Ekim ayında lale, sümbül, gündüzsefası, adonis, nergis, petunya, kahkahaçiçeği, floks, kazayağı, kuşotu, ağlayan gelin çiçeği, dağ lalesi, çiğdem çiçeği, kardelen lale, süsen çiçeği gibi birçok çiçek türü ekilebilir. Bu çiçekler büyüme şartları gereği ekim ayı için oldukça elverişlidir.
Kışın da rengarenk ve mis kokulu çiçekler bulabileceğini söyledik, peki kış mevsiminde hangi çiçekler ekilir? Kışın ölmeden dayanabilen çiçekler arasında kasımpatı, şebboy, sümbül, kardelen, nergis, çuha çiçeği, sıklamen, açelya, yılbaşı çiçeği ve orkide sayılabilir.
Eylül ayında toprağa ekim yapabileceğiniz çiçek yıldızpatıdır. Yıldızpatı ekimi Eylül ayında yetiştirilebilecek çiçek türleri arasında yer almaktadır. Ekim Ayında Hangi Çiçekler Ekilir? Ekim ayı özellikle şamdan çiçeği yani bir diğer adıyla aynısefa çiçeğinin ekimi için uygun bir aydır.
Sümbül, Biberiye, Nergis, Kekik, Aslanağzı, Menekşe ve süs lahanası Kasım ayı için uygun çiçeklerdir. Bitkiler Kasım ayında doğru bir şekilde dikildiği zaman, yetişmesi hızlı olacaktır. Genellikle ilkbahar aylarında ekim yapıldığı düşünülmektedir ama Kasım ayında da devam edilir.
İlgili 23 soru bulundu
Çiçek tohumları genellikle bahar aylarında veya yaz başlarında toprağa ekilmektedir. Dış ortamlara ekilecek olan çiçek tohumları için en uygun tarihi beklemeniz gerekmektedir. Ev ortamında çiçek tohumu ekmek istiyorsanız eğer bunun için herhangi bir zaman bulunmamaktadır.
Eylül: Tere, roka, marul, kırmızı turp, ıspanak ve dereotunun tohumu ekilir. Ekim: Buğday, arpa, yulaf, çavdar, yonca, zeytin, sarımsak, soğan, tere, roka, mercimek, bakla ve dereotunun tohumu ekilir. Kasım: Buğday, arpa, yulaf, çavdar, yonca, bezelye ve baklanın tohumları ekilir.
Kasım Ayında Dikilebilecek Çiçekler
“Kasımda ne ekilir” sorusunu çiçekler bağlamında da cevaplayalım. Kasım ayında soğuğa dayanıklı bitkilerin dikilmesi doğru seçimdir. Bahçe peyzajı için kış mevsimlerinde kasımpatı, menekşe, çuha çiçeği ve süs lahanası dikimi yapılabilir.
Tüm lahanagiller (brokoli, karnabahar, beyaz lahana, brüksel lahanası vb.) ve pırasa muhakkak Ağustos ve Eylül aylarında dikilmeli. Ispanak, pazı, maydanoz, kereviz, havuç, kıvırcık, marul, roka, tere ve yeşil soğan da Eylül ve Ekim aylarında dikilmeli.
Dört Mevsim Bakılabilen Çiçekler Nelerdir? Bu dört mevsimde kurumayan ve çiçek açabilen bitkileri sıralayacak olursak bunlar şebboy, antoryum, orkide ve yucca bitkisidir.
Çilek, enginar, bakla, bezelye ekimleri yapılır.
Kışın rengârenk ve harika kokulu çiçekler yetiştirebilirsiniz. Peki, kış dönemi hangi çiçekleri ekebilirsiniz? Kışın solmadan dayanabilen bitkiler arasında kasımpatı, çuha çiçeği, kardelen, nergis, sıklamen, şebboy, yılbaşı çiçeği, sümbül, açelya ve orkide söylenebilir.
Kasım: Kasım ayında çeşitli yıldız çiçekleri, pampas otu, Hint fiziği ve kasımpatı gibi birçok güzel çiçek açabiliyor. Aralık: Aralık ayıyla yılı sonlandırırken siklamenler, kuşburnu, süpürge otu ve ortancalarla harika görüntüler yakalamak mümkün.
Kasım Ayında Çiçek Dikimi ve Bakımı: Bahçenizi Renklendirin Kasım ayı, bahçenizde çiçeklerle renk katma ve bitki yetiştirme için mükemmel bir zaman olabilir. Bu yazıda, kasım ayında çiçek dikimi ve bakımıyla ilgili bazı önemli ipuçlarına göz atacağız.
Taze soğan ve bakla ekimi yapılması aralık ayı için uygundur. Enginar fideleri de aralık ayında ekilebilir. Çiçekler arasında ise lale, sümbül, safran, zambak ve nergis soğanları ekilebilmektedir. Güller için gübreleme yapılması da uygun olmaktadır.
yetiştirebilirsiniz. Zinya tohumları ilkbaharda (Mart-Mayıs arası) ekilir. Tohumları 1 cm den fazla derine ekmemeye ve çimlenme döneminde toprağının nemli kalmasına özen gösterin.
Sonbahar Sebzeleri Hangi Aylarda Ekilir? Sonbahar sebzeleri, sonbahar aylarında hasat edilen ve genellikle kış aylarında tüketilen sebzelerdir. Bu sebzeler arasında havuç, lahana, ıspanak, turp, kereviz, pancar, pırasa ve pazı gibi sebzeler bulunur.
Ekim ayında ılıman iklime sahip yerlerde açık alana fide olarak marul, karnabahar, maydanoz, kereviz, lahana ve brokoli dikimi yapılabilir. Tohumdan ıspanak, maydanoz, tere, roka, dereotu ve turp gibi sebze çeşitleri ekilebilir.
Eylül ayında marul, ıspanak, lahana, roka ve turp ekerek 30 gün sonra hasat edebilirsiniz. Ek olarak dereotu, kabak, bakla, kekik ve lavanta gibi bitkilerin ekimini de yapabilirsiniz. Eylül ayı boyunca yıldızpatı ve kasımpatı gibi çiçeklerin ekimini gerçekleştirebilirsiniz.
Tohumdan çan çiçeği yetiştirirken ilkbahar ve yaz aylarında dikim yapılabilir.
Bakımı ve yetiştirilmesi de bir hayli kolaydır. -Dış mekan için ekim ayları; Bahar ve Yaz ayları.
Lale, sümbül, nergis, adonis, gündüzsefası, kahkahaçiçeği, petunya, kazayağı, kuşotu, floks vb. çiçekler bahar aylarına hazır olmak adına ekim ayında ekilebilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri