Soğumuş mama, oda sıcaklığında hızla bozulabilecek bir ortamda bırakılırsa, bakteri üremesi gibi olumsuz etkilerle karşılaşabilir. Bu nedenle, hazırladığınız mamasını mümkün olan en kısa sürede bebeğinize vermeniz en iyisidir. Mamayı soğuttuktan sonra tekrar ısıtmak için çeşitli yöntemler kullanılabilir.
İçinde bebek gelişiminde gerekli tüm vitaminleri barındırdığı için kullanımı çok yaygın olan ve çocuk doktorlarının da tavsiye ettiği hazır bebek mamaları, uygun şartlarda saklanmadığı zaman zehirlenmelere yol açabiliyor.
Bebek mamaları nasıl hazırlanır? sorusunun yanıtından sonra saklama koşullarını da bilmeniz oldukça önemlidir. Vitamin ve minerallerinin kaybolmaması için mamaların hazırlandıktan sonra yaklaşık 2 saat içerisinde tüketilmesi gerekir. Artan ya da tüketilmeyen mamanın ise bekletilip tekrar kullanılması önerilmez.
Paketin ağzını açtıktan sonra, bir ay içerisinde mamanın tüketilmesini öneririz.
bebeğin boğazına bademciklerine zarar verecek soğuklukta olmadığı sürece önemi olmayan sıcaklıktır.nitekim bebeklere meyve püresi gibi sıcak veya ılık olması imkansız şeyler de yedirilir.oda sıcaklığında olması sağlık açısından yeterlidir.fakat bebek de bir insandır ve damak zevki vardır.kendi yiyeceğiniz çorbayı mis ...
İlgili 38 soru bulundu
Mama mutlaka ılık olmalıdır, soğuk mama gaza sebep olabilir.
Mamayı soğuttuktan sonra tekrar ısıtmak için çeşitli yöntemler kullanılabilir. En yaygın yöntem, su banyosu veya özel mama ısıtıcılarıdır. Mikrodalga fırın gibi hızlı ısıtma yöntemlerinden kaçınılmalıdır, çünkü bunlar mama içinde sıcak noktaların oluşmasına neden olabilir ve bebeğinize zarar verebilir.
Hazırlanan bebek mamasını hazırlandıktan sonraki 2 saat içinde ve beslenmeye başladıktan sonraki bir saat içinde kullanın. Hazırlanan bebek mamasını 2 saat içinde kullanmaya başlamazsanız hemen şişeyi buzdolabında saklayın ve 24 saat içinde kullanın.
Aptamil 1 Bebek Sütü'nü açıldıktan sonra 4 hafta içinde tüketiniz. Hazırlanmış Aptamil 1 Bebek Sütü'nü mikrodalga fırında ısıtmayınız.
Yaş ve kuru mamanın ikisinin de besinsel olarak tam olması ya da yapılan karışımın besinsel olarak yeterli olması halinde iki mama rahatlıkla karıştırılarak verilebilir. Yine de verilen miktarlar iyi ölçülmeli ve aşırı beslemeden kaçınılmalıdır.
Anne sütü ile beslenemeyen bebekler için ise doktorun bilgisi dahilinde mama kullanımına başlanabilir. 0-1 aylık bebekler için önerilen mama miktarı 60-120 ml ve beslenme sıklığı ise günde 6-8 kez olacak şekildedir.
Hem emzirip hem mama vermek, öncelikle anneleri, bebekleri daha fazla gıda aldığı için psikolojik olarak rahatlatan bir durum. Bu rahatlık hissinin yanı sıra, 6 aydan sonra bebeklerin farklı gıdalara olan ihtiyacı başladığı için kademeli olarak tercih ediliyor.
Toz formdaki Aptamil Çocuk Devam Sütleri nasıl saklanır? Ürün açıldıktan itibaren 4 hafta içerisinde tüketilmelidir. 4 haftalık sürenin daha rahat takip edilebilmesi için açılan kutuya açılma tarihi not edilebilir.
Hazırlanmış ürünü ise 1 saat içerisinde bebeğinize yedirmeli ya da içirmelisiniz. Kuru ve serin bir yerde saklamalı, direk güneş ışığına maruz bırakmamalısınız. Kavanoz ürünlerini ise kuru ve serin bir yerde saklamalısınız. Kavanoz kapağını açıldıktan sonra 48 saat içinde tüketilmeli.
Mama Kötü Kokuyorsa
Köpek mamasının kendine has ağır bir kokusu vardır. Ancak paketi açtığınızda bu kokunun daha üzerinde bir koku hissetmişseniz muhtemelen mama bozulmuştur. Mamanın kötü kokması ise mamanın nemlendiği, küflendiği ve böceklendiği anlamına gelebilir. Kötü kokan bir mamayı köpeğiniz yemek istemeyecektir.
Kalan mama dolapta saklanır mı? Eğer mamanın tamamı bitmediyse kalan mamayı kullanmamalı, dökmelisin. Oda ısısında 1 saat beklediyse yenmemiş mamanın atılıp yerine yenisinin yapılması gerekiyor. Hazırladığın ama bebeğine içirmediğin formül mamayı buzdolabında 24 saat kadar saklayabilirsin.
Ambalajı açıldıktan sonra Aptamil 1 sıvı bebek sütünün bir kısmıkullanılacak ise, kullanılmayacak olan süt buzdolabında saklanmalı ve 24saat içerisinde tüketilmelidir.
Mamayı bebeğinize vermeden hemen önce hazırlayın, bekletmeden verin. Mamanın tamamı bitmemiş ise kalan mamayı kullanmayın, dökün. Yenmemiş mama oda ısısında 1 saat beklediyse atılmalı yerine yenisi yapılmalıdır. Hazırlanmış ama bebeğe içirilmemiş formül mama buzdolabında 24 saat kadar saklanabilir.
Bebek devam sütleri ve mamalarda, 1 ve 2 numaralı seçenekler tercih edilebilir. Doğumdan sonra ilk 6 ay 1 numaralı mama ve devam sütleri tercih edilirken, 6. aydan sonra farklı devam sütü ve mama kullanılır.
Kutusu açılan bir mama kapağı veya ağzı kapatılarak buzdolabında saklanması gerekmektedir. Örneğin, toz formundaki Aptamil hazır mama, ağzı açıldıktan sonra 4 hafta içerisinde tüketilmesi gerekmektedir. Ürün kuru ve serin bir yerde saklanması gerekmektedir.
Eğer bebeğiniz ılık mamayı tercih ediyorsa, bir tencereye sıcak su koyun ve mama biberonunu bu suyun içinde birkaç dakika bekletin. Ya da biberonu musluğun altında akan suda soğutun.
Keçi sütü bebek maması, anne sütünün besin değerine en yakın olan mama türüdür. Genellikle inek sütünden hazırlanan mamalar bebeklere verilmektedir. Ancak araştırmalar gösteriyor ki; keçi sütü anne sütüne daha yakın özellikler taşır. Bebekler için keçi sütü maması önerilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri