Ayrıca kelle paça ve işkembe çorbaları da grip ve soğuk algınlığı gibi üst solunum yolları enfeksiyonlarına yakalanma riskini azaltır” ifadelerini kullandı. Tavuk suyu çorbası, soğuk algınlığı semptomlarını hafifletmeye yarıyor.
Soğuk algınlığı ve grip hastalığında çorba besleyici özelliği ile tercih edilir. Bu dönemde sağlıklı beslenmek ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek gerekir. Çorba sindirim sistemi de başta olmak üzere kana çok daha çabuk bir şekilde karışan minerallerle birlikte vücut direncini önemli ölçüde artırmaya yardımcı olur.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Yoğurt çorbası soğuk algınlığına iyi gelir mi? Çorbanın sıcaklığı burun ve boğaz şikayetlerini azaltır. Her gün bir kase kaymağı alınmış yoğurt tüketin. Yoğurt yemenin soğuk algınlığını %25 oranında azalttığı bazı çalışmalarda gösterilmiştir.
Tavuk çorbası, paça çorbası, portakal, greyfurt, mandalina, limonlu çay, zencefil, ekinezya, kuşburnu, adaçayı, kekik çayı, okaliptus çayı, bal, soğan ve sarımsak grip hastalığına faydalı olan başlıca besinlerdir.
İlgili 44 soru bulundu
Günde en az üç litreye yakın miktarda sıvı tüketilmelidir. Öğle ve akşam yemeklerinde et suyu ve tavuk suyuna çorbaların yanında bol yeşillikli, bol limonlu salata ve sebze yemekleri tercih edilmelidir. C vitamininden zengin kivi-mandalina-portakal gibi meyvelerden günde iki porsiyon tüketmeye özen gösterilmelidir.
Soğuk algınlığı durumlarında inek sütü yerine belki keçi sütü tercih edilebilir. Bunun yanında yoğurt ve kefir de mayalı ve histamin içeriği fazla olan gıdalardandır. Dolayısıyla hasta iken süt değil yoğurt ve kefiri tercih edip bunu da günde 400 ml ile sınırlandırmak gerekmektedir.
Bol proteinli tavuk suyuna çorbalar, paça çorbası, gribe nezleye birebir sarımsak çorbası, canlılık veren kemik iliğine domates çorbası, hasta hasta keyfinizi yerine getirecek mercimek çorbaları, vitamin deposu brokoli çorbası ve daha fazlası tek tıkla mutfağınızda!
Gün içinde domates, taze biber, roka, maydanoz, mandalina, greyfurt, portakal, nar, kuşburnu ve kivi gibi C vitamini içeren besinler tüketilmelidir. Çinko ve selenyum: Bağışıklık sistemi için önemli minerallerdir. Selenyum; deniz ürünleri, et, soğan ve sarımsakta bulunur.
Boğaz ağrısına iyi gelen çorba denildiğinde ise ilk akla gelenler tarhana, tavuk suyu çorba, işkembe ve mercimek çorbasıdır. Özellikle bu çorbalara eklenen zencefil, zerdeçal, karabiber, kırmızı acı biber, nane gibi baharatlar ve limon boğaz ağrısına şifadır.
Boğaz ağrısı için tüketilmesi önerilen çorbaların başında ise tavuk suyuna çorba, tarhana çorbası, mercimek çorbası ve işkembe çorbası gelir. Bu çorbaları tüketiminde kullanılan limon ve baharatlalar boğaz ağrısının iyileşme sürecini hızlandırır.
Canan Karatay, yaz sebzelerinin kışın tüketilmemesi gerektiğini söyleyerek bağışıklık sistemini güçlendirmek için lahana, brokoli, karnabahar, kereviz, turp, ev turşusu, soğan ve karnabahar yenmesini önerdi.
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Bu sayede bulaşıcı hastalıklardan korunmanıza yardımcı olabilmektedir. Soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıkları önlemeye yardımcı olabilir. Bununla birlikte hızlıca iyileşmenizi sağlayabilir.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Öksürük için hangi çorba iyi gelir? Ilık süt ile boğazınızı yumuşatarak öksürüğünüzü kesebilirsiniz. Yiyecek grubunda da mercimek, karalahana ve bürüksel lahanası öksürüğe iyi gelmesi ile bilinmektedir.
Grip ve nezleye karşı da tüketilen paça çorbası içeriğinde barındırdığı kolajen, vitamin ve mineraller ile bağışıklık sistemini destekliyor.
A vitamininden zengin patates veya kayısı da burun mukozasını virüslere karşı koruyabilecek etkiye sahip.
4 şahane bitki, gribi hayatınızdan kovmaya geldi; Ihlamur, karanfil, zencefil ve tarçın. Tüm malzemeleri demliğe koyun ve üzerinde sıcak su ilave edin. 5-6 dakika bekletin, sıcakken tüketin.
Kalsiyum, demir ve manganez bakımından da oldukça iyi bir seviyededir. Besin değeri oldukça yüksek bir baklagil olan mercimekten yapılan bu çorba, bağışıklık sistemini de kuvvetlendirmeye yardımcı olur. Bu sayede grip ve soğuk algınlığını kolay atlatmasını sağlıyor.
Çorbanın ana malzemesi yoğurt yüksek kolesterol ve diyabet hastaları için oldukça faydalıdır. Yoğurttaki potasyum, kan basıncı ve kalp atışlarını düzenler. Ayrıca kemik ve dil gelişimini hızlandırdığı da bilinir. Hem çok kolay, hem de kesilmeden yoğurt çorbası yapmanın iki püf noktasını da açıklıyoruz.
Çorba yaz kış vücudumuzun sıvı ihtiyacını karşılamasına yardımcı olur. Kışın özellikle kuru ve soğuk havalarda azalan su isteği ve beraberinde vücutta ve özellikle de ciltte meydana gelen nem kaybının yegâne anahtarı sudur. Çorba sıvı olduğu için günlük almamız gereken sıvı ihtiyacımızı karşılamada yardımcı olur.
Ağrı giderici özelliği ile vücuttaki ağrıları giderir. Ateş varsa düşürür, soğuk algınlığı ve gribe karşı iyi gelir. MADEN SUYU: Magnezyum, kalsiyum, sodyum ve potasyum kaynağıdır. Bedenimizin su kaynağını sağlar, kemikleri güçlendirir, günlük kalsiyum ihtiyacını karşılar, kan basıncını dengeler.
Önemli olan hiç hasta olmamak değil, enfeksiyon dönemlerini en hasarsız şekilde atlatmaktır. Çocuğunuz hasta dahi olsa banyo rutinini aksatmayın, hatta daha sık suyla temas ettirin. Yeditepe Üniversitesi Hastaneleri Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr.
Özellikle hastalandığınızda ılık su, zencefil, bal, limon, tarçın, adaçayı, ıhlamur, ekinezya çayı gibi içecekleri tercih edin. Süt ve sütlü içecekler vücut salgılarında koyulaşmaya neden olacağı için soğuk algınlığı veya grip durumunda içmeyin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri