikle salisilik asit, benzoil peroksit,kükürt, alfa hidroksi asit, retinoid gibi bileşenler içerir.
Retinoid içeren jel ya da kremler, sivilce kızarıklığının azaltılmasında etkili rol oynar. Yüz ya da burun sivilce kızarıklığı yaşanan bölgeye günde iki üç kez uygulanarak gözeneklerin açılması sağlanabilir. Topikal merhemler aynı zamanda sivilce iyileşme sürecini de kısaltabilir.
Sivilcenin tedavisi 1–2 hafta gibi kısa bir sürede bitmez; uzun süreli olacağı baştan kabul edilmelidir. Düzensiz olarak uygulanan sivilce tedavilerinin (özellikle ağızdan alınan ilaçların) hiçbir anlamı yoktur.
Sivilceler genellikle cildin fazla sebum, yani yağ üretmesi nedeniyle oluşur. Bunun dışında hormonal bozukluklar, aşırı yağlı yiyeceklerin tüketilmesi, stres, kullanılan bazı ilaçların yan etkileri ve yanlış cilt bakımı çenede sivilce oluşumuna sebep olabilir.
Kırmızı sivilce lekeleri genel olarak kendiliğinden geçmektedir.
İyileştikten sonra geride kalan sivilce izlerini cilt üzerinden temizlemek için sivilce izi kremi kullanabilirsiniz. İzleri geçirmek için cildi soyucu etkileri bulunan kremlerin her cilt tipine uygun çeşitleri vardır. Cilt tipinize uyan sivilce izi kremi ile akne izlerinden kolay bir şekilde kurtulabilirsiniz.
Yanaklarında sivilceler varsa, bunun nedenleri alerji, kir ve yağ kalıntıları, ölü cilt hücrelerinin birikmesi olabilir. Ciltteki fazla yağı kontrol etmek ve cildin yüzeyini ölü cilt hücrelerinden, sivilceye neden olabilecek diğer kirlerden arındırmaya yardımcı olmak için düzenli olarak cilt temizliği yapmak şart.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri