1 tatlı kaşığı oranında dere otu. ½ tatlı kaşığı kimyon. 2 yemek kaşığı acı sos. 1 tatlı kaşığı tuz.
Soslu mısır tanelerinde nişasta, A vitamini ve doymamış yağ asitleri mevcuttur. Kan şekerinin daha dengeli yükselmesini sağlar. Mide şikayetlerinin azalmasına yardımcı olur. Mısır, yüksek nişasta ve karbonhidrat oranı ile enerji kaynağıdır.
Yağ ısındıktan sonra sosa buladığınız mısırları tavaya alarak yüksek ateşte iyice kavurun. Mısırlarınızı ara ara karıştırarak kızarıp çıtır çıtır oluncaya kadar pişirin. Kavrulan mısırları tavadan alın ve mısırın fazla yağını çekmesi için servis tabağına yerleştirdiğiniz peçetenin üzerine ilave edin.
Baharatlı Patlamış Mısır
Yağ, tuz ve mısırları tencereye ekleyin. Mısırlar patlamak üzereyken kırmızı tatlı toz biber, kimyon, karabiber, kekik, sarımsak tozu gibi sevdiğiniz baharatları ekleyip tencere kapağını kapatıp patlamaya bırakın. Sonrasında lezzete doyabilirsiniz.
İlgili 43 soru bulundu
Yağı, mısırı ve tuzu tencereye alıp altını açıyoruz. Küçük bir kaba istenilen miktarda baharatları koyup hazır ediyoruz. Mısırların rengi değişene kadar karıştırıyoruz. Patlamaya çok yakın hazırladığımız baharat karışımını ekleyip karıştırıyoruz ve tencerenin kapağını kapatıp patlamasını bekliyoruz.
Mısırı bir çok farklı baharatla lezzetlendirmek mümkün. Biz bu sefer mısıra çok yakışan sarımsak tozu ve pul biber kullandık. En son üzerine kaşar ya da parmesan peyniri de eklerseniz nefis bir lezzet çıkıyor ortaya.
4 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 çay kaşığı tuz, karabiber, 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber ve 2 çay kaşığı sarımsak tozunu bir kasede karıştırın. Hazırladığınız bu sosu mısırların üzerine fırça yardımıyla güzelce yayın. Kaburga mısırları 200 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
Mısırın en lezzetli halleri arasında yer alan soslu mısır birçok farklı baharat ile harmanlanarak sizlere sunulur. Soslu mısır doğru şekilde tüketildiği zaman kilo aldırmaz.
SOSLU MISIR, özenle seçilerek kavrulmuş mısır tanelerinin (salça, sirke, mısır nişastası, mayonez, şeker, soğan, sarımsak, karabiber ve tuz karışımından üretilen) Barbekü Sosu ile lezzetlendirilerek üretilen bir çerezdir. Temel ham maddesi olan mısırın ana vatanı Güney ve Orta Amerika'dır.
Baharatlı patlamış mısır yapmak için; aldığınız mısırın taze olmasına ve tencerenin taban kalınlığının ince olmasına dikkat edin. Küçük bir kase içine damak tadınıza göre karabiber, kimyon, kırmızı toz biber ve 1 çay kaşığı silme tuz koyup, karıştırın. İsteğe göre biraz da kekik ekleyebilirsiniz.
Soslu mısır satın alınırken göz önünde bulundurulması gereken en önemli nokta, mısırın Çin tuzu olarak bilinen, mono sodyum glutamat içermemesidir.
Kavrulan salçanın üzerine 1 çay kaşığı tuz,1 çay kaşığı karabiber,1 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı nane,1 çay kaşığı pul biber ekleyerek karıştıralım. Baharat ve salça ile harmanlanan mısırımızı bardaklara ya da küçük kuplara alalım.
İnce tabanlı derin bir tencereye yağı ekleyin. Yağın üzerine toz sebze çeşnisi ve diğer tüm baharatları ilave edin. İçinde yağ ve baharatlar bulunan tencereyi ocağın üzerine alın ve kısık ateşte 2-3 dakika ısıtıp ocaktan alın. İçinde ısınmış baharat ve yağ bulunan tencerenin içine hemen patlamış mısırları ilave edin.
Her tiyatro, patlamış mısırını biraz farklı yapar, ancak petrol hayati önem taşır. Bazıları temiz ve ince bir tada sahip olan kanola kullanır. Diğerleri bir kanola kombinasyonu kullanır ve hindistancevizi yağı Eşsiz bir tat için veya çekirdekleri yağ ve tereyağı tuzu karışımı içinde pişirin.
Mısır karbonhidrattan sayıldığı için elbette düzenli tüketimden sonra kilo alımına sebep olabilir. Bir de mısıra yağ ve tuz ekleyerek patlatmışsak işte o zaman kilo artışı kaçınılmaz demek. Evde yağlı ve tuzlu şekilde patlatılmış 100 gram mısır tam tamına 420 kalori içerir!
Patlamış mısır hazırlanırken içine farklı maddelerin eklenmesi cilt sağlığını olumsuz etkileyebilmektedir. Örneğin, karamel, çikolata, hardal, bal ve çeşitli soslar katılarak hazırlanan patlamış mısırlar içerdikleri yağ oranından dolayı ciltte sivilce ya da buna benzer sorunların ortaya çıkmasını desteklemektedir.
Mısırlarınızı haşlarken daha ilk aşamada suyun içerisine tuz atmayın. Aksi halde mısırlarınızı sertleştirirsiniz. Tuzu biraz daha haşlanmaya başladıktan sonra ilave edebilirsiniz. Daha yumuşak mısırlar elde etmek isterseniz yarı oranda süt yarı oranda da su kullanarak mısırlarınızı haşlayabilirsiniz.
Tereyağını eritin, içine tuz, karabiber, kırmızı toz biberi ekleyin. Bu karışımı fırça yardımı ile mısıra iyicene sürün. Sonra mısırları folyo ile sardıktan sonra önceden 270 derecede ısıttığınız fırına koyun. 20 dk fırında kaldıktan sonra mısırları alt-üst edip çevirin.
Sadullah Dinkul Sadullah Bey, danenin süt çizgisi %30'a ulaştığında yani süt kısmı daha az olduğunda son sulamayı yapmalısınız.
Tenceredeki yağ cızırdamaya başlayınca içine mısırı atın ve tencerenin kulplarından tutarak 1-2 kez sallayın. Tencerenin kapağını kapatarak mısırların kızmasını bekleyin. Tencereden mısır patlama sesleri gelmeye başlayınca yine saplarından tutarak 2-3 dakika daha sallayarak pişirin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri