Sadece süt, yoğurt ve meyve karıştırınca smoothie yapmış olmazsınız. Yaptığınız karışımın adı meyveli süt veya meyveli yoğurt olabilir. Sağlıklı, dengeli ve bir ana öğün yerine geçen smoothie'yi yaparken 6 ana bileşen kullanmanız gerekir. Yoksa ana öğün yerine geçmez ve çabuk acıkırsınız.
Smoothieler süt, yoğurt, sebze, tahıl, meyve ve kuruyemişler gibi çeşitli malzemelerin karışımı ile yapılmaktadır.
Besin değerini taze sebze-meyvelerden alan bu karışımlar, kıvamını inek, soya, badem sütü gibi sıvılardan, yoğunluğunu yoğurt, badem ezmesi, kuru yemiş, yulaf ezmesi, tohum gibi katı gıdalardan, lezzet ve gücünü arzuya göre protein tozu, bal, vanilya, keten tohumu, nane gibi destekçilerden alıyor.
Yoğurtlu smoothieler doygunluk hissinin süresini uzatır ve atıştırma sırasında aşırı yeme ihtiyacını azaltır. Ayrıca, lezizdirler ve malzemeleri de ucuzdur. Yoğurtlu smoothie leziz ve sağlıklı bir atıştırmalık seçeneğidir.
İlgili 21 soru bulundu
Smoothie gibi içecekler günlük beslenmeyi destekleyici nitelikte kullanılabilirler, ama bütün gün yalnızca bunlarla beslenmek doğru değildir. Tüm günü sıvı beslenerek geçirmek sağlık açısından zararlı sonuçlar açığa çıkarabilir.
Hurmaların çekirdeğini çıkarıp muz ve süt ile birlikte blender'dan geçir. Daha sonra dövülmüş ceviz ve chia tohumu ile birlikte karıştırıp üzerini bademle süsle. Tatlı krizleri için birebir olan bu sağlıklı smoothie 340 kalori.
Smoothie gibi içecekler, vitamin ve besinle dolu olduklarından uzun süre tok tutar ve kilo vermeye çalışanlara yardımcı olur. Protein oranı yüksek olan içecekler, metabolizmamızı hızlandırabilir, bu sayede kilo verebiliriz.
İçiniz açılır: Pancarlı smoothie tarifi
Nice detoksun olmazsa olmazı smoothie'ler de ödem söktürme konusunda üstlerine tanımayanlardan. Pancar, limon suyu, yoğurt ve maydanozla hazırlayabileceğiniz bu smoothie ise, tam da ağzınıza layık olanlardan.
Bir kase smoothie kaç kalori? Bol Meyveli Smoothienin 100 gramında 39 kcal kalori, ayrıca 1 Porsiyon yani 580 gram Bol Meyveli Smoothiede 226 kalori bulunmaktadır. Bol meyveli smoothie, 3 porsiyon meyve yerine geçen ve ara öğünde tüketilebilecek bir alternatiftir.
2 yemek kaşığı yulafı sıcak suyun içine atarak biraz yumuşamasını bekleyin. Ardından 1 orta ya da büyük boy muz ve 1 su bardağı sütü, yumuşayan yulaflarla birlikte blenderin içine atın. 1 tatlı kaşığı bal ekleyin. Smoothie'nize isteğinize göre tarçın ya da çekilmiş badem de ilave edebilirsiniz.
Smoothie: Spordan önce vücut karbonhidrat ve proteine ihtiyaç duyar ve meyve smoothieleri bu ikisinin bir arada olduğu doğru bir kombinasyon sunar. Meyveli bir smoothie spor süresince enerjik olmanızı sağlayacaktır.
8- Hazırladığınız içeceğinizi tazeyken tüketmeye çalışın. Arta kalan smoothie'nizi hava almayan cam bir kapta 24-72 saat arası buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
Smoothie, taze meyve ve sebzelerin sıkılmasıyla hazırlanan bir içecektir. Özellikle diyet yapanlar ve sporcular tarafından sık sık tüketilir. Detoks sürecinde hücresel yenilenmeyi desteklemek için meyve ve sebzelerin çiğ hallerine mutlaka yer verilmelidir.
Smoothie ve kilo verme ilişkisinden bahsedince aklınıza hep aynı içerikte olan, sıkıcı, lezzetsiz, düşük kalorili içecekler sakın gelmesin. Smoothie aslında tam tanım olarak taze ve dondurulmuş sebze ve meyveleri içeren, bunun yanında arzu edilen tada göre içeriği değişen soğuk tüketilen içecektir.
Vücutta bulunan ödemi, yani fazla sıvıyı atmak için gün içinde su tüketimini artırmak gerekir. Günde 8 ila 10 bardak su içmek, vücuttaki ödemin atılmasında oldukça faydalıdır. Ödem çorabı giymek de ödem tedavisindeki etkili bir yöntemlerden biridir.
Potasyum zengini: Muz
Vücuttaki ödemin atılmasına yardımcı olmaya niyetli bir diğer meyveden bahsedelim. Muz, içerdiği potasyum ile vücuttaki ödemleri yok etmeye kararlıdır. Aynı zamanda vücudunuz ihtiyacı olan doğal şekerin alınmasını sağlar.
Yoğurt (yoğurt doğal olmalıdır). Yeşil Çay (en etkili ödem atıcı bitki çayları arasındadır). Maydanoz (suyu sıkılıp, limon ile yumuşatılmış bir şekilde içilmelidir). Kiraz Sapı (en kuvvetli ödem atıcı bitki çayları arasındadır).
Smoothie kasesi kaç kalori? Hazırladığımız bu kase ortalama 450-500 kalori arasında değişiyor.
O da: Yulaf ezmesi süt muz karışımı kilo aldırır mı? Öncelikle evet; yulaf ezmesi, süt ve muz karışımı kilo aldırır. Çünkü kalorisi yüksektir. Üstelik bu karışım, içerisinde sağlığa zararlı herhangi bir besin olmadığından diyetisyenler tarafından kilo almak isteyenlere ara öğün olarak verilir.
Smoothie her zaman kahvaltı, ara öğün yerine tercih edilmez. Bazen de böyle tatlı bir şeyler yeme ihtiyacını giderir.
Milkshake daha çok tatlı niyetine tüketilen, öğün yerine tercih edilmeyen bir içecektir. Ayrıca reçetesindeki temel baz süt veya dondurmadır. Smoothie ise, öğün yerine geçen, daha kıvamlı ve ana bazını meyve ya da sebzelerin oluşturduğu içeceklerdir.
Elektrikli ev aletleri arasında bulunan smoothie blender, günden güne yaygınlaşıyor. Smoothie; çeşitli meyve, sebze, süt ya da yoğurt gibi birçok besinin bir araya getirilmesiyle oluşan ve genellikle sıvı formda olan bir karışım olarak tanımlanabiliyor.
1 su bardağı sütsüz kahveyi buz kalıplarına doldurarak dondurun. Bir blender'ın içerisine hazırladığınız kahve buzlarını, 1 adet muzu, yarım su bardağı yulafı, 1 yemek kaşığı şekersiz kakaoyu, bir çimdik tarçını, 1 su bardağı soya sütünü ve 1 çay kaşığı balı ekleyerek güzelce karıştırın. İşte bu kadar, afiyet olsun!
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri