Tam bir şifa deposu olan siyah sarımsağın tadı ise tam bir merak konusu. Beyaz sarımsaktan farklı olarak erik kurusunu andıran bir tada sahip. Doğal bir antibiyotik olan siyah sarımsak makarnalar, pizzalar ve salatalarda kullanılabilir, et yemeklerinin yanına püre şeklinde sos olarak kullanılabilir.
MAkarnalarda, köfte harcının içinde, kahvaltıda kızarmış ekmeğin üzerine, domates ve pizza soslarında siyah sarımsak eşsiz bir aroma katar ve yemeklerinizde fark yaratır. Kuşkonmazları sert kısımlarından ayırın ve zeytinyağda çevirerek kavurun. Arada kapağını kapatarak yumuşamasını sağlayın.
Siyah sarımsak en fazla 3 diş olacak şekilde sabahları aç karna çiğ olarak tüketilebilir. Kahvaltıda kızarmış ekmekle birlikte tüketilebilir. Tüketilmeden önce mutlaka 60 günlük fermente süresini tamamlaması gerekir. Et ve tavuk yemeklerinde, çorbalarda ve sosların içerisinde kullanılabilir.
Siyah sarımsak normal sarımsaktan 2 kat daha fazla antioksidan içerir. Bu sayede kronik hastalıklar, dolaşım sistemi hastalıkları, romatoid arterit ve Alzheimer'a karşı oldukça etkilidir. Damar sertliğine karşı tedavi edicidir. Kalp ve damar sağlığını korur.
Doktorlar beyaz sarımsak tüketemeyen hastalarına veya danışanlarına siyah sarımsağı önermektedir. Siyah sarımsağı yemeklerde tariflere uygun şekliyle kullanabilirsiniz. Diş halinde tüketim için tavsiye edilen miktar günde 4 ile 8 diş arasındadır.
İlgili 38 soru bulundu
Kan dolaşımını hızlandırması sayesinde düzenli olarak sarımsak tüketen erkeklerde cinsel organlara ulaşan kan miktarı artar ve cinsel güç arttırılır. Buna ek olarak sperm sayısı ve kalitesi de arttırıldığından bebek planlayan çiftlerin düzenli olarak sarımsak tüketmesi önerilmektedir.
Tam bir şifa deposu olan siyah sarımsağın tadı ise tam bir merak konusu. Beyaz sarımsaktan farklı olarak erik kurusunu andıran bir tada sahip. Doğal bir antibiyotik olan siyah sarımsak makarnalar, pizzalar ve salatalarda kullanılabilir, et yemeklerinin yanına püre şeklinde sos olarak kullanılabilir.
Siyah sarımsak, beyaz sarımsak gibi tüketilir ve kullanılır.
Genellikle yemeklere ve salatalara ilave edilir. Bazı kişiler aç karna yutmayı tercih edebilir. Eğer günde en fazla 3 adet siyah sarımsağın yutulması tavsiye edilir.
Siyah sarımsak ile normal sarımsak arasındaki en büyük fark siyah sarımsağın daha güçlü besin öğelerine sahip ve kokusuz olmasıdır. Normal sarımsağa göre daha güçlü antioksidan özellik gösteren siyah sarımsağın düzenli kullanımı günlük enerjiyi, bağışıklık sistemini ve vücuttan toksik madde atılımını destekler.
Siyah sarımsak güneş görmeyen bir yerde , oda sıcaklığında saklanabilir. Ambalajını açmış olsanız da tekrar sıkı bir şekilde kapatıp uzun süre saklayabilirsiniz.
Beyaz sarımsak kadar keskin bir kokusu olmayan, mide yakmayan ve faydalı bir alternatif olan siyah sarımsak son dönemde en çok konuşulan besinler arasında.
Kilosu 25 lira olan Kastamonu'nun dünyaca ünlü coğrafi işaret tescilli ürünü Taşköprü sarımsağının fiyatı, siyaha dönüşünce uçuyor. Kilosu 2 bin euroya yurt dışına satılıyor.
Nutrition & Food Science dergisinde yayınlanan bir araştırma, siyah sarımsağın iç yağlanmayı azalttığını ve göbek eritmeye yardımcı olduğunu ortaya çıkardı.
Siyah sarımsağın içinde kalsiyumdan fosfora birçok mineral ve yine vücudumuzun ihtiyacı olan B1 ve C vitaminleri başta olmak üzere birçok vitamin de bulunuyor. Doğru şekilde tüketildiğinde bu vitamin ve minerallerin de etkisiyle siyah sarımsak, antiseptik ve antienflamatuar özellikler gösteriyor.
Kastamonu Taşköprü'de bulunan siyah sarımsak, Çin ve Kore'de 'uzun yaşam kaynağı' olarak nitelendiriliyor. Vitamin ve mineral bakımından zengin olan siyah sarımsak, beyaz sarımsağın kurutulmasıyla elde edilir. Şeker oranı da diğer sarımsağa göre daha yüksektir.
Dünyanın en iyi sarımsaklarından biri olabilmesi için ihtiyacı olan sıcaklık, nem, yağmur, ru¨zgar ve toprak birleşiminin dünyanın en kaliteli ve besin içeriği en zengin sarımsağının üretildiği Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde yetiştirilen Siyah Sarımsak, 45 ila 60 gün boyunca belirli nem ve ısı altında tutularak ...
(Siyah) Kara sarımsak yağı saç çıkarır mı? Bu akıllarda kara sarımsak yağı saç çıkarır mı sorusunu oluşturmaktadır. Siyah sarımsak yağını düzenli şekilde kullandığınızda saç diplerini beslemiş olursunuz. Saçların ihtiyaç duyduğu nemi ve vitamini kara sarımsaktan alabilirsiniz.
Sarımsağın içerisinde yer alan bazı bileşenler saç rengini sağlayan pigmentlerin canlı kalmasına yardımcı olur. Böylelikle saçın beyazlamasını yavaşlatır.
Bir dilim limon, birkaç diş ezilmiş beyaz sarımsak, kırmızı toz biber , tuz ve susam ekleyerek pişirmeye devam edin. Servis öncesi üzerine birkaç diş siyah sarımsak ekleyip karıştırın. Afiyet olsun. Zeytinyağı, karabiber, tuz.
Kandaki şeker seviyesini düzenler, sarımsakta bulunan allicin insülin salgılar, C vitamini ile kandaki glikozun hücrelere emilimini sağlar. Siyah sarımsak tüketiminin Singapur Kalp Vakfının yaptığı bir araştırmada kolestrol seviyesini 250mg/dL'den 200mg/dL' ye düşürdüğünü tespit etmişlerdir.
Kullanıma hazır hale getirilen sarımsak preparatları, prostat kanseri ve iyi huylu prostat büyümesinin tedavisinde uzun süredir kullanılmaktadır. Prostat kanserine olumlu etkileri, anti-enflamatuar, antioksidan ve genel kanseri inhibe edici etkileri ön plana çıkmaktadır.
Siyah sarımsak yağı beyaz sarımsak gibi kokmaz. Aynı siyah sarımsak gibi kokar ve kokusu kalıcı değildir. Rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Sarımsağın sülfür kaynağı olduğunu belirten Dr. Yavuz Dizdar, "Kaliteli sarımsağın kabuğu zor soyulur. Dişi küçük olabilir hiç önemli değil. Yerli sarımsağın zaten dişleri küçüktür ama öyle bir lezzet ve koku verir ki ev buram buram sarımsak kokar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri