Vajina, kendine has bir flora ve pH dengesine sahip. Kendi temizliğini kendisi gerçekleştiren vajina çeşitli salgılara sahip ve daha önce duymayanlar şaşırabilir kendisi asidik bir bölge. Bu nedenle de çoğu zaman koyu renkli iç çamaşırlarında renk değişikliğine sebep olabiliyor.
Vajinal akıntı, servikal mukusun artması nedeniyle yumurtlama ve hamilelik sırasında artar. Bu akıntı havayla temas ettiğinde oksidasyon nedeniyle iç çamaşırınızı hafif sarı bir renge boyayabilir, rengini kaybetmesine sebep olabilir veya zamanla bu kısmı inceltebilir.
Ter kalıntıları kurumaya bırakıldıysa ve uzun süre yıkanmazsa ya da antiperspirant veya deodorant ürünü biriktiyse ter lekeleri oluşabilir. Zamanla, üründeki alüminyum ve terinizdeki tuz, sarı bir ter leke oluşturur ve bunun normal yıkamayla giderilmesi zorlaşır.
Renkli iç çamaşırı giymek
Eğer hassas bir cildiniz varsa ve tekrarlayan vajinal enfeksiyonlara yatkınsanız, çamaşırlarda kullanılan kumaş boyası vajinanızın çevresindeki hassas cildi tahriş edebilir. Bu nedenle renksiz iç çamaşırları giymeye özen göstermek gerekiyor.
Ekrin terleme ile terde tartarizinin atılması özellikle iç çamaşırlarda sarı renklenemeye neden olmaktadır.
İlgili 35 soru bulundu
Saf sirke-su karışımı hazırlıyor, sararmış çamaşırları bir gece bu suyun içinde bekletip, ertesi gün normal şekilde yıkıyoruz. (12 ölçek su+1 ölçek sirke) Aynı işlemi, suyu kaynatıp, leğen içindeki grileşmiş çamaşırın üzerine döküp bir gece bekleterek de yapabiliriz. Karbonat da bir diğer doğal temizlik kahramanı.
Sağlığınız ve hijyen sağlamanız için pamuklu iç çamaşırları da dahil kullandığınız tüm iç çamaşırı çeşitlerini günde bir kez ya da iki günde bir kez değiştirmelisiniz. Kadınların regl dönemlerinde yoğunluğa bağlı olarak külotlarını günde birkaç kez değiştirilmesi önerilir.
Uzmanlar uyarıyor, uyurken iç çamaşırınızı çıkarın!
Uzmanlara göre aslında iç çamaşırıyla uyumak hiç de sağlıklı değil. Özellikle de vajinanız hassas ise… Michigan Eyalet Üniversitesinden Nancy Herta iç çamaşırı uyuma ile ilgili yaptığı açıklama ise şöyle: “Uyurken, ter ve havasızlık yüzünden vajinanız nemleniyor.
Külot ve şort gibi iç çamaşırları, kumaş türüne göre 40-90 derece aralığında yıkanır.
Erkekleri en çok heyecana sürükleyen iç çamaşırı modellerinin en başında transparan ve şeffaf iç çamaşırları gelmekte. Nedenleri arasında transparan iç çamaşırlarının heyecan verici bölgeleri tam olarak vurgulaması sebep gösterilmekte.
Çamaşırlarınızı sirkeli suda yaklaşık yarım saat bekletin. Bir yemek kaşığı oksijenli su ile bir yemek kaşığı tuzu ve yarım bardak karbonatı karıştırın. Sirkeli suda beklemiş çamaşırların üzerindeki lekelere bu karışımı uygulayın. Ardından çamaşır makinesinde yıkayın.
Uzmanlar, kadınların iç çamaşırlarını altı aydan sonra en geç 1 yıl içinde çöpe atmaları gerektiğini söylüyor. Doktor Nadeem Abbas bakterilerin yıkanmış külotlarda bile üreyebileceğini ve bu nedenle eski çamaşırların hepsinin atılıp, yenileriyle değiştirilmesini tavsiye ediyor.
Genital Bölgede Koku
Laktobasillerin yaptığı şeker parçalama işlemi nedeniyle ortaya çıkan laktik asidin kokusuna da genital koku denir. Bu asidin PH değerine, vajinal asidik değer denir ve normali 4 olarak kabul edilir. PH değeri, genital bölgedeki laktobasiller ile ilgilidir.
4- Sarı Akıntı: Genellikle bir enfeksiyon belirtisidir. Sarı renkte vajinal akıntı kötü kokulu ise ve akıntının yanı sıra kaşıntı ve ağrı hissi duyuluyorsa doktora başvurulması ve gerekli tedavi yöntemlerinin uygulanması gerekmektedir. Sarı renkte vajinal akıntının nedeni cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar da olabilir.
Özellikle masa başı işte çalışan, hareketli iş temposu bulunan, gün içerisinde koşturan veya spor aktivitesi yapan kadınlar genital bölge sağlığı için çamaşırlarını mutlaka günde en az bir kez değiştirmelidir. Genital bölgenin nemli kalması kadınları birçok hastalığa karşı korumasız bırakmaktadır.
Renkli iç giyim ürünleri sizi yanıltmasın.
İç çamaşırı seçimi yaparken içerisinde kanserojen ve azo boyar madde bulunmayan, doğal boyalarla renklendirilmiş çamaşırları seçmeye özen gösterin. Özellikle hassas bir cildiniz varsa uzmanlar renksiz iç çamaşırları giymenizi tavsiye ediyor.
Aynı zamanda siyahlara uygun olan deterjanları seçmek gerekir. Siyahların yıkanması sırasında yumuşatıcı kullanmanız tavsiye edilmez. Çünkü yumuşatıcılar siyah üzerinde beyaz lekeler bırakabilir.
Ancak iç çamaşırların hijyenik bir şekilde temizlenmesi için yüksek derecede yıkanmaları gerekir. 90° bunun için yeterli ve ideal olan derecedir.
İç çamaşırını doğru şekilde yıkamak için etiketteki talimatlara göre hareket edilmelidir. Hassas yapıdaki kumaşlardan üretilen iç çamaşırları “hassas” programda, günlük kullanıma uygun olan iç çamaşırları ise “iç giyim” programında yıkanmalıdır.
Jinekolog Donnica Moore'a göre aralıksız iç çamaşırı giymek vücut için sağlıklı değil. Vücudunuzun her bölgesi gibi özel bölgenizin de hava almaya ihtiyacı var. Aksi halde ısı ve nem yoğunluğundan mantar ya da enfeksiyon gibi sorunlara açık hale gelebilirsiniz.
Voleybolcular eteklerin içine ise şort külot giyiyorlar. FIVB'nin kurallarına göre; eteklerin şort külotlardan en fazla 10 santim uzun olması gerekiyor. Yeni giysiler, streç pamuk kumaştan yapılıyorlar.
Türkiye'de birçok kişi hayatlarındaki kadınlara kırmızı iç çamaşırı alma geleneğine katılır. Kırmızı, birçok kültürde yaygın olarak iyi şansın rengi olarak kabul edilir, bu nedenle yeni ve şanslı bir yılı karşılamak için kırmızı iç çamaşırı giyilir.
Özellikle dar pantolon ve taytlar giyildiğinde ortaya çıkabilecek sorunları engelleyen bu küçük cep, ekstra kumaş parçası sayesinde cildinizin nefes almasını sağlayarak genital bölgede oluşabilecek sorunların önüne geçiyor.
Uygun hijyen ve sağlık için iç çamaşırlarınızı günde en az bir kez değiştirmelisiniz. İç çamaşırı değiştirmek için en iyi zaman sabah uyandıktan sonradır. Genel fikir birliği, bakteri üremesini ve olası enfeksiyonu önlemek için iç çamaşırınızı günde en az bir kez değiştirmeniz gerektiğidir.
Vajinanızda bir akıntı olması sağlıklıdır, tıpkı ağzınızdaki salya gibi, bu yüzden iç çamaşırınızın bu sıvıları hafifçe emmesi gerekiyor. ' Bu yüzden ısıyı hapseden ve nemi içerde tutan fazla sentetik naylon kumaşlar yerine, nefes alan pamuklu külotlar tercih etmelisiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri