Soğanları kolay soymanın bir başka yolu da soğanın hem baş hem de arka kısmını kesip ortadan ikiye bölmekten geçiyor. Bu şekilde kabuk çok daha kolay soyuluyor. Soğanın baş kısmını kestikten sonra 10-15 dakika sirkeli sıcak suyun içine bekletmek de soğan kabuklarının kolayca soyulmasını sağlayan yöntemlerdendir.
Soğanlar belli bir büyüklüğü alıp yaprakları sararmaya başladığı an üst kısmı kırılarak yatırılır. 15-20 gün sonra soğanların dış yaprakları tamamen kurur, soğanlar sökülüp çıkarılır. Toprak yüzünde 5-10 gün tutarak güneşte kurutulur. Soğanın sökümü elle çapa kullanılarak yapılır.
Soğan Küp Küp Nasıl Doğranır? Öncelikle soğanı ikiye bölün. Daha sonra soğanın bir ucundan elinizle tutarak soğana enine sık aralıklı çizikler atın. Ardından ortadan da bir kez kesin ve doğramaya başlayın.
İlgili 35 soru bulundu
2 avuç kadar soğan kabuğunu bir tencereye ya da derin bir kaba dökün. Soğan kabuklarının üzerine 1 litre kadar kaynamış suyu ilave edin. Kullanılan kabın kapağını kapatın ve 10 dakika kadar demlenmesini sağlayın. Sonrasında bu suyu süzerek günde 1 fincan olacak şekilde soğan kabuğu kürü tüketebilirsiniz.
Genelde şef bıçağı olarak satılan bıçaklar doğrama işleminizi kolaylaştıracaktır. *Bıçağınızın keskinliği ne kadar çok olursa gözlerinizin yaşarma oranı o kadar az olacaktır.
Soğan tohumları, Ocak-Mart ayları arasında ekilir. Hasat dönemi ise Temmuz-Eylül arasıdır. Ancak kısa gün çeşitleri Eylül-Ekim ayında ekilerek daha kısa sürede hasat edilebilir.
Bir kabın içerisine aldığınız doğranmış soğanlarınızın üzerine tuz ilave edin. Birkaç dakika bekletin. Ardından da birkaç dakika boyunca ovun. Süzgecin üzerine alıp sudan geçirin ve suyunu akıtın.
Soğanların göz yakıp yakmaması içerdikleri sülfür miktarına bağlıdır. Yani aslında gözümüzü yakan soğanın acısı içindeki sülfürdür. Çok sülfürlü topraklarda yetişmiş soğanlar daha acı olurken, sülfür miktarı az topraklarda yetişmiş soğanlar diğerlerinden daha az acıdır.
Soğanları bir kabın içine alalım ve üzerini geçecek kadar kaynar su dökelim. 1-2 dk bekledikten sonra soğuk su ekleyip elimizle kabuklarını çıkaralım. Soğanlarımız kullanıma hazırdır.
Soğan zarı hücresi, hücre zarıyla birlikte hücre çeperine de sahip olan bir hücredir. Bu nedenle hayvan hücrelerinden ayrılır. Soğan Zarı Hücresi Nedir? Soğan zarı, her soğanda bulunan bir bölgedir.
Soğanın kabuklarını soyduktan sonra 10 dakikalığına buzdolabına koyun. Eğer aceleniz varsa buzluğa koyduktan sonra 5 dakika bekletin. Daha sonra soğanlarınızı alın ve gözleriniz yaşarmadan soğan doğramanın ne kadar keyifli olduğunu görün.
Prenses kelimesi, Pren - ses şeklinde hecelerine ayrılır.
İlk heceden sonraki heceler ünsüzle başlar. Bitişik yazılan kelimelerde de bu kurala uyulur: ba-şöğ-ret-men, il-ko-kul, Ka-ra-os-ma-noğ-lu vb.
Hanımeli kelimesi pek çok kişi tarafından '' ha - nım - e - li '' şeklinde hecelenmektedir.
Soğan, mikroplar ve böceklere karşı biyokimyasal savunma mekanizması harekete geçirerek bir enzim salgılıyor. Bu enzimler, soğandaki sülfidleri parçalayarak sülfür oksite dönüştürüyor. Sülfür oksit kısa sürede uçucu bir hal alıyor ve havada hızla yayılan bu gaz göze ulaştığında da yakıcı bir aside dönüşüyor.
1-2 yemek kaşığı sirke yeterli olacaktır. Soğanın miktarına göre artırabilirsiniz. Sirke eklenmiş soğanları biraz beklettikten sonra dilerseniz sudan geçirebilirsiniz.
Ardından doğradığınız kırmızı soğanları bir kap içine koyun. Üzerine biraz tuz serpiştirip, eliniz ile ovuşturarak, hafifçe yumuşamalarını sağlayın.
Edinilen bilgiye göre; doğranmış soğan kapaklı kaplarda ya da kilitli poşetlerin içinde buzdolabında da saklansa, bakteri ile kokuları mıknatıs gibi çekerek kendi içine hapsediyor. Dilimlenmiş şekilde bir gece dahi beklemiş soğan, safra salgılarını, mide asidini artırır ve gıda zehirlenmesine yol açabilir.
Kısa gün soğan çeşitleri için en uygun tohum ekim zamanı; 10 Eylül-10 Ekim tarihleridir. Orta gün ve uzun gün soğan çeşitlerinde tohum ekim zamanı ise Ocak-Mart aylarıdır. Tohum ekiminde mibzer kullanılmalıdır.
Birçok bölgede soğan menemeni ya da soğan öldürmesi olarak bilinen enfes bir tarif var. Bu tarifin temel özelliği bol soğanlı olması, yumurtaların çırpılmadan üzerine kırılarak pişirilmesi. Soğanların kavruldukça ortaya çıkan hafif karamelize tadı ise tarifi seviyeye çıkarıyor.
Tırtıklı Bıçak
Evlerde en sık rastlanan bıçak türlerinden olan tırtıklı bıçakların asıl amaçları ekmek kesmek olsa da, taze kaşar ya da domates gibi yumuşak meyve-sebze doğramak için de ideal çözümler olarak kullanılırlar. Ekmeği iyi kesen bir bıçak doğal olarak kekleri de iyi keser.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri