Kot Pantolonu Çamaşır Makinesinde Yıkamak İçin Makinenin yıkama programı ne kadar soğuk ve kısa olursa kotlar için o kadar iyidir. Denim pantolon üzerindeki yıkama talimatını dikkate alarak işlem yapın. 30 derece ve hassas program genellikle kotlar için idealdir.
Siyah pantolon hangi programda yıkanır merak ediyorsanız, çamaşır makinesi programını ne kadar güçlü ayarlarsanız, pantolonunuz da yıkama esnasında o kadar fazla yıpranacak ve renk kaybedecektir. Bu yüzden siyah pantolon rengi atmaması için en hassas programda yıkanmalı. Elde yıkamak da oldukça yardımcı olacaktır.
Kot pantolonlar 30 derecede hassas, sentetik ve narin programları ile yıkanmalıdır. Toz deterjana nazaran sıvı deterjanlar renk koruma açısından daha iyi olduğu için, kot pantolonlar yıkanırken sıvı deterjan kullanmak daha iyidir. Makinede kot pantolonlar yıkanırken devir ayarı 800'de olmalıdır.
Beyaz çamaşırlar ile renk geçirmemesi için ayrı yıkanmaması gereken siyahlar; çamaşır makinesinin ''sentetik'' programında, 40 derecede yıkanmalıdır. Ayrıca aşırı derecede kirli olmayan siyah çamaşırlar için sentetik program yerine hızlı program da tercih edilebilmektedir.
Geleneksel olarak denim, dimi dokuma pamuklu kumaştan yapılır. Pamuk lifleri hasat edilir ve iplik haline getirilir, ardından iplikler boyanır. Kot pantolonlar genellikle çivit renginde boyanır, bu da onları kot için klasik mavi renk yapar.
İlgili 20 soru bulundu
Siyah kotlarınızı ilk kez yıkamadan önce soğuk su ve tuz ile hazırlayacağınız karışımın içerisine pantolonunuzu basarak bir gece bekletmeniz gerekir. Ardından kotunuzu yıkayarak sonraki yıkamalarda oluşabilecek solmaları en aza indirebilirsiniz.
Günlük hayatta çamaşır sepeti içerisine pek çok sentetik kıyafet atılır. Bu programda yıkayabilmek için bu giysilerin arasından sentetik olanlar seçilmelidir. Polyester, asetat, akrilik, viskoz, vinil ve lateks gibi kumaşlara sahip çamaşırlar da sentetik grubundadır.
Kot Pantolonu Çamaşır Makinesinde Yıkamak İçin
30 derece ve hassas program genellikle kotlar için idealdir.
Sık kullanılan: Pamuklular
Bu mod hassas olmayan pamuk ve keten gibi kumaşlardan üretilmiş çamaşırların yıkanması için kullanılmaktadır. Pamuklu yıkama programında yüksek sıcaklıklara çıkabilen çamaşır makinesi, çamaşırlarınızı kapsamlı bir şekilde temizleyecektir.
Sentetik ürünlerinizi “Sentetikler” programında yıkayabilirsiniz.
Koyu Renkliler / Kot
Bu program, düşük sıcaklıkta bile özel tambur hareketi sayesinde yıkama konusunda yüksek performans sağlar. Koyu renkliler için sıvı deterjan veya yün şampuanı kullanılması önerilir. Yün vb. içeren narin çamaşırlarınızı bu programda yıkamayın.
Renkli çamaşırlar için çamaşır makinesinde program ayarlaması yapılırken çamaşırların ne denli renk yoğunluğuna sahip olduğuna dikkat edilmelidir. Koyu rengin yoğun olduğu çamaşırlar için 30 derece ideal iken daha açık renk çamaşırlar için 30-40 derece program seçimi yapılabilir.
Örneğin beyaz kıyafetler sıcak su ve ağır deterjanlarla yıkanabilirken siyah ve diğer koyu renkler soğuk suda ve renk koruyucu deterjanlarla yıkanmalıdır. Ayrıca iki renkli kıyafet yıkama esnasında ters çevrilmesi de önemlidir.
Kumaş pantolonların yıkama sıcaklığı, kumaşın özelliğine ve dayanıklılığına göre belirlenir. Genel olarak kumaş pantolonların yıkama sıcaklığı 30 ila 40 derece arasındadır. Saf yünden imal edilmiş kumaş pantolonların yıkama sıcaklığı ise 60 derecedir.
İlk olarak pantolonunuzu ters çevirerek yıkamak, rengin solmasını önleyebilir. Ayrıca pantolonunuzu düşük sıcaklıkta yıkamak ve çamaşır suyu veya ağartıcı gibi çamaşır yan ürün ve benzerlerini kullanmamak da renk solmasını engelleyebilir.
Siyah Giysilerin Renk Atmaması için Püf Noktaları
Siyahları çok sık aralıklarla yıkamamaya özen gösterin. Yıkama talimatına göre mümkün olan en soğuk derecede yıkayın. Omo Siyahlar Sıvı Deterjan tercih ederseniz, siyahlarınızı korurken etkili bir temizlik de sağlamış olursunuz.
Sentetik çamaşırlar arasında naylon çoraplar, spor giyim ürünleri, korseler, su geçirmez yağmurluklar, montlar sayılabilir. Rayon (viskoz), liyosel (tencel), azlon, asetat, akrilik, polyester, lateks, polipropilen, karbon fiber, spandex, vinil, naylon gibi birçok dokuma sentetiktir.
Pamuklu kumaşlar teri dışarı atamadığı için vücutta üşüme hissi yaratıyor ve çoğunlukla aktiviteler sonrası hastalanma ihtimaliniz artıyor. Sentetik spor kıyafetleri ise hafif, esnek ve nefes alabilen yapılarıyla size maksimum hareket özgürlüğü sağladığı gibi terinizi vücutta tutmayarak dışarı atıyor.
Pamuklular. Çamaşır makinelerinde en sık kullanılan program, pamuklu programı oluyor. Bu yıkama programı, hassas olmayan ve çamaşırlarda en çok bulunan kumaş türlerinden pamuklu giysiler için kullanılıyor. Pamuklu programda çamaşırlar yüksek derecelerde yıkanarak detaylı ve hijyenik bir şekilde temizleniyor.
Koyu renkli kıyafetlerimizi terslerini çevirerek makineye atın. Böylece renkleri solmayacak ve yıpranmayacaklardır. Daha sonra deterjan gözüne deterjanı, yumuşatıcı gözüne de yumuşatıcıyı ekleyin. Ardından makineyi 40 dereceye ayarlayın.
40 derecenin üzerinde gerçekleşen yıkamalarda kıyafetlerinizde çekmeler olur. Hatta yüksek ısıda yıkama kadar yüksek ısıda kurutma yapmak da kıyafetlerinizin çekmesine sebep olur. Bu yüzden 30 derecede yıkadığınız kıyafetlerinizi 90 derecede kurutursanız yine kıyafetlerinizde çekme yaşanır.
Jean pantolonlarınızı özellikle yaz ayları boyunca 1-2 kullanımdan sonra hızlıca yıkamak isteyebilirsiniz, ancak ortalama olarak yaklaşık 5-10 kez giydikten sonra yıkamanız tavsiye edilmektedir.
Kumaş olarak ise viskoz, asetat, akrilik, karbon fiber, polyester, naylon ve vinil sentetik kumaşlar arasında olan kumaş türleridir. Bu kumaşlardan olan kıyafetler de hassas ürünler oldukları için bunların çamaşır makinesinde yıkanırken sentetik programda yıkanması gerekir.
Sentetik kumaşlar, genellikle polyester, naylon, spandex ve akrilik gibi sentetik liflerden oluşur. Bu kumaşlar, oldukça dayanıklı, hafif ve kolayca şekil alabilir olmasıyla bilinir. Bu yazımızda sentetik kıyafetlerin türleri, bakımı ve diğer kumaşlardan farkları hakkında merak edilen detaylara yer verdik.
Renkliler eğer pamuklu ise en az 30 en çok 40 derecede yıkanmalıdır. Yün ve ipek kumaşlı renkliler en fazla 30 derecede yıkanmalıdır. Çok kirli renkliler için ortalama olarak 60-90 dakika arası yıkama süresi yeterlidir. Az kirli renkliler için ise 30-60 dakika arası yıkama süresi yeterlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri