Kabahatler kanununda da iddia edildiği gibi açık alanda içki içmek ile ilgili bir yasak olmadığını baştan söyleyelim. Yalnızca ve yalnızca “sarhoş olarak başkalarının huzur ve sükununu bozacak şekilde davranışlarda bulunulması” üzerine bir düzenleme var.
2005 yılında kabul edilen Kabahatler Kanunu'nun 35. maddesi gayet açık. Kanunda halka açık yerlerde alkol almanın yasak olduğuna dair hiçbir ibare yok. Burada bahsi geçen durum 'çevreye rahatsızlık verilmesi' şerhiyle açıklanmış ancak çevrenizde birinin içki içmesinin sizi rahatsız etmesi değil bahsedilen.
5- Çünkü kanunlarda park, bahçe gibi alanlarda alkol tüketilmesi değil, sarhoş olarak başkalarının huzur ve sükunetini bozacak davranışlar yasaklanmış durumda. 6- Kısacası hukuken park, bahçe, sahil alanlarında içki içmenin önünde bir engel yok.
AÇIK ALANDA ALKOL İÇMENİN CEZASI NEDİR? Açıklamada, yasak kararının ayrıntılarına da yer verildi. Buna göre, halka açık alanlarda içki tüketenlere 617 lira para cezası uygulanacak. İçki kullanan kişinin sarhoş olması halinde, kişinin sarhoşluğu geçene kadar 'kontrol altında' tutulacak.
Türkiye'de bira da dahil olmak üzere alkol satmak veya sunmak için lisans gereklidir. Alkol sadece 06.00-22.00 arası servis edilebilir. Öğrenci yurtları, sağlık kurumları, spor kulüpleri, eğitim kurumları ve benzin istasyonlarında alkol satışı yasaktır. Okul ve camiye 100 metreden az mesafede alkol satılamaz.
İlgili 36 soru bulundu
İşte, detaylar. Açık Alanda Alkol Almak Yasak mı? Yasak değildir. Yalnız; Sarhoş olarak başkalarının huzur ve sükununu bozacak şekilde davranışlarda bulunan kişiye, kolluk görevlileri tarafından idarî para cezası verilir.
5- Çünkü kanunlarda park, bahçe gibi alanlarda alkol tüketilmesi değil, sarhoş olarak başkalarının huzur ve sükunetini bozacak davranışlar yasaklanmış durumda. 6- Kısacası hukuken park, bahçe, sahil alanlarında içki içmenin önünde bir engel yok.
Açıklamada, yasak kararının ayrıntılarına da yer verildi. Buna göre, halka açık alanlarda içki tüketenlere 617 lira para cezası uygulanacak. İçki kullanan kişinin sarhoş olması halinde, kişinin sarhoşluğu geçene kadar 'kontrol altında' tutulacak.
SİNEMA MEKÂNLARI İÇİNDE
Sinema salonlarının içinde su dışında yiyecek içecek kabul edilmeyecektir. Salonlara alkol ve alkollü içeceklerle girmek, tütün veya tütün ürünlerinin tüketilmesi ve elektronik sigara kullanılması yasaktır.
ALKOL SATIŞI YASAK MI? Seçim günü (bugün) saat 06.00'dan gece saat 00.00'e kadar, her ne suretle olursa olsun alkollü içki satılması, içkili yerlerde ve umumi mahallerde her çeşit alkollü içki verilmesi ve içilmesi yasak olacak.
Hal böyle olmasına rağmen sürücünün park yerinde alkol aldığı polis tarafından görülüyorsa, yasada bu konuda açık bir hüküm olmadıkça trafik polisi "alkollü araç kullanmaktan " ceza kesmemelidir. Böyle bir koşulda ceza kesilirse "araç kullanmanın" tanımı da, alanı da genişletilmiş olur.
Örneğinizin almadan tütün işlemek veya tütün mamulleri, etil alkol, metanol ya da alkollü içki üretmek üzere fabrika, tesis veya imalathane kurmak ve işletmek bir yıldan üç yıla kadar hapis ve beş bin günden on bin güne kadar adli para cezasına yol açmaktadır.
Bakanlık, 4250 sayılı İspirto ve İspirtolu İçkiler İnhisarı Kanunu'nda yer alan, "Alkollü içkiler, 22.00 ila 06.00 saatleri arasında perakende olarak satılamaz." hükmünün ihlal edildiği gerekçesiyle aynı kanunun 7. maddesi uyarınca 42 bin 76 lira idari para cezası uyguladı.
Alkollü içkiler, 22:00 ila 06:00 saatleri arasında perakende olarak satılamaz.
Genel olarak Avrupa ülkelerinde halka açık yerlerde içki tüketimi yasaldır. Ancak yerel yönetimler tarafından halka açık alanlarda alkollü içki tüketimine çeşitli kısıtlamalar getirilebilmektedir.
İçki, kumar, dikili taşlar, fal okları şeytan işi iğrenç şeylerdir. Bunlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz." diye bahsedilir. İslam hukukçularının (fakih) çoğunluğu kullananın bilincini etkilediği için alkol tüketiminin İslam'da yasaklandığını kabul etmişlerdir.
Kabahatler kanununda da iddia edildiği gibi açık alanda içki içmek ile ilgili bir yasak olmadığını baştan söyleyelim. Yalnızca ve yalnızca “sarhoş olarak başkalarının huzur ve sükununu bozacak şekilde davranışlarda bulunulması” üzerine bir düzenleme var.
Alkol satışı ve tüketilmesi; ruhsatı bulunan işletmeler dışında yapılmaması. (Park, piknik ve mesire alanları, sahil bandı, plaj vb. alanlarda) Bahsi geçen yerlerde emniyet, jandarma ve zabıta birimlerinin etkin denetimleriyle asayişi, halkımızın huzur ve güvenliğini bozacak olaylara meydan vermemesi.
1 şişe bira ceza yer mi? 1 Şişe %5 alkollü 33'lük bira 0.33 promildir. Bu değer ceza sınırı olan 0.5 promilin altında olduğundan ceza yemez.
Kişi için uygulanacak idari para cezası suç değil kabahat teşkil edeceğinden adli sicil kaydına işlenmemektedir. Kişi alkollü araç kullandığında idari yaptırıma maruz kalır. Bu yaptırım sabıka kaydına işlenmemektedir.
1- Alkol derecesi % 22'yi geçen alkol ve alkollü içkiler 1 lt. 2- Alkol derecesi % 22'yi geçmeyen alkol ve alkollü içkiler 2 lt. 600 ml'yi aşmamak kaydıyla kolonya, parfüm, lavanta, esans veya losyon ile 5 adet cilt bakım ürünü ve makyaj malzemesi.
14) Sığınaklara, servis ve yangın merdivenleri ile kat aralarına kesinlikle eşya koymayınız. 15) Site içi ortak alanlarda alkollü içki içmeyiniz. 16) Kamelya içlerinde mangal yakmayınız ve çevreyi kirletmeyiniz. 17) Konutlar mesken dışında başka bir amaçla kullanılamaz.
Basına yansıyan haberlere göre İstanbul Valiliği, “alkol satışı ve tüketilmesi ruhsatı bulunan işletmeler dışında” kalan halka açık alanlarda içki içilmesini yasakladı. Vali Davut Gül imzalı genelgede yasağın gerekçesi ile ilgili "olaylara karışan şahıslar ekseriyetle alkollü" değerlendirmesi yapıldı.
İstanbul Valiliği'nin genelge ile halka açık alanlarda alkol tüketimini yasakladığı iddiaları ortaya atıldı. Valiliğin yaptığı açıklamaya göre, yeni bir yasak söz konusu değil.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri