Cildinizi ovalamadan, sadece baskı uygulayarak havlu ile kurulayın. Vücut için de aynı şekilde, sabah akşam ılık su ile cildi fazla ovalamadan alınacak bir duş, cilt temizliğinde büyük rol oynayacaktır. Çay ağacı, salisilik asit ve benzoyl peroxide içeren duş jeli ve temizleyicileri tercih edin.
Sivilceli cilt bakımı nasıl olmalıdır? Yüze özel sabunlar veya temizleyici jel solüsyonlarla günde iki defa yıkanmalıdır. Sivilceli cilt leke oluşumuna karşı çok hassastır bu nedenle yağsız güneş kremi kullanılmalıdır.
Yüz, günde en az 3 kere ve doğal sabunlar kullanılarak yıkanmalıdır. Fakat sabun ile yüz yıkama ciltteki gözenekleri arındırmak ve sivilce oluşumunu önlemek için yeterli olmamaktadır.
Gül suyu, limon suyu, Hindistan cevizi yağı, karbonat, elma sirkesi ve yeşil çay tonikleri sivilceye iyi gelen doğal yöntemlerdir.
Cilt temizliği önemlidir ancak abartılmadan yapılmalıdır. Akneli cildin PH dengesi çok kolay bozulur. Bu açıdan sadece PH 5-5 temizleyicilerin ve tercihen alfa hidroksi asitli (AHA) ürünlerin kullanılması gerekir. Jel kıvamındaki temizleyiciler ciltten kolayca arındığı için daha güvenlidir.
İlgili 41 soru bulundu
Çünkü sivilce ve aknelerden kurtulmanın en temel kuralı cilt temizliğidir. Salisilik asit ya da çay ağacı içerikli ürünleri tercih etmelisiniz. Yüz için tonik kullanmak da fazla yağı temizleyerek cildin arınmasına yardımcı olur. Gün içinde de tonik ile fazla yağı temizleyebilirsiniz.
Yüzünüzü Düzenli Olarak Yıkayın
Yağlı cilt bakımı için atılacak ilk adım yüzü düzenli olarak günde 2 kez yıkamaktır. Cilt, hem gündüz hem de gece cilt bakımı rutininde, cilt için uygun bir temizleyici ve ılık su ile yüz yıkanmalıdır. Ancak bu aşamada sabunun cildi kurutmayacak özellikte olduğundan emin olunmalıdır.
Yarım çay kaşığı karbonata birkaç damla limon suyu ilave edin ve karıştırın. Sivilcenin üzerine parmağınızla sürün. 20 dakika kadar bekledikten sonra yıkayın. Bu uygulamayı sivilcenin iltihabı kuruyana kadar her gün tekrarlayabilirsiniz.
Ergenlik sivilceleri 4-6 yıl devam eder. Bazen 40'lı yaşlara kadar sürebilir. Tedaviye başlayan kişilerin bunun uzun süreceği konusunda bilgilendirilmeleri gerekir. Hafif aknelerde cildin aşırı yağını temizleyici ve bakteri üremesini engelleyici ürün kullanılması çoğu kez yeterlidir.
Soğuk su ve sıcak su kullanmak cildin yapısına zarar verebilirken, ılık su, cilde daha nazik davranarak herhangi bir tahrişe neden olmaz. Temizleyici sürmeden önce ılık su ile cildinizi ıslatmak, kullandığınız temizleyici ürünün ciltte kaymasını ve daha etkin bir temizleme yapılmasına katkı sağlayacaktır.
Kükürtlü sabun, sivilceleri kurutma özelliği sayesinde sivilce ve akne oluşumunun önündeki en önemli engellerden biridir. Ayrıca antiseptik ve antibakteriyel özellikler gösterir. Bu sayede, mikrop ve yağlanma gibi sorunları da yok eder.
Eğer akne problemin varsa, bu durumda sıcak suyla duş almaktan kaçınman gerekiyor. Sıcak su, bir yandan gözeneklerde sivilceye neden olan sebum isimli yağı temizlerken, diğer yandan daha fazla sebum üretimine neden oluyor. Bu nedenle derindeki sebum miktarını kontrol altına almak için soğuk duşu tercih etmelisin.
Genel olarak roaccutan adı ile bilinen isotretinoin tedavisi aknede “ altın standard” olarak kabul edilen bir tedavidir. Akne oluşumunda rol oynayan dört mekanizmada da etkili tek ilaç olduğundan diğer tedavilere üstündür.
Genellikle cildin yağ dengesin ve kan şekeri seviyesinin bozulmasından sivilce oluşumu olur. Sivilcelerin bir diğer kaynağı ise bakterilerdir. Su içmek sivilce oluşumuna neden olan durumları ortadan kaldırdığı için sivilcelere faydası vardır. Yeterince su içen bir kişide daha az sivilce çıktığı görülür.
Sivilce problemi yaşıyorsanız; ekmek başta olmak üzere beyaz un ile yapılan her türlü yiyecek, pirinç, şeker, şekerlemeler, asitli ve şekerli içecekler, bal, mısır şurubu, akçaağaç şurubu ve agave gibi tatlandırıcılardan uzak durmalısınız.
Sıcak kompres uygulamak, sivilcenin ağrısını hafifletir ve bunun yanında beyaz uç vermesini sağlar. Soğuk kompres ise, yine ağrıyı hafiflettiği gibi sivilce şişliğinin de inmesine yardımcı olacaktır.
Özetle; Omega-3 yağ asitleri, probiyotikler, yeşil çay, meyve ve sebzeler açısından zengin bir diyet; sivilce oluşumuna karşı koruyucu olabilir. A, D ve E vitaminleri ve çinko da aknenin önlenmesine yardımcı olabilir.
Siyah nokta bandı olarak adlandırılan ufak bantlar sivilceyi kurutmak için iyi bir çözüm olabilirler. Gece yatmadan önce bantları sivilcenin olduğu bölgeye yapıştırmalısınız. Sabah kalktığınızda sivilce kurumuş olacaktır. Siyah nokta bandı sivilcedeki yağı, kiri ve irini emer.
Çay ağacı yağı, aloe vera jeli, elma sirkesi, limon suyu, bal maskesi, papatya çayı ve cilt bakım yağları ile sivilce lekelerinizi tedavi edebilirsiniz. Aloe vera jeli; cildinizi yatıştırır ve sivilce lekelerinin görünümünü hafifletir. Saf şekilde veya bu jeli içeren ürünleri kullanabilirsiniz.
Düzenli cilt temizliği: Sabahları ve akşamları, nazik bir temizleyici ile yüzünüzü temizleyin. Bu, ciltteki yağı ve kirleri temizler, sivilcelerin oluşumunu önler. Kuru havlu ile yüzünüzü silin: Yüzünüzü temizledikten sonra, kuru bir havlu ile nazikçe kurulayın. Bu, ciltteki yağ üretimini azaltmaya yardımcı olabilir.
Yüzünüzü Yıkayın
Daha sonra bir parça pamuğun üzerine yine cilt tipinize uygun bir temizleme sütü alın ve gözenekleri açarak kalan kir, makyaj artıklarını temizleyin. Pamuğu cildinize yumuşak ve dairesel masaj hareketleriyle uygulayarak cilt hücrelerinizin de canlanmasına yardımcı olabilirsiniz.
Bu nedenle cildi günde iki kez yıkamak yeterli olacaktır. Cilt, gün boyunca yağ ve sebum ürettiğinden hem gündüz hem de gece temizliğe ihtiyaç duyar. Yağlı cilt, özellikleri gereği yağlı ciltler için üretilmiş ürünler ile yıkanmalıdır. Hem gündüz hem de gece rutini oluşturulmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri