- Güçlü antioksidan ve antibakteriyel maddelere sahip soğan, vücudumuzda oluşma ihtimali olan enfeksiyon bakterilerinin neden olduğu üst solunum yolu hastalıklarının riskini azaltır. - İçerisinde bulunan selenyum minareli bağışıklık sistemini güçlendirerek, kanser hücrelerine karşı savaşmasını destekler.
Soğan suyu, idrar yolu enfeksiyonuna karşı da en güçlü çözümlerinden biridir. Düzenli olarak soğan suyu tüketmek idrar yollarının temizlenmesine de yardımcı olur.
- İyileştirici maddeler barındıran soğan, bağışıklığı güçlendirerek vücudun enfeksiyonlara karşı savaşmasını sağlar. - Günlük tüketilen bir parça çiğ soğan vücudu enfeksiyonlara karşı korur doğal olarak iltihap oranını düşürür bununda akabinde eklem rahatsızlıklarına da iyi gelir.
Soğan Suyu Kürü Tarifi: Bir tencerenin içerisine bir soğan için 2 su bardağı kadar temiz içme suyu koyup kaynatın. Su kaynadıktan sonra dörde böldüğünüz soğanları ilave edip yumuşayana kadar pişirin. Ardından ocaktan alıp ılımaya bırakın ve ılıdıktan sonra süzdürerek tüketin.
Soğan suyu içerisinde farklı vitaminleri barındırdığı için doğal antibiyotik olarak bilinir ve yaraları, iltihapları tedavi etmede kullanılır. Bunun yanı sıra son dönemlerde oldukça aranan soğan suyunun faydaları şu şekildedir; - Soğan suyu oldukça iyi bir idrar söktürücüdür.
İlgili 17 soru bulundu
Hem çiğ olarak hem de pişirilerek kullanılan soğanın birçok çeşidi bulunuyor. Doğal antibiyotik görevi gören soğan, özellikle kış mevsiminde bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesinde büyük rol oynuyor.
Kaynatılmış soğan suyunun bilindik faydaları arasında kalp sağlığına iyi geldiğidir. Kalbi koruyan ve kalp hastalıklarının gelişmesini engelleyen kaynatılmış soğan suyu doğal bir antioksidandır. Aynı zamanda bir iltihap önleyicidir. Kan damarı sertleşmesi gibi kan damarı tıkayıcı hastalıkların önüne geçmesini sağlar.
Prof.Dr.İbrahim Saraçoğlu soğan suyu kürüyle kadınların beyaz akıntı,miyom, menapoz, kist gibi rahatsızlıklarında son derece başarılı sonuçlar alındığını belirtti. Kadınların en önemli sorunlarından yumurtalık kisti, miyom, akıntı ve menopoz şikayetlerine soğan kürü derman oluyor.
Soğan Kürü Kaç Gün Sonra Etkisini Gösterir? Soğan kürünü uygulamaya başladıktan 2-3 gün sonra bu kürün etkisini görmeye başlarsınız. Soğan kürünün en önemli etkilerinden biri hamilelik şansını artırmasıdır.
Ocakta 5 dakika kaynatıldıktan sonra içine herhangi bir şey eklenmeden öğlen ve akşam yemeklerinden önce bir bardak 15 gün boyunca içilmelidir. Soğan suyu kürü 15 gün düzenli içildikten sonra 6 ay ara verilmeli ve 15 gün daha düzenli olarak içilmelidir.
İltihap söktürücü bitkilerden birisi de zencefildir. İçerdiği gingerol isimli iltihap giderici bileşim ile doğal bir iltihap kurutucu olan zencefili iltihapların engellenmesi ve kurutulması için kullanabilirsiniz. Zencefil düzenli kullanım ile eklem romatizmaya bağlı ağrıları azaltmakta, şişlikleri yok etmektedir.
Doğal antibiyotik olarak bilinen soğan, tüm yemeklerin lezzetlendiricisi. Antik çağlardan bu yana soğan hem yemeklerde hem de doğal tedavi yöntemlerinde de kullanılır. İnsan vücuduna pek çok olumlu katkı sağlar.
Vajinal akıntıyı gidermek için soğan suyu kürü : 1 orta boy beyaz soğanı ( kırmızı ve mor soğan olmaz ) dörde bölün. önceden kaynatılmış 2 su bardağı klorsuz suya koyarak 5 dakika kaynattıktan sonra içine başka bir şey katmadan öğle ve akşam yemeklerinden önce 1er bardak suyunu için.
Özellikle pişmiş kırmızı soğan vücuttaki bulunan tüm iltihabı idrar yolu ile atmaktadır.
İDRAR YOLU ENFEKSİYONUNA KARŞI SOĞAN SUYU!
Bir adet soğanın kabukları soyulur ve 4 parçaya bölünür. Hazırlanan soğan kaynamış suyun içine atılarak 5 dakika kadar demlendirilir. Demlendikten sonra soğanlar süzülür ve soğan suyu ılınınca içilir. Öğlen ve akşam yemeklerinden önce bir bardak içilebilir.
Ocakta 5 dakika kaynatıldıktan sonra içine herhangi bir şey eklenmeden öğlen ve akşam yemeklerinden önce bir bardak 15 gün boyunca içilmelidir. Soğan suyu kürü 15 gün düzenli içildikten sonra 6 ay ara verilmeli ve 15 gün daha düzenli olarak içilmelidir.
Ayakları üşütmek idrar yolları enfeksiyonuna sebep olur mu? Sık tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonu hikayesi olanlarda ayak ve karın bölgesini üşütmek enfeksiyon ataklarını tetikleyebilir.
Vajinal Enfeksiyon Belirtileri Nelerdir? Vajinal akıntı, vajinal kaşıntı veya hassasiyet, vajinada ağrı, cinsel birleşme esnasında ağrı, idrar yaparken yanma veya rahatsızlık hissi, vajina ve genital bölgede kızarıklık, şişlik bu belirtilerdendir.
Regl döneminde soğan kürü veya suyu içmek ise adet kanamasının artmasına sebep olmaktadır. Çünkü soğan kürünün adet söktürücü bir özelliği bulunmaktadır. Fakat bunlar dışında herhangi bir zararı da bulunmamaktadır.
Bir banyo suyuna yarım fincan beyaz sirke ve tuz ekleyin ve birkaç dakika için vajina bölgenizi bu bölgede tutun. Bu süreçte, vajina pH seviyesi normale geri dönecek ve kokularınız yok olacaktır. Daha iyi sonuç için, soğuk su yerine ılık su kullanın. Olumlu sonuçlar almak için bu şekilde haftada birkaç kez uygulayın.
Soğan Suyunun Zararları ve Yan Etkileri
Yüksek fruktoz içeriğine sahip olan soğan suyu midede sindirilemez. Bazı bünyelerde soğan suyu tüketimi midede gaz oluşumuna neden olur ve ağrılara yol açar. Özellikle reflü hastalarının soğan suyu tüketimini mutlaka doktoruna danışarak yapması gerekir.
- Kadınlarda meydana gelen çikolata kisti (endometriosis) ve miyom oluşumlarına karşı tedavi edicidir. - Polikistik over sendromu tedavisinde faydalıdır. - Kadınların yaşadığı adet düzensizliğini ortadan kaldırmaya oldukça etkilidir. - Menopoz şikayetlerini azaltmak için içilmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri