NASIL UYGULANIR? Limon suyu ve yumurta beyazını iyice çırpın. Bir miktar kağıt havlu koparın ve karışımın içine sokun ve kurumadan hemen siyah noktalarınızın olduğu bölgeye yapıştırın. 25-30 dakika sonra havlu kağıdı yavaşça kaldırdığınızda siyah noktaların bantta olduğunu fark edeceksiniz.
Tek yapman gereken cildini temizledikten sonra, siyah noktalarının yoğun olduğu bölgeyi hafifçe ıslatarak bandı yapıştırmak. 10-15 dakika bandın iyice kurumasını bekledikten sonra çıkararak siyah noktalardan kurtulabilirsin.
Yarım limonu cam veya seramik kaseye sıkın. Pamuk parçasını limon suyuna batırın ve siyah noktalara uygulayın. Soğuk suyla durulamadan önce en az 10 dakika kurumasını bekleyin veya bir gecelik işlem olarak açık bırakın ve sabah yüzünüzü durulayın. Limon suyu tedavisi günde bir kez kullanılmalıdır.
Limon ve Karbonat Maskesi
1 yemek kaşığı karbonat ya da tuzun içine yarım limonu sıkıp suyunu ekleyin. Karışım macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Siyah noktaların yoğun olduğu bölgelere karışımı ovalayarak sürün. 15-20 dakika bekleyip soğuk su ile yıkayın.
Eczanelerden reçetesiz olarak da satın alabileceğiniz dermokozmetik krem, maske ve jeller, siyah nokta tedavisinde etkili çözümler sunmaktadır. Doğrudan cildinize uygulayabileceğiniz bu ürünlerin içeriğinde, benzoil peroksit, resorsinol ve salisilik asit gibi maddeler bulunur.
İlgili 33 soru bulundu
Özellikle salisilik asit, gözeneklere girerek biriken yağı çözer. Retinol içeren serum siyah noktalara karşı iyi gelebilir. Evde siyah nokta temizleme ürünü olarak siyah nokta peeling veya siyah nokta temizleme maskesi yapabilirsiniz.
Diş macunu maskesinin cildi temizlediği ve sivilcelere iyi geldiği bilinmektedir. Ayrıca siyah noktaların yok olması içinde ideal bir maske çeşididir. Bunun yanında cilde temiz bir görünüm kazandırması açısından da son derece yararlıdır.
Diş macununu siyah noktaların olduğu bölgelere elinizle iyice yayarak sürünüz. Ardından diş macununu sürdükten sonra kurumasını bekleyin. Diş macunu kuruduktan sonra cildinizi ılık bir su ile yıkayabilirsiniz.
Burunda dahil olmak üzere siyah noktalardan kurtulmak için en etkili yöntemlerden biri buhar banyosu uygulamaktır. Buhar banyosu gözenekleri açtığından dolayı siyah noktalar kolay bir şekilde temizlenir. Buhar banyosunun ardından siyah noktaları çıkarmak için siyah nokta temizleme aleti kullanabilirsiniz.
LİMON SUYU Siyah noktalar açık ve tıkanmış gözeneklerin havayla teması ile oluştuğu için bu noktaları "küçültmek" biraz işinizi kolaylaştırabilir. Limon suyunun sıkılaştırıcı özelliği bu iş için biçilmiş kaftan gibi gözükse de geçici olarak cildi beyazlatıp güneşe karşı hassasiyet yaratabilir.
Siyah noktalara karbonatın ölü hücreleri temizleyen doğal bir peeling malzemesi olma özelliği sayesinde müdahale etmek için karbonatın içerisine birkaç damla limon suyu ilave edin. Siyah noktaların olduğu bölgeye karbonat ile hafifçe masaj yapın. Beş dakika kadar bekletin ve ılık su ile durulayın.
Daha yapışkan ve daha az sıvı olması nedeniyle siyah nokta sıkmak zordur. Siyah noktanın her iki tarafına baskı uygulayarak sıkılabilir. Hatta bunu sıcak bir duş sonrası siyah noktanın çıkmasını kolaylaştırır. Ancak siyah nokta temizlemeyi kendiniz sıkarak yapmanız tavsiye edilmez.
Deniz tuzunu gözenekleri derinlemesine temizlemek, siyah nokta oluşumuna engel olmak, akne ve bakterileri önlemek için de kullanabilirsiniz. Küçük bir sprey şişesine ılık su ve dört tatlı kaşığı deniz tuzu koyun. Tuz eriyinceye kadar karıştırın ve temiz cildinize, gözlerinizi koruyarak günde iki kez uygulayın.
Mağaza veya A101 KAPIDA'dan satın alabilirsiniz.
Bim burun bandı, burun tıkanıklığını hafifletmeye yardımcı olan ve Bim mağazalarında satılan bir medikal üründür.
Siyah nokta bantlarının üzerinde yer alan şeffaf ya da beyaz kısımlar, tek yönlü olarak çıkartılmalıdır. Ardından sıcak su ile nemlendirilmiş olan bölgenin üzerine şekil açısından uygun olan bantın yapıştırılması gerekir. Yaklaşık 10 ila 15 dakika arasında bekledikten sonra siyah nokta bandını yavaşça çekebilirsiniz.
Benzamycin. Benzamycin, siyah noktalar için krem eczane satışı olan bir krem. Ancak dikkatli kullanılması gereken, alerjik bünyelerde soruna yol açabilecek bir ürün olduğu için kesinlikle doktor tavsiyesiyle alınmalı.
Burundaki Gözenekleri Kapatan Ürünler
Burundaki siyah nokta gözenekleri nasıl kapatılır sorusunun yanıtını en basit haliyle verecek olursak, yıkama, peeling, maske vb. ürünlerle siyah noktalardan arındırılan ciltte doğru tonik ve nemlendirici kullanımıdır.
Siyah noktaların kendiliğinden geçmesi mümkün değildir.
Siyah noktalar oldukça esnek ve çıkarılması zor yapılara sahip olabilir. Onlardan kurtulmaya çalışırken, daha fazla ortaya çıkmalarına sebep olabilirsiniz. Siyah noktalarınızı sıkmak, cilt tahrişine neden olurken potansiyel olarak lekenin içine daha fazla bakteri girmesine sebep olabilir.
Tüketilen gıdalar, kirli havaya maruz kalmak ya da kullanılan makyaj ve bakım ürünleri gözenekleri tıkayabilir. Tıkanan gözeneklerdeki kir, havayla temas ettiğinde oksitlenir ve siyaha döner. Bu da siyah nokta oluşumuna neden olur. Siyah nokta, boyun, omuzlar, sırt ve vücudun farklı bölgelerinde görülebilir.
Siyah nokta temizleme işlemi için öncelikle buhar yardımıyla gözeneklerin genişletilmesi gerekir. Böylelikle siyah noktalar cildi zorlamadan kolaylıkla çıkarılabilir. Cilt bakımı uzmanları tarafından bu işlem profesyonel bir şekilde yapılabilir.
Kabartma tozu, cildi ölü derilerden arındırmaya yardımcı olur. Ayrıca gözeneklerin derinlerine yerleşerek kirleri temizleme özelliğine sahiptir. Cildin daha az yağ üretmesine, sonuç olarak da daha az siyah nokta üretimine destek olur.
Sivrisineklerin ısırdığı bölgeyi sürekli olarak kaşıyıp yara haline getirmektense diş macunu ile küçük ama etkili bir önlem alabilirsiniz. Kaşıntıdan şikâyet ettiğiniz bölge üzerine bir miktar diş macunu sürerek kaşıntıyı yatıştırabilir, rahatlayabilirsiniz.
Çoğu diş macununun formülünde triklosan adlı bir kimyasal bulunmaktadır ve bu kimyasal sivilceye (akneye) neden olan ve kötüleştiren bakterileri öldürmeye yaramaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri