Öncelikle soğanlarımızı soyup, bıçakla komple kesmeme şartıyla dörde bölüyoruz. Isıya dayanıklı bir borcama veya fırın kabına alıp, üzerine tuz serpip, zeytinyağı gezdirip 170 dereceli fırında yaklaşık 30-35 dk pişiriyoruz.
Tavaya alınan soğanlar yüksek ateşte közlenir. Arada bir karıştırarak her tarafının közlenmesi sağlanır. Diğer yandan yeşillikler doğranır ve genişçe bir kaba alınır. Közlenen soğanlar da 2-3 dk bekletilir biraz soğuması sağlanır.
Kuru soğanlarımızın kabuklarını soyup tüm bir şekilde tencereye koyuyoruz. Üzerini geçecek kadar su koyup kapağımızı kapatıyoruz. Ocağımızı orta ateş yakıyoruz. İyice pişen soğanlarımızı çıkarıp soğuması için bekletiyoruz.
Marine Kırmızı Soğan Tarifi
Soğanlarımızın üzerine sumak, elma, sirkesi, kekik ve üzerini geçecek kadar zeytinyağı ekleyip karıştırıyoruz. Saklama kabımızın ağzını kapatıp mutfak tezgahında 10 saat kadar bekletip sonra buzdolabına koyuyoruz. 7 – 10 gün arasında kullanabilirsiniz.
İlgili 28 soru bulundu
Soğan kızartması tarifi Nasıl yapılır? Soğanları halka şeklinde doğradıktan sonra karıştırdığınız un, yumurta ve galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. Tavadan çıkarıp bir peçetenin üzerine alın. Yağı çekilince soğumadan servis edin.
Soğan bilinenin aksine acı değil, aslında şeker oranı oldukça yüksek bir kök sebze. İçindeki şeker, pişirilme şekline göre daha çok açığa çıkıyor. Bu da soğanların daha şekerli ve hafif karamelize olmasını sağlıyor. Karamelize soğan, yanık soğan değildir.
Bir kaba da galeta unu koyun. Soğan halkalarını önce unlu yumurta karışımına sonra galeta ununa bulayın. Kızgın yağ içinde arkalı önlü kızartın. Kızaran çıtır soğan halkaları kağıt havlu üzerine alın.
Tencerenin kapağını kapatıp, soğanları orta ateş üzerinde 10 dakika ara ara karıştırarak, pişirin. Daha sonra soğanların üzerine 1 tatlı kaşığı biber ya da domates salçası koyun. Soğan kavurmasının üzerine damak tadınıza göre tuz ekleyin.
Etin Olmazsa Olmazı Köz Soğan Tarifi Nasıl Yapılır? Tavayı ocağa alalım ,altını yakıp azıcık yağ koyup soyup yıkayıp dörde böldüğümüz soğanları ,tavanın içine tuz ve pul biber oranı size ait olarak istediğiniz miktarda katın, ilk önce ocağın altı açık 3 dakika kadar sonra da altını kısalım ,15 dakika içinde hazır.
İçeriğinde yüksek miktarda kükürt, lif, A, ve C vitaminleri bulunan soğan vücudu toksinlere karşı korur. Bağışıklığı güçlendirerek hastalıklara karşı kalan oluşturur. Saçtan tırnağa faydası olan soğanın haşlanmış hali ise çiğ haline oranla daha yüksek antimikrobiyal etkisi oluşturur.
Arpacık soğan
Közlenmiş, fırınlanmış hali dillere destan. Uzun uzun pişirmek istediğiniz et ya da sebze yemeklerinize enfes bir tat katıyor. Sosların içerisinde ya da yemekleri servis ederken kullanıldığında da şahane bir tat veriyor. Aklınızda bulunsun.
İlk adım doğru soğan seçimidir. Buradaki soğanın ceviz büyüklüğünde olması idealdir. Daha sonrasında yapılacak ikinci adım ise bu soğanların kabukları soyulmaksızın şişe dizmek olacaktır. Tıpkı kömür ateşinde pişirir gibi şişlerin ocak üzerinde iki taraflı şekilde soğanın kabukları iyice yanana kadar pişirilmelidir.
Her bir soğanı pişirme kağıdına sarın. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 1/2 saat pişirin.
Karamelize soğanı hazırlamak için; büyük boy kuru soğanı piyazlık doğrayın. Zeytinyağını ayrı bir tavada kızdırın. Soğanları 2- 3 dakika kadar soteleyin. Toz şeker, elma sirkesi, tuz ve tane çekilmiş karabiberi de ekledikten sonra soteleme işlemini soğanlar renk alana kadar, yüksek ısıda sürdürün.
Soğanlarımızın rengi dönünce 2-3 yemek kaşığı kadar su ekleyelim ve tavamızın kapağını kapatarak bir kaç dakika pişmeye bırakalım. Pişen soğanlarımızı uygun bir kaseye alarak üzerine nar ekşisi, karabiber, pul biber, kimyon, kırmızı toz biber ve tuzu ilave ederek karıştıralım. . Karamelize soğanlarımız servise hazır.
Geniş tabanlı bir tavaya sıvı yağ ekleyin ve yağı iyice kızdırın. Kızdırılmış yağa bıraktığınız soğan halkalarını, aralarda bir kevgir yardımıyla karıştırarak altın sarısı bir renk alana kadar kızartın.
Bildiğimiz taze soğana göre oldukça kalınca ve sanki bir boruymuş gibi ortası boş olan soğan sapları, uç kısmındaki tomurcuklar çiçek olarak açmadan toplanıyor ve böylece soğan cücüğü dediğimiz bu çok lezzetli soğan soframıza geliyor.
Genelde salata ve yemeklerde daha ekşi bir tat elde etmek için kullanılan sumak, en çok soğan salatasında tüketilmektedir. Bunun sebebi ise soğanın acı tadı ve kokusunu bastırmasıdır. Aynı zamanda Lübnan ve Ürdün mutfaklarında kullanılmakta olan zahter isimli baharat karışımının içerisinde bulunur.
Püf noktası : Soğan salatasına lezzetini veren sumaktır.
Soğan, soğuk algınlığı ve burun tıkanıklığı gibi mikrobiyal ve enfeksiyon kaynaklı rahatsızlıklarda soğan antibiyotik görevi görerek karanfil ise hoş kokusu ile solunum yollarını açarak rahatlamanızı sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri