Eğer soğanı sonradan tükettiğinizde, hızla üzerinde topladığı bakteri ve mikropları da vücudunuza alırsınız.
Virüslere ve bakterilere karşı doğal antibiyotik görevi gören soğan zayıflayan bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesini destekler. Soğan içerdiği sülfür (kükürtlü maddeler) sayesinde antibakteriyel etki oluşturmaktadır.
Bir ay boyunca her gün soğan tüketen kişilerin kemik yoğunlukları, tüketmeyenlere oranla yüzde 5 daha fazla. Anti-inflamatuar özellikleri yüksek olan soğan, kötü kolesterolü de azaltır. Düşük kolesterol seviyesi de kalp sağlığı için iyidir. Ayrıca kardiyovasküler hastalık riskini de azaltır.
- Günlük tüketilen bir parça çiğ soğan vücudu enfeksiyonlara karşı korur doğal olarak iltihap oranını düşürür bununda akabinde eklem rahatsızlıklarına da iyi gelir.
- Domates, kereviz, yeşilbiber, mantar, kıvırcık, salatalık ve soğan gibi sebzeler basur hastalığına iyi gelen besinler arasında bulunmaktadır.
İlgili 42 soru bulundu
Hemoroid hastalarının kaçınması gereken hemoroidi tetikleyen yiyecekler : Mandalina, portakal, greyfurt ve limon.
Tatlı biber, havuç, patlıcan ve domates gibi sebzeler basur tedavisinde doğal ilaç olarak kullanılır. Domates içerdiği çözücü asit sayesinde basur memelerinin ağrılarını dindirerek zamanla yok olmasını sağlar. Meyvelerden özellikle ananas, kavun ve avokado basur tedavisinde etkilidir.
MİDE ASİDİNİZİ ARTTIRIR
Soğan, şişkinlik ve gaza sebep olmasının yanı sıra mide asidinizin artırır bu da size rahatsızlık verir. Bu yüzden akşam yemeğinde çok fazla soğan tüketmenizi önermiyoruz.
Güçlü antioksidan ve antibakteriyel özellikler içeren soğan suyu özellikle kış hastalıkları açısından adeta doğal bir antibiyotik etkisi taşıyor. Burun tıkanıklıklarına çözüm oluyor, balgam sökmeye yarıyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
İçeriğindeki sulfosid ve allisin sayesinde doğal antibiyotik görevi görür. Nezle ve soğuk algınlığı ile boğaz iltihabının önlenmesinin yanı sıra, vücuttaki enfeksiyon ve mikroba karşı birer savaşçı edasıyla mücadele eder.
Soğanın zararları ve yan etkileri
Hazımsızlığa veya mide ekşimesine neden olabilir. Hemoroit (basur) rahatsızlığı olan kişilerde kanamayı arttırabilir. İçeriğindeki kükürt nedeniyle fazla tüketilmesi alerjik reaksiyonlara ve hatta gıda zehirlenmesine yol açabilir.
Soğan, her an kolaylıkla bulabileceğiniz sebzelerden biri. Aynı zamanda bir antioksidan deposu olması, oldukça sağlıklı sonuçlar almanızı sağlıyor. Pişmiş soğan ise bu noktada öne çıkıyor. Çiğ soğana oranla çok daha faydalı olan pişmiş soğan, adeta doğal bir antibiyotik görevi görüyor.
Vücudunuzdaki bakterileri ve mikropları emer ve ayaklarınızdaki cilt çok ince olduğundan, iyi bakteri ve kimyasallar kanınızda daha hızlı emilir. Bu şekilde, soğan kanınızı da temizler. Ve tüm bunları siz uyurken yapar.
SOĞANIN ZARARLARI
Soğan bazı kişilerde tüketildiğinde mide ekşimesi ve hazımsızlığa yol açabilir. Bunun yanı sıra basur hastalığı olan kişilerde kanamanın da artmasına neden olabilir. Soğan içerisinde kükürt de bulunur. Bu yüzde aşırı tüketilmesi alerjilere yol açar ve gıda zehirlenmesiyle de sonuçlanabilir.
İçeriğindeki C vitamini ise özellikle kış mevsiminde hastalıklardan korunmaya destek sağlar. Soğan odadaki mikropları absorbe etmeye yardımcı oluyor. Ayrıca soğanın doğal kokusu solunumu da rahatlatıyor.
Erkeklerde dökülen saçları önlemeye yardımcı olur. Soğan suyunun içinde yüksek oranda antioksidan bulunduğu için zayıflamayı kolaylaştırır. Soğan suyu, aynı zamanda çok güçlü bir yağ yakıcıdır. Soğan suyu, çok iyi bir idrar söktürücüdür ve metabolizmayı hızlandırır.
En etkili doğal antibiyotikler listemizin ilk sırasında propolis var. Arılar tarafından üretilen propolisin doğal antibiyotikler arasında en güçlüsü olduğunu söyleyebiliriz.
Soğan kabuğunda bulunan mikrop öldürücü maddeler, boğaz yolunda oluşan iltihabı temizleme görevini üstlenir.
Bununla birlikte iç organların temizlenmesine ve daha iyi çalışmasını sağlar. 15 günlük soğan suyu detoksu, kanser hücreleriyle savaşarak vücudu iltihap, enfeksiyon ve iltihaptan arındırır.
Cevap: Pişmiş olarak yerdi. Vefat etmeden önce yediği son yemekte soğan vardı. Çiğ soğan, sarımsak ve pırasa yemezdi, melekleri incitmemek için.
Özellikle soğanın taze olması faydalarını alabilmek için gerekli görülüyor. Kuru soğan yemeklerden önce tüketilebileceği gibi birlikte veya yemek sonrasında kullanılabilir. Ancak günde en fazla 1 adet kuru soğan tüketilmeli.
Soğan,sarımsak kabuğu yakmanın hem uğursuzluk getireceğine inanılır hem de günah olduğu kabul edilir. Soğan ya da sarımsak kabuğu yakmanın kişileri çok kötü durumlarla karşı karşıya getireceğine , başına bir bela geleceğine inanılır.
Muz potasyum bakımından son derecede zengin bir gıdadır. Biraz süt ile birlikte karıştırılmış olan muzu püre haline getirin. Bu şekilde basurlu bölgenize sürebilirsiniz. Muz aynı zamanda basurun neden olduğu yanma hissiyatını da ortadan kaldıracaktır.
Kahve, çay ve diğer kafein içeren içecekler (kola, yeşil çay gibi) basuru tetikleyen içecekler arasında ilk sıralarda gösterilmektedir. Kafein, vücudun susuz kalmasına neden olur. Ayrıca müshil etkisi yaratarak sindirim sisteminin uyarılmasına ve tuvalete çıkma düzeninin bozulmasına yol açabilir.
1- YOĞURT: İnsan sağlığı için oldukça sağlıklı bir besin olan yoğurt, aynı zamanda basura da iyi gelmektedir. Eğer siz de basur hastalığından muzdaripseniz düzenli olarak yoğurt tüketerek bu problemin ortadan kalkmasına katkı sağlayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri