Sıcak yaz günlerinde cildimize şüphesiz en iyi gelen şey soğuk su olmaktadır. Soğuk su ile yüzü yıkamanın rahatlattığını biliyoruz. Soğuk su ile yüz yıkamanın ciltteki ölü derileri temizlediğini ve sivilceleri azalttığını biliyor muydunuz?
Dermatologlar, yüzünüzü yıkamak için soğuk veya ılık suyun sıcak sudan daha iyi seçim olduğunu söylüyorlar. Aşırı sıcak sudan uzak durmanın bir başka nedeni, sıcaklığın doğal nemlendirici özelliğini ciltten uzaklaştırarak, cildi zamanla kuru ve iltihaplı hale getirmesi.
Evde cildiniz için buzlu su hazırlamak çok basit. Buz küplerini büyük su dolu bir kabın içerisine alın. Yüzünüzü 30 saniye o suya batırın. Yüzünüzü çıkardıktan sonra bir havluyla hafifçe kurulayın.
Banyo yaptıktan sonra tüm vücudu 2-4 dakika boyunca soğuk suyla yıkamak cildinizin gençleşmesini sağlar. Ciltteki gözenekleri açtıktan sonra daha soğuk suyla yıkamak, bir nevi doğal mühür etkisi yaratıyor.
Buzlu suyun gözeneklerinizi sıkılaştırdığı bilinmektedir. Açık gözeneklerin görünümünü azaltarak cildinize sıkı ve şekilli bir görünüm kazandırır. İnce çizgiler ve kırışıklıklar gibi erken yaşlanma belirtilerini önlemek istiyorsanız, buz gibi su denemek için harika bir tüyodur.
İlgili 20 soru bulundu
Özellikle göz altında oluşan şişkinlerin giderilmesini sağlar. Uzun vadede yaşlanma karşıtı bir etki gösterir. Kırışıklıkların oluşumunu geciktirirken var olan kırışıklıkların da görünümünü hafifletir. Sivilce sorunu yaşayanlara yardımcı olur, sivilcelerin ve izlerin görünümü azaltmaya yardımcı olur.
Yüze buz uygulamak akne, genetik göz altı torbaları, kırışıklıklar veya diğer sorunlar gibi cilt sorunları tamamen ortadan kaldırmasa da çözümüne fayda sağlar. Peki yüze buz ne sıklıkla sürülür mi? Uzmanlar günde bir defa yüze buz sürmenin yeterli olduğunu söylüyor.
6-Saç sağlığını iyileştirir: Soğuk su, saç derisini sıkılaştırır ve saçların daha parlak ve sağlıklı görünmesini sağlar. Ayrıca saç dökülmesini azaltabilir. 7-Cilt sağlığını destekler: Soğuk duş, cildin sıkılaşmasına yardımcı olur ve gözenekleri temizler. Bu da cilt sağlığını destekler ve sivilce oluşumunu azaltabilir.
Öncelikle yüzünüzü ılık suyla yıkamalısınız.Çünkü sıcak su yüzünüzün kurumasına sebep olurken, soğuk su ise kirlerden tamamen arınmasını engeller.Bu nedenle ılık su en doğru seçimdir. Yüzünüzü yıkamadan önce ellerinizi cildinize uygun bir sabunla iyice yıkamalısınız.
2. Saçları ve cildi güzelleştirir. Soğuk su cildinizi sıkılaştırarak, gözeneklerinizin daralmasına yardımcı olur. Aynı zamanda cildin kendi doğal yağlarını kaybetmesini de büyük ölçüde engeller.
Buzu Yüze Sürmek Cildi Anında Canlandırır!
Soğuğun gençleştirici ve suyun canlandırıcı özelliğinin bir araya geldiği yüze buz uygulaması ile cildinizi kısa sürede yenileyebilirsiniz. Yorgun ya da uykulu olduğunuz zamanlarda cildinizin daha canlı ve aydınlık görünmesi için yüzünüze buz uygulayabilirsiniz.
Kan Dolaşımını Arttırarak Cilde Renk Verir
Sabah kalktığımızda buzu yüzünüze uygulayın, soğukluk kan dolaşımını artıracak ve cildinize kanla renk getirecektir. Makyajınızı uygulamadan hemen önce uyguladığınız taktirde doğal aydınlatıcı etkisi görecektir.
Kuru bir cildiniz varsa buzun tahriş etkisini azaltmak için uygulama öncesinde cildinize nemlendirici, serum gibi bakım rutininizi uygulayın. Cildiniz kuru değilse nemlendirici, serum gibi bakım rutininize geçmeden önce buz uygulamasını yapın.
Soğuk su cildin kendini yenilemesini hızlandırıp gözenekleri küçülterek siyah nokta oluşumunu azaltır. Gece yatmadan önce soğuk su ile yüz yıkamak, sivilcelerin oluşmasını engeller. Eğer kuru bir cilt tipiniz varsa soğuk su ile yüzünüzü yıkadıktan sonra mutlaka hafif bir nemlendirici uygulayın.
Eğer akne problemin varsa, bu durumda sıcak suyla duş almaktan kaçınman gerekiyor. Sıcak su, bir yandan gözeneklerde sivilceye neden olan sebum isimli yağı temizlerken, diğer yandan daha fazla sebum üretimine neden oluyor. Bu nedenle derindeki sebum miktarını kontrol altına almak için soğuk duşu tercih etmelisin.
İdeal olan, ılık su kullanmaktır. Ancak cildinizde kızarıklar varsa, kılcal damarlarınıza baskı yapması için soğuk suyla (buz gibi değil ama) yıkayabilirsiniz. Cilde zarar veren en önemli şeylerden biri de sert ve kireçli sudur. Bunun için yüzünüzü, yıkadıktan sonra içme suyuyla ya da sodayla durulayın.
Bu tabaka da yüzünüzde bulunan yağ oranını belirleyecektir. Soğuk su bu esnada cildin bu tabakasını ortadan kaldırırken cildi dış faktörlerden koruyarak beslenmesini sağlar. Cildinizi soğuk suyla yıkadığınız zaman daha çabuk yenilendiğini görerek, siyah nokta oluşumunun en aza indiğine şahit olacaksınız.
Soğuk duş ciğerleri açarak daha fazla oksijen alınmasını sağlar. Böylece daha az yorgun hissedecek ve spor yaparken daha az yorulacaksınız. Cildi ve saçı sağlıklı tutar: Sıcak su cildi ve saçı kurutur.
Soğuk su doğal vücut sıcaklığımızdan daha soğuk olduğu için vücut çekirdek sıcaklığını korumak için daha fazla çalışır. Düzenli olarak soğuk duş alındığında dolaşım sistemi verimli hale gelir, kan dolaşımı iyileşir ve sağlıklı cilt görünümü sağlar.
Soğuk Hava Cildi Karartır mı? Cilt soğuktan etkilenir, cilt gerekli olan nemi yok eder. Nem alamayan cilt ise zaman geçtikçe kızarır, yanar, kaşınır, pul pul dökülür ve ciltte renk farklılığı oluşur.
İçeriğe yönelik akademik veya güvenilir kaynaklar sunulmamıştır. Alınan 3 dakikalık soğuk duş size 40 kalori yaktırır.
Ancak göz altı şişliklerini azaltmak için en etkili yol sabahları doğrudan soğuk kompres yapmaktır. Bunun için, buz veya eczaneden alınan soğutucu jel poşetleri kullanılabilir. Soğuk kompres, göz çevresindeki damarları büzerek, göz altında biriken ödemin azalmasını sağlar.
Bir inceleme buz banyosu yapmanın en iyi yolunun 11-15 derece suda 11-15 dakika durmak olduğunu söylüyor. Bu teoriye göre buzlu su, egzersizin neden olduğu inflamasyonu tıpkı ibuprofen gibi engelleyerek ağrıları azaltır.
Dudaklarımız kış soğuğunda da yaz sıcağında da bir şekilde zarar görüyor ve çatlıyor. Çatlayan dudaklarınıza buz küpü uygulayın. Ardından doğal bir dudak nemlendiricisi sürün. Bu işlemi düzenli olarak yaparsanız birkaç gün içinde dudaklarınızın yumuşadığını göreceksiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri